Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher je jedným z tých filmov, pri ktorých neveríte, že to ich tvorcovia mohli myslieť vážne. Výsmech vám aj vašej peňaženke. Hollywoodska blbina najtvršieho kalibru, ktorá skôr než hotový film, pripomína pracovný zostrih kríženca psychologického thrilleru a Smrtiacej epidémie. Jedna hviezdička iba za sľubnú prvú polhodinu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Dreamcatcherovi nepekne vidno, že sa jedná o knižnú adaptáciu a hlavne, že sa jedná o adaptáciu, pri ktorej prepise nevedeli scenáristi, čo si s ňou počať. Režisér dostal scenár, ktorému chcel dať aspoň zaujímavý vizuál, lenže tie dejové zvraty a monštrá podľa mňa nie sú vôbec filmového charakteru a tak tento film robí medvediu službu aj Kingovi, o ktorom si možno potenciálni čitatelia budú myslieť, že je idiot a nič si už od neho nekúpia. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Není to naše vytoužená oscarová kingovina, ale místo toho krásně černohumorné a dostatečně zvrácené kingovské béčko s několika áčkovými parametry (řemeslo, herci), ve kterém se toho děje tolik, že snad nestačí ani na chvíli nudit. Je vcelku jednoduché ten film odstřelit, ale není ani tak těžké si ho užít, pokud se do něj pustíte s těmi správnými očekáváními. Jasně, Morgan Freeman je hodně cheesy, efekty občas vyloženě k smíchu a celý ten závěr tak trochu nešťastný, ale s odstupem se mi na ten film hezky vzpomíná a vlastně bych neměl problém si ho čas od času pustit znovu. To, co je pro Kinga esenciální, tu je vystiženo vcelku dobře. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jí vím že film se občas nepovede stejně dobře jako knižní předloha a autoři museli zvážit, co z filmu vystřihnout, ale co měl znamenat ten konec? Vážení autoři, vemte si film zpět a opravte to! Vypadalo to jakoby scénáristovi došel čas na utvoření scénáře a tak vymyslel konec jen tak z prdele místo toho, aby použil materiál z knihy. Ohromné obsazení si zasloužilo lepší konec. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)

Reklama

Reklama