Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plánovaná budoucnost šerifa Beckera je zmařena, když se jeho žena setká s hackerem, který má informace o silu. (Apple TV+)

Recenze (37)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pod zemí se žije hezky, samé vypláchnuté mozky.“ Bunker De Luxe. Na ladných šroubovicích schodišť projektanti nešetřili a při stavbě Sila se spotřebovalo třikrát víc betonu a armatury než kdysi na celé Gabčíkovo-Nagymaros. I atmosféra kilometr hlubokého bzučícího úlu je pětihvězdičková. Zda je děj věrný předloze netuším. Předloni jsem v knihovně chtěl nějaký „postapo román z podzemí“ a sympatická vedoucí mě politovala: „Silo je vypůjčené.“ Nabídla mi Gluchovského Metro a mrkla na mě: „Díra jako díra, no ne?“ Baba jedna... vilná. BETONOVÉ OKÉNKO: [][] Co na seriálu oceňuju nejvíc? A) Že okřídlené heslo ze Sexmise, „ženám se vládne líp, když jsou pod zemí,“ očividně platí i pro koedukovaný kolektiv. B) Že moje žena přestane remcat kvůli bytu ve čtvrtém patře bez výtahu. V Silu by tahala nákup do sedmdesátého! C) Že si začne pochvalovat byteček jako klícku (štěnice doma nemáme). D) Že spotřeba vody se v Silu neřeší. [][] To D) nemá chybu. Konspirace jen kvete, kvůli odposlechu a štěnicím se roztáčejí kohoutky naplno a voda celé hodiny teče proudem. Mému vodoměru by z toho jeblo a mě s ním. Stačí, že kvůli Silu teď žena vede divné řeči, podstrkuje mi Okenu a chrastí kýblem. Už zase?! Copak jí naše loňské „čištění“ nestačilo? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politiku Apple nesnáším. A žádný jejich výrobek mi nesmí přes práh domu. O to víc mě štve, že právě oni vypouští seriály podle mého gusta. Přitom mě Silo dvakrát nelákalo, ale to samé platilo o Odloučení a nakonec jsem byl nadšený. A nelituji ani teď, protože první epizoda má všechno, co by chytrý divák mohl chtít. Applu se musí nechat, že dokáže kvalitní námět, který by fungoval i ve skromnějších kulisách, udělat vizuálně atraktivní. Takže žádné studiové TV zpracování, stojící jen na psychologii, ale působivý dystopický seriál. Konspirace milující divák zajásá, protože podle tvůrců se bude lhát, manipulovat a marně hledat pravda i na soumraku lidské rasy. První epizoda byla vtahující i přesto, že se nic překvapivého nestalo a zatím se žádná rafinovaná zápletka ani nerýsuje. Je to totiž o skvělém řemesle - scénář a režie, sympatických hercích a faktu, že se tvůrci snaží co nejlépe odvyprávět dobrý příběh. A ne ošidit diváka přihlouplým námětem, který uměle roztáhne do seriálové podoby. Nemám vlastně moc důvodů, nedat plné hodnocení. Pokud bude druhá epa aspoň tak dobrá, jako tato...klidně 5 hvězd dám. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se povedl. Miluju žánr postapo. Jak ve filmech, seriálech, tak i v knihách. Knihy od Howeye, které byly předlohou seriálu, jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně. Trochu mi život v sile - pod zemí - připomíná film Město Ember, kde hrál shodou okolností také Tim Robbins. Potěšilo mě, že v seriálu hraje Rebecca Ferguson, kterou mám osobně moc ráda. Těším se na další díly, které si rozhodně nenechám ujít. Za mě plný počet hvězd. Snad to tak bude i u dalších dílů. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tento pilot mě navnadil. Vím, je už tu plno postapokalyptických seriálů, které se v poslední době vyrojilo - See, The Last of Us, Sweet Tooth atd... Tento navíc "kopíruje" trochu Sexmisi - myšleno bydlení v podzemí a lidi jsou oklamávání co je na povrchu. Nicméně mě tento formát navážno hodně baví. Navíc tu je plno indicií s dneškem. Co vše jsme schopni poslouchat z médií a kde je pravda. Viz narážka na vládnoucí vrstvy, co mají rádi poslušné lidi, ostatní budou vymírat - budou bez potomků, zavíráni, budou považováni za blázny.... Nooo... Jsem hodně zvědavý. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně... naprosto perfektní start! Knížku jsem jsem četl a tak trochu jsem se obával, že se to tvůrcům rozsype pod rukama (nebo se budou moct odklánět od předlohy), ale tohle se fakt povedlo. Změny, co tam jsou, vítám. Mystery příběh umístěný do postapo světa, který svým retro-stylem připomene hráčům Fallout. Výborná lehce znepokojivá atmosféra, kvalitní herci a především zápletka. Vlastně tu funguje všechno. Od začátku až do konce je to napínavé, atmosférické, příjemně mrazivé a v závěru i funkčně emotivní, za což tvůrce chválím. Vystavět takhle děj a zájem o postavy na poli jediné epizody... palec nahoře. Pokud si Silo udrží tuhle laťku, možná máme před sebou nejlepší TV sci-fi letošního roku. Doufejme... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama