Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, tak nemohu srovnávat. Ale to je asi dobře. Začátek filmu zajímavý, průběh žádná hitparáda a závěr ušel. Problém je, ze je film strašně utahaný, plný zbytečných dialogů a monologů a vlastně krom sympatického Elby a dost ujetého Serkise, moc nepobaví a jen místy lehce šokuje, ale to je tak vše. Zkrátit o 40 minut a bylo by to lepší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Luthera mám veľmi rád, ale už aj seriál začal upadať a tento film sa vezie na rovnakej vlne. Hoci začína skvele, ale záver to už bolo celé také ukričané. Tempo to má, postavy dobre vykreslené, no napriek tomu cítite, že to už nie je, čo bývalo. Toto mohla byť miniséria, avšak bola skrátená na film, čo je škoda. Napriek tomu som rád, že sú otvorené dvierka pre prípadné ďalšie Lutherove príbehy. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Záporák, zápletka a hlavně ta brutálnost ve filmu hodně vyčnívá a dá připomenout prvním třem sériím Luthera. No a samozřejmě pořád skvělý Idris Elba. Se spoustou věcí jsem měl ale problém. Když záporák zavolá o špínu na Luthera a šup, ten hned sedí v base. Některé postavy by si také zasloužily mnohem více vysvětlení a prostoru. Prostě skvělý námět na celou novou řadu, kde by další místo vyplnily vztahy mezi postavami. Takhle bylo sfouknuto dost povrchně. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama