Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Stalloneův film, jakej natočil. Škoda, že si tak tu svou kariéru poslední dobou packá, měl by radši režírovat. to umí dobře. Co se týká režiséra tohoto filmu, každej nějak začínal. A on začal hodně dobře. Akčnost tu není to hlavní, což je možná problém, protože u filmů se Slyem jsme na to zvyklí. Tady jde o zábavu, protože je tu přesně tak ideální hranice mezi humorem a akcí. A i vize společnosti se mi hodně líbila, i když bych v ní nechtěl žít a časovej úsek, ve kterým se vyvinula mi přišel příliš krátký. Taková změna by potřebovala aspoň o dvě generace víc. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů všech dob a mých nejoblíbenějších. Sly tady hraje prostě dobře, naivní Sandra to krásně doplňuje, ovšem nejlepší je prostě Simon Phoenix, zvlášť s perfektním českým dabingem (Bohdan Tůma). Jeho hlášky, vtipy, pohledy a bůhví co ještě doprovázené šíleným smíchem zakončené originální smrtí, to je prostě nářez. A i kdyby si samotný film snad nezasloužil plných 5 hvězd, tu pátou má za senzační hlášku: Svět se stal vlastní zkurvenou karikaturou z televizních seriálů a velí mu banda tupejch měkejšů. .. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já Demolition manovi musim trochu zvednout hodnocení. V rozjetejch 90. letech ten svět budoucnosti vypadal jako naprostá bizarní hovadina. Všichni jsme si mysleli, jak po nedávnym pádu komunismu ve východní Evropě nás čeká nádherná svobodná budoucnost a vono hovno. V roce 2012, kdy jsou na každym rohu kamery, radary, dokonce třeba DP Praha má v úmyslu v metru zřídit kamerovej systém, kterej bude rozpoznávat obličeje, pomalu se začínej zavádět daně na nezdravý jídlo, apod., musim říct, že autoři filmu (bohužel) měli docela dobrej odhad... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Akcni komedie mam rad a Demolition man se radi asi mezi 20 nejlepsich. Sly je jako vzdy dost brutalni a Wesley jako zaporak zajimavy, spise jsem fandim jemu, ty xichty co predvadel jsou nezapomenutelne. Ale abych jen nechvalil, filmu nechybi ani trapnejsi sceny a teatralnost. Ale stale velice povedeny snimek ve svem zanru. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pamätám vo videopožičovni bolo napísane na obale videokazety: "Nejlepší akční sci-fi od dob Terminatorra". Heh:) No Snipes si rolu evidentne užíva, Stallone kupdivu vtipný a Sandra ešte mladá štekna a veľmi jej to sluší. Videl som to asi 5x a vždy som sa dobre bavil. Ešte viac ako na tom slogane. Film je ako víno a pomaly naberá kultovný status. 90% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Výroba 11 Ultralites stála 2 milióny amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Sylvester Stallone (John Spartan) opísal scénu mrazenia ako „pravdepodobne najhorších päť hodín, aké som kedy pri natáčení mal... bol som vydesený". (WalterIK7)
  • V době vzniku filmu pronikly na veřejnost kvalitní (tj. nikoli paparazziovské) snímky z natáčení scény, v níž je John Spartan zmražen. Sylvester Stallone na nich byl zachycen zcela nahý, tedy i od pasu dolů. Herec vyjádřil svou rozmrzelost, zlí jazykové ovšem spekulovali, že fotografie vypustil na veřejnost sám... (NIRO)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama