Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z pěti výrazných amerických herců měli v době natáčení hned čtyři z nich fakticky status hvězdy a byli na vrcholu své popularity. Přesto se podíleli, jak už to v hereckém životě bývá, na výrobě beznadějně průměrného filmu, který by ode mě mohl dostat přívlastek mdlý a nevýrazný. Mel Gibson i Kurt Russel patřili k hvězdám akčních filmů, ale tenhle případ je z jiného soudku. Snímek si hraje na psychologické kriminální drama, jenže je moc upovídaný, režie je mdlá a scénář, který si pohrává s fenoménem těžce zkoušeného kamarádství, je jen průměrný, takže je tu příliš mnoho minusů na to, aby to zachránilo několik hereckých legend. Mohl bych dát slabší 3*, ale etická stránka filmu mi nesedí. Až vám poleze nesympatický kolega na nervy, střelte ho klidně do zad tak jako kriminalista v podání Kurta Russella, a dejte tak přednost kamarádství s charismatickým kriminálníkem... Celkový dojem: 45 %. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Meh, celkem průměrné drama, kde napětí mezi dvěma hlavními hrdiny nedosahuje takových kvalit jako třeba v Nelítostném souboji. Popravdě, na film jsem se chtěl podívat jen proto, abych viděl Gibsona, Russella a Pfeifferovou v počátcích jejich kariér, ale neobjevil jsem nic zvláštního. Tak mám tedy akorát zápočet, že jsem tenhle film, obsazený třemi hvězdnými jmény mé generace, zhlédl až do konce. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převážně konverzační thriller vezoucí se na poklidné bázi příběhu plného strnulých tezí kolem překupnictví drog a jedné romance. Spojení těchto dvou témat bylo zpracováno s povděkem k samotnému ději což možná vede i k poněkud nesmělému pohledu na danou věc. Místy se tempo vleče, takže to občas vede k nudnosti a nezájmu. Zkrátka to postrádá určitou invenci, vizi, a dynamiku. Scénář však není napsán zrovna nejhůř. Své opodstatněné kouzlo námětu příběh má a herečtí velikáni tomu dodali vše co mohli. Snímek leckoho nenadchne ale to už je takový úděl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, že dřív začnu pít tequilu než abych si tenhle ucouraný západ slunce pustil do baráku podruhé. Ono totiž ještě neznamená, že když je něco krásně obsazené, udělá to člověku dobře. Vzpomeňte si na mě, až budete se staženými půlkami klepat na krásně obsazený záchod. (Filmfest Hurghada 2012, 52/67) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tento romanticko-akční film nabízí příjemnou hudbu, perfektní herecké osazení s očekávanými a do puntíku splněnými přesvědčivými výkony, solidní scénář, a tak je pro mě s podivem, že spousta recenzentů hodnotila pouhými třemi body. Neočekával jsem od tohoto snímku bůhvíjaké šokující scény a akčnost za každou cenu, a právě proto jsem byl mile překvapený, že je zde vše, co má správné dílko mít - legraci, napětí i romantiku. Pohodový film, který mě bavil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Snímku mala pôvodne produkovať spoločnosť Warner Bros. s rozpočtom 33 miliónov dolárov. Keď od produkcie odstúpila a z projektu sa stal nezávislý film a rozpočet klesol o 10 miliónov dolárov. Napriek tomu sa v tom čase jednalo o najdrahší nezávisle produkovaný film. Producent Thom Mount zdôvodnil odstúpenie spoločnosti Warner Bros. od financovania filmu s tým, že Warnerom sa nepozdával scenár, ktorý vykresľoval policajtov v zlom svetle a zároveň hlavnou postavou bol bývalý drogový díler. (m.a.t.o.)
  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama