Reklama

Reklama

Silo - Season 1

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (46)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo, než jsem se konečně prokousal i druhou polovinou, což bylo způsobeno nejen neochotou prodlužování předplatného, ale také jistou natahovatelností seriálu v jednom Silu a před oznámením druhé série jsem počítal spíše s minisérií a že se ven podíváme třeba po třech dílech. Ovšem druhá polovina mi to vynahradila, i když jsme přišli o pár zajímavých postav (třeba ještě některé uvidíme) a nevím jak to popsat, ale Rebecca Ferguson tu má úplně jinou auru než třeba v MI nebo Duně a nějak jsem se s ní moc nedokázal zžít. Ovšem samozřejmě jsem rád, že tu hraje stále ona. Jen teď musím doufat, že se do začátku druhé a dalších sérií nedozvím nějaké pikantnosti z knih. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle kvalitní Sci-Fi postapo jsme tu hodně dlouho neměli, začátek se pro někoho možná může zdát pomalejší, ale všechno postupem času chytá svůj spád, správně poznáme všechny hlavní i vedlejší postavy, což se zužitkuje v posledních třech dílech, které člověka nechají v tom největším napětí a gradují opravdu ve velkém. Poklonu musím poslat taky režisérům a kameramanům, už dlouho mě takhle v minisérii neuchvátil vizuál a styl vyprávění. A ani nemluvě o Rebecce Ferguson, pro niž by postava Juliette Nichols s klidem mohla být její životní rolí. Apple TV+ trefil další jackpot a já teď slavím, protože jsem si nic nezjišťoval o knihách, díky čemuž se mi vyhnulo tohle (ne)porovnání a jednoduše mě tenhle svět pohltil. Další série musí být banger ! 1. série - /95%/ ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silo mi sadlo ako sviňa! Namakaná atmosféra, premakaný príbeh, úvodná znelka ppči... Síce mi v priemere, po hodnotení každej jednotlivej časti, vyšli "iba" štyri hviezdičky, čo som sám teda čumel, celkovo však tomu udeľujem bez zaváhania plnú paľbu. Na každú jednotlivú epizodu som bol nažhavený a nemohol som sa jej dočkať tak, ako sa už nemôžem dočkať netrpezlivo druhej sezony. V 2024!!! Oni ma chcú asi zabiť... ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů roku. Apple je známý svou produkční vyšperkovaností a tím, že na svou streamovací službu nepošle jen tak něco a tenhle seriál je toho jasným příkladem. Silo je, co se týče produkčního hlediska naprosto bezchybný projekt, jenž vypadá naprosto výjimečně v každé jednotlivé scéně a posílá většinu třiačkových hollywoodských blockbusterů úplně do háje. Skvostně pracuje s atmosférou, kdy každý následující díl atmosféru víc a víc napíná, až nakonec dojde k epickému 3 dílnému finále, které působí neskutečně epicky. Atmosféře dopomáhá výborný soundtrack, který v některých místech působí skoro až klaustrofóbicky a úžasní herci, kdy to hlavně táhne parádní Rebecca Ferguson, která dokáže prodat na svém obličeji i minimální emoci, ale super byl i David Oyelowo, i když ten je tady fakt málo. Kdybych ale měl něco vytknout, tak to je prostředek seriálu (epizody 4- 6), který extrémně, jako fakticky extrémně zpomalí tempo a řeší příběh, jenž by se stačil odvyprávět, tak za epizodu a půl. Jinak hajp na druhou sérii je enormní, a co jsem tak slyšel, tak se máme na co těšit. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhsej dobe opat velmi kvalitne spracovane sci-fi-cko, hoci v nevyraznych priestoroch a v uzavretej komunite ludi. Charaktery su verne, pravidla fungovanie taktiez, do toho par "anomalii", ktore dodavaju mysteriozno a atmosferu, v ktorej divak hada a spekuluje. Tahunkou serialu je rozhodne postava, ktoru odusevnene hra, vynikajuca Rebecca Ferguson. Napriek par hluchym miestam, ci nelogicnostiam, ktore si pozorny a kriticky divak musi vsimnut, pribeh stale drzi pokope. Zaverecny diel sice v uvode "nabaiti", ale samotny zaver prekvapi tym, co vacsina nepredpokladala. Mne sa potvrdila len jedna z podstatnych domnienok o sile a "obraze". Zaverecny, cca polminutovy, obraz vsak rozhodne stal za to a urcite pritiahne aspon 85% divakov aj k dalsej serii. Odporucam. 85% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama