Reklama

Reklama

Panenky na útěku

  • USA Drive-Away Dolls (více)
Trailer 1

Divoká Jamie (Margaret Qualley) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, upjatá Marian (Geraldine Viswanathan) si potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na prosluněné Floridě. Plán skvělý, realizace příšerná. Na cestu totiž v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky. Zatímco ty dvě řeší především to, jak z výletu vytěžit maximum, přičemž si pod tím každá představuje něco úplně jiného, trochu zoufalí gangsteři dělají vše (a pod slovem „vše“ se skrývají i ty nejhorší skutky) pro to, aby je dostihli a kufr jim sebrali. Zatímco nic netušící hrdinky řeší své holčičí problémy, smyčka se stahuje, stejně tak se zmenšuje možnost, že by z ní mohly vyklouznout. Naštěstí je svět bláznivé místo, plné často neuvěřitelných náhod… (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to už takový running joke, nicméně sedí. Další film, který vypadá, jak když ho natočil hacknutý twitterový účet slavného filmaře. Čekal jsem režijní suchopár a tuhost a dostal toho opravdu vrchovatou porci. Od první scény netrefuje Ethan absolutně nic. Je to pitvořivé, bez timingu, bez point. Slovní ping pongy otravných postav nemají rytmus a nuance, na jaké jsme od Coenů zvyklí, nesympatické postavy spíše žonglují tuhými frázemi a dialekty. Trademarky tu jsou (náhody, sochy, halucinogenní intermezza), ale jsou naskládané tak halabala, navíc ve slaboduchém příběhu, že tenhle screwball působí jako lesbická verze Blbý a blbější zbavená humoru. Celé je to navíc dated. Queer komedie, kde hrdinky odpovídají spíš male teenagerům svou zálibou ve vulvě a penetraci, Thelma a Luisa kastrující patriarchát s tragickou neobratností a doslovností. Mám pocit, že téhle úrovni se mí oblíbení bratři nikdy ani nepřiblížili a pevně doufám, že už nepřiblíží. Radši dalších 5 Shakespearů od Joela, pls! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dvě kamarádky se vydají na roadtrip a v půjčovně je jim omylem půjčeno auto, kterým měla původně místní mafie převážet záhadný kufřík. Když se to mafie dozví začne samozřejmě děvčata hledat. Tohle je velmi stručný náčrt příběhu, který by teoreticky mohl být správnou černohumornou coenovkou plnou mrtvol a omylů. Jenže ač na režijní židli seděl jeden z bratrů, tak je výsledek celkem rozpačitý a spíš než oddechovou coenovku připomínají Drive away doll nějaké zapomenuté béčko z devadesátých let, kde absentuje humor i akce a nad vodou to drží akorát sympatická Margaret Qualley. Vzhledem ke jménu režiséra/scénáristy dost zklamání,,,40% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Coeni by z téhle zápletky před dvaceti lety natočili jeden z nejlepších filmů roku. Před deseti lety by to furt byla poctivá gangsterka se zajímavým twistem. Dneska z toho vzešlo už jen bizarní mrhání časem a talentem všech zúčastněných před kamerou a další hřebíček do rakve legendárních filmařů, respektive jednoho z nich. Utrpení, jehož jediným pozitivem je fakt, že to má „pouze“ 84 minut. 4/10 ()

Nemec 

všechny recenze uživatele

Dost užito. Odlehčené komediální roadmovie s “lesbickým podtextem“ (slovy uměleckého ředitele KVIFFu). Prvotní šok, který jsem zažil při nabourání mích očekávání byl nemalý, ale velmi rychle si mě film přeladil na svoji vlnu humoru. Kamera hezky korespondovala s příběhem jak barevností, tak pohybem. Výborná hudba a celkově zvuková režie byla suprově udělaná. Vlastně asi jediný zádrhel je jedna scéna, která je vyústěna trochu na random a dost uspěchaně bez snahy tu situaci nějak rozvést nebo jí aspoň vyeskalovat trochu smysluplněji. Overall je to super komedie se super nápady a odlehčenou náladou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Coen očividně zaspal dobu, protože přijít s tímhle v dnešní době nemělo šancit uspět už od počátku. Máme tu lesbické Drama/Krimi, kde dvě dívky si vypůjčí auto z půjčoviny a odjedou si na Floridu odpočinout a cestou oblíznout pár ženských. jenže v kufru auta mají něco, po čem pátrají dva gangsteři a chtějí to zpět. Ten obsah kufříku je docela dobrý úlet, ale přišlo mi to celé stupidní na tomhle postavit celý film. Pedro Pascal i Matt Damon tu mají jen velmi krátké camea, takže clickbait, ale Margaret Qualley hraje výborně a dvojce gangsterů je jak z 90.let a občas otrousí úsměv černý humor. Celkově blbina na jedno podívaní bez vyšších ambicí, která úplně neurazila, ale zároveň nenadchla. Pure Average. Love Lies Bleeding bude jiné kafe ! :) 5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Ethan Coen a jeho manželka Tricia Cooke prvýkrát predložili nápad na film svojej priateľke Allison Anders počas vianočných prázdnin v San Franciscu začiatkom 21. storočia a v roku 2007 bol pod jej vedením film aj ohlásený. Nakoniec z neho na dlhé roky zišlo a Anders sa už k nemu nevrátila. (Arsenal83)
  • Ethan Coen film označil za „lesbický roadtrip projekt“ a film, ktorý je podobný exploatačným romantickým filmom zo začiatku 70. rokov, ktoré videl ako tínedžer. (Arsenal83)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Reklama

Reklama