Reklama

Reklama

Panenky na útěku

  • USA Drive-Away Dolls (více)
Trailer 1

Divoká Jamie (Margaret Qualley) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, upjatá Marian (Geraldine Viswanathan) si potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na prosluněné Floridě. Plán skvělý, realizace příšerná. Na cestu totiž v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky. Zatímco ty dvě řeší především to, jak z výletu vytěžit maximum, přičemž si pod tím každá představuje něco úplně jiného, trochu zoufalí gangsteři dělají vše (a pod slovem „vše“ se skrývají i ty nejhorší skutky) pro to, aby je dostihli a kufr jim sebrali. Zatímco nic netušící hrdinky řeší své holčičí problémy, smyčka se stahuje, stejně tak se zmenšuje možnost, že by z ní mohly vyklouznout. Naštěstí je svět bláznivé místo, plné často neuvěřitelných náhod… (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelný bizár roku. Odpovídá tomu návštěvnost - v Cinema City Flora jsme ji zajistili během dvou dnů pouze já a my tři kamarádi, z nichž dva to prospali. Ethan Coen se asi zfetoval nebo něčeho načichal a natočil svoje halucinogenní vize a lesbické sexuální fantazie. Párkrát jsem se zasmál, ale byl to smích tragikomický z filmu, kontextu i celkového rozpoložení. Film namixovaný z bláznivostí, lesbických hrátek a nudných dlouhých dialogů. Margaret Qualley to nějak moc nesluší jako obvykle, přitom ten film táhne, Matt Damon potěší a Pedro Pascal se snad nikde neobjevil tak, že by hrála prakticky jen jeho hlava. Miley Cyrus podtrhuje celkovou bizarnost. Je to špatné nebo dobré? Viděl bych to na celosvětový propadák, jenž se ale stane kultem na večírcích filmových fandů, kde se pouští jen špatné filmy, u nichž se všichni baví s notnou dávkou alkoholu a drog. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to už takový running joke, nicméně sedí. Další film, který vypadá, jak když ho natočil hacknutý twitterový účet slavného filmaře. Čekal jsem režijní suchopár a tuhost a dostal toho opravdu vrchovatou porci. Od první scény netrefuje Ethan absolutně nic. Je to pitvořivé, bez timingu, bez point. Slovní ping pongy otravných postav nemají rytmus a nuance, na jaké jsme od Coenů zvyklí, nesympatické postavy spíše žonglují tuhými frázemi a dialekty. Trademarky tu jsou (náhody, sochy, halucinogenní intermezza), ale jsou naskládané tak halabala, navíc ve slaboduchém příběhu, že tenhle screwball působí jako lesbická verze Blbý a blbější zbavená humoru. Celé je to navíc dated. Queer komedie, kde hrdinky odpovídají spíš male teenagerům svou zálibou ve vulvě a penetraci, Thelma a Luisa kastrující patriarchát s tragickou neobratností a doslovností. Mám pocit, že téhle úrovni se mí oblíbení bratři nikdy ani nepřiblížili a pevně doufám, že už nepřiblíží. Radši dalších 5 Shakespearů od Joela, pls! ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem hltačem Coenovského humoru, jejich režisérský styl nemůžu popřít. Panenky sice nesou podpis pouze jednoho ze slavných bratří, ale i tak si drží svůj osobitý styl snímání a komediálních prvků, které člověk sleduje při jednom přiblblém road-trip dobrodružství, ve kterém uvidí více ženských orgasmů než v průměrném pornofilmu. Já vlastně ani nevím, jak film hodnotit. Je až absurdně zábavný, že jsem se u něj nenudil ani chvíli, přitom dokáže jednoduše rozebrat dva odlišné pohledy na sexuální život dvou lesbiček. I když vás film lákal ve svých trailerech na Matta Damona, Pedra Pascala či Miley Cyrus, věřte, že tohle rozhodně nemůže být důvod ke zhlédnutí, jelikož to, co vidíte v traileru je asi tak vše, co z nich vidíte ve výsledném filmu. Naopak, co by mělo být hlavním tahákem a bodem vaší pozornosti, je Margaret Qualley, která je díky své perfektně načasované komedii a texaskému přízvuku jednoduše zapamatovatelným prvkem filmu. Mé hvězdičkové hodnocení neberte vůbec v potaz, tady budu stoprocentně v drtivé menšině. Spíše se na film koukněte s otevřenou hlavou, když se chcete zabavit na hodinu a půl u nějaké blbosti. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Coen úplne mimo a týmto sa mi teda vôbec netrafil do mojej noty. Dve lesbičky idú na Floridu, v aute majú kufrík ktorý patrí mafiánom a po ceste si lížu viete čo. Mohla z toho byť fajn komédie ale po vtipnej stránke sa toho trafilo veľmi málo. Natočené je to ako také retro, postavy mi nesadli a nebavili ma. Dvaja mafiáni boli fajn, ale dostali málo priestoru. Na začiatku ma silno svrbela ruka na odpad a skoro som to vypol. Nakoniec slabší priemer. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nechci tvrdit, že se film vyrovná klasickým coenovkám, ale je rozumně krátký, dobře jsem se u něj bavil až do posledního titulku a uteklo to jako voda. Hodně za to může obsazení, zejména Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan a Beanie Feldstein (a to, že jsem o prostřední jmenované dosud neslyšel, na to nemělo žádný vliv). Mužská camea byla krátká, ale myslím, že se oba pánové také bavili (o Miley Cyrus ani nemluvě). Nebývá zvykem, že by v závěru filmu byl vidět původně plánovaný název, ale v tomhle případě by se sotva našlo něco přiléhavějšího (ale asi by to zkomplikovalo marketing). Dobrá oddechovka na zlepšení nálady. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Ethan Coen film označil za „lesbický roadtrip projekt“ a film, ktorý je podobný exploatačným romantickým filmom zo začiatku 70. rokov, ktoré videl ako tínedžer. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť 22. septembra 2023, ale bol odložený na február 2024 kvôli štrajkom WGA a SAG-AFTRA. (Arsenal83)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Reklama

Reklama