Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Uffff... tak tohle mi opravdu nedělejte. Kingovu předlohu řadím mezi nejlepší romány, které jsem kdy četl, proto jsem se na film náležitě těšil. Rozjel se poměrně slušně, obsazení herců mi docela sedělo (snad na Henryho a Freemanova Curtize) a atmosféra slušně houstla. Zhruba po scénu Bobrovi smrti jsem byl spokojený. Zbytek se však neskutečně zvrhnul do nejdementnějších hollywoodských standartů a posledních dvacet minut bylo prostě příšerných... A ta Duditsova... darmo mluvit. Celkově mi z toho vychází fiasko co se týká adaptace, ubohé triky a celkově hloupý film. Škoda, mělo to našlápnuto. 30% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Představení všech figur spolu s jejich schopnostmi je působivé a správně tajemné, prdící a krkající chlap taky, ovšem po scéně na záchodě se z toho stane tak zmatený a násilně "sroubovaný" příběh, že je to až s podivem. Chcete vědět, co má společného retardovaný chlapec z minulosti s emzáky z přítomnosti? Radši nechtějte. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už hodne dávno, čo som sa zaprisahal, že nebudem pozerať filmové adaptácie diel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Dôvod je jednoduchý. Filmy nikdy nedosiahnu genialitu literárnej predlohy, ktorú dal na papier tento famózny spriadač príbehov. Filmy ma akurát tak dokážu odradiť od opätovného prečítania knihy. Čo je nesmierna škoda. Presne tak je to i v prípade snímku "Pavučina snov". Je to perfektný, tajomný, dychberúci sci-fi román, ktorému filmové prevedenie nesiaha ani len po členky. Dám vám jednu dobre mienenú radu: Kinga treba čítať a nie pozerať. Knihy: ano! Filmy: Nie!!! ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne sa filmári pri takomto veľkoprojekte nebáli zaexperimentovať. Je jasné, že Freeman hral vo filme len pútaciu rolu a moc toho nepredviedol, no ostatné časti filmu mi sadli presne podľa gusta. Po ťažkých „verdiktoch smrti“ som sa na film veľmi netešil, možno práve preto som tak prekvapený. Zmes viacerých žánrov sa však podarilo dostať pod kontrolu, nezmyselnosť scenára je nezmyslom, snáď by vadila už len tá dĺžka. 75%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)

Reklama

Reklama