Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento horor su rozne nazory, ale mne sa pacil a to som ho videl uz viackrat. Knihu Stephena Kinga som necital, takze nemam s cim porovnavat a to, ze je tam same klise, hlavne odkaz na Votrelcov mi vobec nevadi, skor naopak. Prve stretnutie so zlym mimozemstanom nemalo chybu a od tej chvili som uz bol len zvedavy, ako sa bude dej uberat dalej. Okrem toho si tu zahralo par znamych dobrych hercov, takze zazitok bol o to silnejsi... 10.04.2010 _______ Thomas Jane - (Henry) +++ Jason Lee - (Beaver) +++ Timothy Olyphant - (Pete) +++ Damian Lewis - (Jonesy) +++ Donnie Wahlberg - (Duddits) +++ Morgan Freeman - (Plukovník Abraham Curtis) +++ Tom Sizemore - (Owen) +++ Produkcia: Lawrence Kasdan +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus nemohu hodnocení zvednout. Slibný začátek s okamžiky při kterých opravdu mrazí, pár výborných momentů jejichž výskyt je však s přibývajícími minutami stále vzácnější a jejich vymírání odpovídá rychlosti pádu áčkového horroru někam na úroveň laciného béčka, jenž v sobě nenese už ani otisk Kingova zručně budovaného napětí, propracovanosti postav i příběhu, ani nadsázky, jimiž jsou některé situace vyšperkovány. V závěru se navíc vše zvrhne v totální kravinu, která už nemá s Kingovým románem vůbec nic společného. Nepomohlo kvalitní obsazení ani zkušený režisér, který se s románovou předlohou bohužel nedokázal vítězně popasovat. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher neni úplně špatný film, minimálně vizuální stránka stojí za pochvalu. Knihu jsem nečetl, ale občas mi to připadá jako laciny mix Aliena, The Thing a kdoví čeho všeho ještě. Alespoň herci ušli a v první polovině to mělo i docela zajímavý příběh, který se v druhé polovině zvrtl a klišé střídalo klišé. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal, čiže nemám možnosť zrovnávať či je kniha lepšia alebo inak napísaná a nakoľko sa zhoduje s filmom to neviem. Preto budem hodnotiť iba film Samotný bez nejakých nadviazaností. Každopádne Kinga mám moc rád a vo všeobecnosti s nejakými výnimkami aj filmové spracovania jeho románov. Dreamcatcher patrí medzi tie pozitívne. Hlavná štvorica obdarených kamarátov, ktorá prichádza trocha si užiť samoty, oddychu a pohody do chalupy uprostred lesa, bola myslím vybraná veľmi zodpovedne. Veril som im ich stvárnenie a vžitie sa do situácie, skvele sa dopĺňali až mi pripadalo ako by sa dobre poznali aj mimo kamery. Bohužiaľ pre nich, ich výlet z ničoho nič prekazí mimozemská nákaza vo forme vynikajúco spravených, hnusných, zubatých a slizkých červíkov. Vzniknutú situáciu treba riešiť. Metód a názorov ako je ale viac. Svieži a tak trochu iný hororový thriller. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z adaptací Stephena Kinga, která opět potvrzuje, že natočit něco od tohoto autora není jen tak. Příběh o čtyřech přátelích, kteří si vyjedou na chatu, kde ale zrovna úřadují vesmírní návštěvníci je sice celkem zajímavý, ale ztrácí postupem času na atmosféře. První polovinu filmu jsem si říkal, že vidím parádní snímek, který má spoustu kladných míst. Atmosféru, tajemno, herce, napětí. To se ovšem rozplívá v okamžiku, kdy jsou nám představeni emzáci, kteří odstartují tu akční část snímku. Tím se totiž film zvrhává do vod hodně průměrné podívané, kterou drží nad vodou přeci jen slušné herecké obsazení (a Morgana Freemana nepočítám). Tím hlavním je zde Damian Lewis, který si se svou rolí ví rady a jelikož hraje vlastně dvě osobnosti tak působí naprosto skvěle. K tomu slušná kamera a prostředí. Je to prostě průměr, ale přeci jen to není tak hrozné jako tajemné okno. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)

Reklama

Reklama