Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland pracuje jako správce noblesního manhattanského hotelu Bradbury. Hosté se na něj mohou obrátit s jakýmkoli problémem a mohou si být jisti, že vždy vše zařídí k jejich spokojenosti. Věčně však správcem zůstat nemíní. Sní o vlastním luxusním hotelu, pro který už má dokonce vyhlédnuté místo. Jenže mu chybí maličkost - 3 miliony dolarů. Podle jeho představ není ani jeho milostný život. Prodavačka Andy sice uznává, že je zábavný, nechce ale marnit čas s chudým snílkem. Když se v hotelu objeví nadutý magnát Christian Hanover, aby se tu setkal se svou milenkou, uvědomí si Doug, že to je příležitost, na kterou čekal a rozhodne se muže přesvědčit, aby do jeho snu o dokonalém hotelu investoval. Je odhodlán splnit magnátovi první poslední a dokonce mu poskytnout dokonalé krytí, když je s milenkou a naopak ohlídat milenku v době, kdy se musí věnovat manželce. Jeho nadšení poněkud zchladí zjištění, že milenkou je Andy. Musí se rozhodnout, jestli chce získat peníze nebo její lásku. Když se Doug dozví, že magnát sobecky využívá nejen Andy, ale také jeho, rozhodne se bojovat a získat obojí. Jeho naděje na vítězství značně stoupnou, když se objeví nečekaný spojenec. (TV Nova)

(více)

Recenze (49)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pustil som si to ako podmaz, ktorý budem mať popri nejakej inej činnosti. Ale ono to nešlo nesledovať a vyklulo sa z toho jedno z tých pozitívnejších prekvapení. Dejovo je to jasná vykrádačka Wilderovhho Bytu, ale taká šťavnato hravá až sa pri nej človek musí tupo škeriť, chytať sa za hlavu, či uznanlivo ňou pokyvkávať. Viem si predstaviť aj niekoho iného v hlavnej úlohe (pri Foxovi sa od nálepky Marty McFly asi nikdy neodosobním), kto by tomu dal väčší cveng, ale načo. Hodnotím ako klasickú (i keď mierne nadpriemernú) deväťdesiatkovu zábavu. A deväťdesiatkovú zábavu máme radi! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie pod režijním dohledem Barryho Sonnenfelda, docela se divím, že nedokázala diváky v kinech zaujmout. Michael J. Fox v této době zažíval obrovský životní pád v podobě diagnostikování Parkinsonovy choroby, s kterou se coby čerstvý třicátník musel vyrovnat. Tato zákeřná nemoc postupně utlumila jeho hereckou kariéru, což je obrovská škoda. Michael se sice s Parkinsonem postupně vyrovnal a občas někde hraje, ale lidsky mi toho člověka je hrozně líto, protože byl talentovanou komediální hvězdou přelomu 80. a 90. let a velkým sympaťákem. Shlédnuto na AMC. 3* ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu vyzaruje neskutocna pohoda,pri sledovani som sa citil vyborne,trosku romantiky,trosku cierneho humoru,krasna Gabrielle Anwar a Michael J.Fox v zivotnej forme,mal som chut sa ist ubytovat do toho hotela,za inych okolnosti by som dal 4 hviezdy,ale kvoli tomu prijemnemu pocitu pocas pozerania sa dam 5...:-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická osemdesiatková rozprávka o chlapíkovi z robotníckej triedy, ktorý sa svojou usilovnosťou prepracuje medzi smotánku. Samozrejme nesmie chýbať skazený boháč a naivná kráska. Romantická línia medzi Michael J. Foxom a Gabrielle Anwarovou funguje skvele, ale v ostatných ohľadoch je film slabší. Málo vtipný, alebo aspoň nejakým spôsobom originálny. Tomuto konceptu už na začiatku deväťdesiatych rokov dochádzal dych a nič nové v ňom nevymysleli. Nastal čas posunúť sa ďalej. Napriek tomu je to jeden z tých lepších Foxových filmov, ktoré sa dajú zhliadnuť aj viackrát. 6/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ženy. Kdoví co chtějí ?!" -"Já !! Prachy !!" ;) Parádní lehce pozapomenutý, zde samozřejmě značně podhodnocený, snímek mistra nadhledu a černého humoru Barryho Sonnenfelda s Michaelem J. Foxem v hlavní roli tvůrci opatřili skvostným scénářem s naprosto dokonalými vypointovanými dialogy, přičemž Fox jede na maximum a otevře-li pusu, je opravdu k nezastavení.. Sonnenfeld natočil příběh se spoustou zajímavých postaviček, z nichž každá má svůj smysl, odhodlaného maličkého muže s velkými sny, který má velký cit pro vnímání světa v souvislostech i velké srdce, s neuvěřitelnou lehkostí a rutinou, a mně nezbylo než se skvěle bavit u této neotřelé oddechové záležitosti s nádechem romantiky i minimem klišé a vymodleným happyendem bavil, a tak mě mrzí jen poněkud nesympaticky obsazené vedlejší role.. [ Dabing 6/10 ] Takže opět tu máme dvě celkem srovnatelné dabingové verze, jednak původní pro VHS od Studia Grant z roku 1994 a pak přeci jen povedenější verzi České produkční 2000 pro TV Nova z roku 2001 s Michalem Dlouhým coby nejčastějším hlasem M.J.Foxe. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Nadrozmerná žirafa, s ktorou je postava Michaela J. Foxa videná v úvodných momentoch a vo vnútri limuzíny, bola kúpená v slávnom hračkárstve FAO Schwartz, ktoré sa nachádzalo asi blok od miesta, kde sa natáčal film na 59. ulici. FAO Schwartz, žiaľ, zanikol v roku 2015, 22 rokov po natočení tohto filmu. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov tohto filmu bol "The Concierge", ale štúdio sa obávalo, že veľa ľudí nebude vedieť, čo to znamená (odborník na služby, ktorý pomáha hosťom alebo klientom v rôznych prostrediach, ako sú hotely, luxusné apartmány alebo podniky), takže názov bol zmenený niekoľko mesiacov pred vydaním. (Arsenal83)
  • Bruce Broughton složil hudbu pro tento snímek z laskavosti. Je totiž sousedem a nejlepším přítelem režísera Barryho Sonnenfelda. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama