Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland pracuje jako správce noblesního manhattanského hotelu Bradbury. Hosté se na něj mohou obrátit s jakýmkoli problémem a mohou si být jisti, že vždy vše zařídí k jejich spokojenosti. Věčně však správcem zůstat nemíní. Sní o vlastním luxusním hotelu, pro který už má dokonce vyhlédnuté místo. Jenže mu chybí maličkost - 3 miliony dolarů. Podle jeho představ není ani jeho milostný život. Prodavačka Andy sice uznává, že je zábavný, nechce ale marnit čas s chudým snílkem. Když se v hotelu objeví nadutý magnát Christian Hanover, aby se tu setkal se svou milenkou, uvědomí si Doug, že to je příležitost, na kterou čekal a rozhodne se muže přesvědčit, aby do jeho snu o dokonalém hotelu investoval. Je odhodlán splnit magnátovi první poslední a dokonce mu poskytnout dokonalé krytí, když je s milenkou a naopak ohlídat milenku v době, kdy se musí věnovat manželce. Jeho nadšení poněkud zchladí zjištění, že milenkou je Andy. Musí se rozhodnout, jestli chce získat peníze nebo její lásku. Když se Doug dozví, že magnát sobecky využívá nejen Andy, ale také jeho, rozhodne se bojovat a získat obojí. Jeho naděje na vítězství značně stoupnou, když se objeví nečekaný spojenec. (TV Nova)

(více)

Recenze (49)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická osemdesiatková rozprávka o chlapíkovi z robotníckej triedy, ktorý sa svojou usilovnosťou prepracuje medzi smotánku. Samozrejme nesmie chýbať skazený boháč a naivná kráska. Romantická línia medzi Michael J. Foxom a Gabrielle Anwarovou funguje skvele, ale v ostatných ohľadoch je film slabší. Málo vtipný, alebo aspoň nejakým spôsobom originálny. Tomuto konceptu už na začiatku deväťdesiatych rokov dochádzal dych a nič nové v ňom nevymysleli. Nastal čas posunúť sa ďalej. Napriek tomu je to jeden z tých lepších Foxových filmov, ktoré sa dajú zhliadnuť aj viackrát. 6/10. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná, mírně střelená - leč inteligentně napsaná a s ironickým nadhledem odehraná komedie. Doug je šikulka, který ví, že "věci je třeba vidět v souvislostech" a hledí si >vybudovat pozici< , k tomu však má trable s láskou a na to málo peněz pro své vize navíc ještě problém s berňákem. Nakonec však vše se jak jinak v happyend obrátí a americké moudro, že >prachy a láska nejlíp jdou si spolu ruku v ruce za sněním< zase jednou zvítězí nad mýty, že chudoba cti netratí... ;-) . . . Typická hollywoodská zábava pro rodinné televizní odpoledne v tom nejlepším slova smyslu, s vypointovanými dialogy, u kterých kupodivu(!) projednou smířil jsem se i s českým dabingem... Tři a půl hvězdičky za film, nakonec pro ten dobrý rozmar a za toho židáckého >obchodníka< zaokrouhleno nahoru... :-))) - - - P.S. Hm, čím to, že na ČSFD i na IMDb má tenhle filmek tak nízké průměrné hodnocení?! Že by zde zapůsobil ten příjemný nedostatek trouboidních emocí a klišé ve filmu? ()

Reklama

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Znamenitá komedie, u které jsem se výborně pobavil. Spousta gagů (a povedených a skvěle vypointovaných), vtipné a nápadité dialogy, sympatická ústřední dvojice i zajímavé vedlejší postavičky. Pravda, i zde najdeme nějaké to klišé a poněkud předvídatelný závěr (jedná se konec konců o romantickou komedii, která má svá určitá pravidla), ale celkově rozhodně nadprůměr. Báječná oddechovka. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. V 90letech vznikla v Americe spousta skvělých komedií, specifická atmosféra tohoto období tu cítit je, oblíbení herci mého mládí jsou tu ve formě, nechutná móda tupírovaných a ondulovaných účesů 80let byla zdárně pohřbena, ale zrovna tento kousek těžce schází na úbytě. Přitom Sonnenfeld na kapitánském můstku a Fox jako hlavní hvězda, nechápu, že to nedopadlo... Průhledné, nevyužité slibné prostředí, scénář bez nadstavby, postava Anwarové tzv na-přes-držku, škoda toho, přesto, za tu atmosféru zaokrouhluji navrch... 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Byl mužem na svém místě - ač se to může zdát nemožné, dokázal vám splnit (téměř) jakékoli přání. Pochopitelně i on sám měl tajný sen - sen TAK velkých rozměrů, že se mu k jeho uskutečnění jaksi nedostávalo prostředků. Kde vzít partnera, který by se nebál investovat - do cizích snů ? Jenomže sny mají i tu nepěknou vlastnost, že se v průběhu času můžou samovolně rozmnožovat - a co když pro splnění prvního z nich musíte vyloučit ze hry ten druhý ? Cesta hlavního hrdiny je trnitá a provází ho na ní řada drobných a vesměs půvabných gagů, které vám zaručeně zvednou náladu. Možná jsem trochu shovívavější než obvykle - k Michaelu J. Foxovi jsem vždycky cítila vřelé sympatie, takže 3,5* pro tentokrát zvedám na rovné 4* ... a za svým rozhodnutím si stojím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Kytara, kterou má v jedné scéně poslíček Milton (Fyvush Finkel) na zádech, je stejná jako ta, na kterou hrál Marty McFly (Michael J. Fox) ve snímku Návrat do budoucnosti (1985). (Dr Lizal)
  • Keď Michael J. Fox stlačí boháčov autoalarm, pozrie sa naň a nadšene povie: „Milujem to.“ Je to preto, že v tom čase boli takéto alarmy ešte zriedkavé, takže jeho postava sa nemohla s tým zvukom bežne stretávať. (Arsenal83)
  • Hotel, v ktorom Doug (Michael J. Fox) pracuje, je v skutočnosti The Essex Hotel, ktorý sa nachádza na 59. ulici medzi 5. a 6. Avenue oproti Central Parku. Otvorený je dodnes. (Arsenal83)

Reklama

Reklama