Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj 1000. komentář na ČSFD. Bylo jasné, že to musí být Horor, no a v tomhle hraje můj oblíbenec Statham, takže jasná volba (35. viděný film s ním). Duchové Marsu jsou ultra béčkovým filmem, s dobrým obsazením a s výbornou temnou atmosférou. Nic víc, nic míň. 6. Stathamův film. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít zvláštně, ale Duchové Marsu mě v podstatě potěšili. Čekal jsem levné video béčko a dočkal se. Čekal jsem podprůměrnost, kde příběhové souvislosti budou náhodně generovány bez citu i rozumu - dočkal se. A přesto se mé já bavilo. Nad režijní hloupostí Johna Carpentera, inteligencí i nápaditostí nepřátel, nad atmosférickým projížděním vlaku i přitažlivou Natashou Henstridge, která mnohem lépe vypadá než hraje. 50% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem, že ze spojení John Carpenter + akční sci-fi horror vyleze něco zajímavého, napínavého, mrazivého, prostě fajn béčko. Ale prdlačky... prostinký scénář by stačil leda pro first-person střílečku, režisér neukočíroval výkony herců, postavy i jejich osudy mi byly tááááááákhle volné, prostředí se kdovíjak nepovedlo (všechno působilo hrozně uměle), zombie-duchové-záporáci ála zesnulé hvězdy trash metalu nevzbuzovali strach - spíše útrpný úsměv. Proč tedy dávám dvě hvězdy? Opravdu by z toho mohla být obstojná počítačová hra:-). 35% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl, že se jedná o snímek stejného režiséra, který natočil i mou veleoblíbenou The Thing (1982), nevěřil bych tomu. A ani tak tomu úplně nevěřím. Tento film měl totiž obrovské množství nedostatků a byly chvíle, kdy jsem sebou při sledování až trhnul. Ne, nebylo to leknutím, to mě jen zasáhla nějaká opravdu nepovedená scéna s podivnou akcí nebo až příliš domrvenou logikou. Schválně píšu ’až příliš’, protože logika tady dostávala za uši po celou dobu. Kromě toho vypadala celá řada akčních scén velice nepodařeně, a ani herecké výkony některých zúčastněných nebyly tak úplně na výši, a přesto jsem rozhodil čtyři pěticípé. Proč? Protože šlo o typické akční béčko bez jakéhokoli nadbytečného poselství, kterých je už dnes ve filmech více než samotného děje, nikdo se mě nesnažil ideologicky vést, a ať už jsem měl jakékoli připomínky, příběh samotný nebyl vůbec špatný, takže jsem se navzdory všemu negativnímu dobře bavil. / Poučení: Naštvaná skupina horníků je nebezpečná už sama o sobě, doping tedy není nutný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem zdrcen a sesmutněn nepřízní komentátorů ČSFD k tomuhle geniálnímu Carpenterovu bijáku, je to totiž film přesně podle mého gusta: sci-fi řežba s nadpřirozenými až horrorovými prvky, s lehce lobotomizovaným (ale ne úplně blbým) scénářem, s dobrou béčkovou výpravou a přitažlivou vizuální stránkou, tedy s vysoce relaxačními účinky na mou psýchu (což je to podstatné). Děj je prostinký - na Marsu, v nepříliš vzdálené (a matriarchální!) budoucnosti, dojde k oživení jakéhosi místního prastarého viru, nebo spíš duchovní energie vymřelých marťanských válečníků, která v podobě jemnohmotného fluida napadá mozky normálních lidí a mění je v krvelačné vraždící stvůry se zálibou v piercingu, skarifikaci a jiném sebepoškozování a zároveň v pyromanii a v odřezávání a shromažďování lidských hlav. Jejich vůdce, vydávající působivé skřeky ve spisovné martštině, vypadá jako pátý člen Kissáků, a také ostatní posedlí se oblékají, líčí a zbrojí ve stylu středověkých glamrockových fanoušků, takže jsou i zajímaví na pohled. Proti nim stojí nesourodá partička zdravých jedinců, která se ovšem postupně zmenšuje a zmenšuje... Hraje zde pár pěkných nebo zajímavých ženských (Wanda de Jesús, Pam Grier, Clea DuVall a hlavně skvostná valkýra Natasha Henstridge), kterým sekunduje několik trubců v čele s Jasonem Stathamem a zoufale trapným (jako vždy) nafukujícím se a poskakujícím obtloustlým lidoopem, známým pod negerskou přezdívkou Ice Cube. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Postava Dr. Arlene Whitlocka je pojmenována po Albertu Whitlockovi, který s Carpenterem spolupracoval na tvorbě vizuálních efektů pro film The Thing. (Chatterer)
  • Herečka Natasha Henstridge nahradila v obsadení kolegyňu Courtney Love tesne pred začiatkom natáčania. Courtney totiž utrpela úraz, keď jej ex-manželka jej vtedajšieho priateľa prešla autom cez nohu. (beso74)

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama