Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dobrovolných žoldáků získává kontrakt na akci, která má vést ke svržení krutého diktátora jedné země střední Afriky. Jejich úkolem je vysvobodit vážně nemocného vůdce opozice. Během akce ovšem dojde k dohodě mezi diktátorem a zadavatelem úkolu a komando je ponecháno na pospas vlastnímu osudu... (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Smok 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová vojnová akcia ako sa patrí prebiehajúca v slede zháňanie starej party, výcvik a nasadenie. Žoldáci sú trošku postarší a je medzi nimi dosť vyslúžilcov, to ale neznamená, že v Afrike nedokážu pri oslobodzovaní vodcu opozície Limbaniho trošku prikúriť. Starouši to všetko zvládajú bravúrne a dokonca aj s troškou humoru, škoda len niektorých nie moc podarených bojových scén, mohlo to byť za viac. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Svou chválou bych jen kopíroval některé zdejší komentáře (Pohrobek, Woody, Javert, Saccard), tak jen dodám, že mne příjemně překvapila skutečnost, že ve snímku věnovaném žoldákům na africké půdě se mihlo poměrně dost pozitivních myšlenek a dialog mezi Limbanim a jeho jihoafrickým "soumarem" měl opravdu hlavu a patu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film odehrávající se za druhé světové války plný té doby známých hereckých hvězd, jenže jak se to občas stává, slavné jméno nedělá slavný film a stejně je to zde u Divokých hus. Na filmu je znát fakt, že se strašně táhne, i když v půlce se trošku rozjede. Dopracovat se k půlce ale už dá docela zabrat, přitom myšlenka zas tak zlá není, jen to zpracování trošku tápe, čemuž určitě dosvědčuje fakt, že se ve filmu hodně kecá, což v takovémto filmu dvakrát nepotěší. Kvalitka mohla být daleko vyšší než to ve skutečnosti dopadlo, takhle je to průměrný rádoby akčňák, který se ale snaží letmo vyvyšovat známá herecká jména, ale stejně do kvality mají daleko. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný akčně válečný snímek s hvězdným hereckým obsazením. Mnohé scény jsou trochu syrovější, což dodává filmu na působivosti. Hlavní hrdinové se svých rolí zhostili bravurně, zejména Roger Moore tu sází jednu po anglicku suchou hlášku za druhou. Prostředí příběhu je poutavé a samotný děj má poněkud smutný (předvídatelný) konec. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Divoké husy jsou pouhá schematická povídačka o bandě ostrých, stárnoucích žoldáků, kteří ještě nepatří do starého železa a tak se po dlouhé době opět vydávají do akce kdesi v Africe. Ničeho se nebojí, kamarády nenechají ve štychu, padají z nich drsné hlášky, bez stížností umírají a hlavně umí pokosit stovky nepřátel. Ti, byť označeni za elitu, jim po desítkách vbíhají před hlavně, výbuchy jimi pohazují a hrozivě pokřikují africkou hatmatilkou. Prostě takový kanónenfutr, aby divák chápal, že hlavní hrdinové opravdu musí střílet. +++++ Africká exotika uměle dodává filmu osobitost, kterou jinak neumí na ničem jiném vystavět. Jó, tenkrát se v Africe proháněla spousta Kubánců, dáme je tam, v Africe je savana, misionáři a černí domorodci. Tuna motivů se objevuje jen proto, aby se nedalo říci, že je tam jen sbírání týmu, humorný výcvik a střílení: žoldák dojemně se starající o bloďatého synečka, rasista, jemuž moudrý černoch otevře oči, "moudré" dialogy o Africe a žoldáctví. +++++ Způsob, jakým scénář dostává žoldáky do Afriky a tam je ponechává osudu, působí velmi podezřele. SPOILER. Neumím si představit, že záludný západní bankéř z ničeho nic vyjedná kotrakt se zlým diktátorem (nemusí se taková schůzka domluvit dopředu), ani přitom akci neodloží, v za minutu dvanáct svoje žoldáky zradí... Ale že se namáhám, o logiku tu nejde, hlavně že tam hlavní hrdinové jsou a musí se někam prostřílet. KONEC SPOILERŮ. Bez výpovědní hodnoty, napětí a jakékoliv neobvyklosti, s občas podařenou hláškou či vtipem a herci, kteří se opravdu umí tvářit nebezpečně. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (21)

  • Vojenský poradce filmu byl plukovník Mike Hoare, který působil v 60. a 70. tých letech jako žoldák v Belgickém kongu. (Caaslav)
  • Žena ve scéně v Kasínu, oblečená jako Egypťanka, je žena Richarda Burtona, který tak ve scéně flirtuje s vlastní manželkou. (Caaslav)
  • Ian Yule, představitel seržanta Toshe Donaldsona, byl skutečně žoldnéřem v Africe. (Saccard)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama