Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľný horor. Trošku ma nepotešilo okrem iného, že tá satanská tekutina sa neprejavila vo väčšom množstve (sám vládca temnôt sa neprepracoval k ničomu lepšiemu ako striekaniu svojej tekutiny, chabom ovládaní pár ľudí a sem tam pohol stoličkou). Vážne škoda, že nenabral viac sily a nemohol sa prejaviť. U mňa priemer. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nezvyklé ztvárnění Satana v kapalné podobě. O to je to děsivější, protože nevíte co se stane. Vědci z různých oborů, přístroje s kterými pracují, ale ani kněží nedokážou to zlo zastavit. Venku na ně čekají bestie v lidské podobě, proto musí zůstat uvnitř kostela a i když si je Satan bere jednoho po druhém, několik jich ještě zbýva a hned tak svůj boj se zlem nevzdají. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dobro má být odměněno a zlo potrestáno................ Tak tento starší snímek jsem již několikrát viděl a až teď jsem si všiml, že jej nemám ohodnocený. Nějak jsem zapomněl. I v dnešní novodobější filmařině má tento příběh dobré napětí a povedené gore scény. CITÁT - Začalo to před měsícem, změny tady na Zemi i na Nebi............ Ke konci to trochu ztrácí logiku a začíná být nepříjemný ten monotonní hudební doprovod. CITÁT - Kristus přišel lidi varovat a pocházel z mimozemské rasy, ale lidem velmi podobné............... Ve filmu zazní song Alice Coopera Prince of Darkness, Alice si ve filmu zahrál jednoho z přihlížejících bezdomovců. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prince of Darkness byl první z Carpenterových filmů pod hlavičkou Alive Pictures, ke kterým přistoupil ze znechucení s podmínkami velkých hollywoodských studií. S Alive uzavřeli dohodu, že na každý film dostane 3 mega a naprostou tvůrčí kontrolu. Tím se ocitnul prakticky ve stejné situaci, v jaké natočil filmy Halloween nebo The Fog. I u těch měl na výběr, že se buď vrhne do ambicioznějšího projektu za hodně peněz s producenty za prdelí nebo shrábne pár stovek táců a může si dělat co chce. Pro Alive Pictures to byl smysl dávající tah při vzpomínce na to, jak Halloween za 320 000 vydělal téměř osmdesát mega, obzvláště když Carpenter nejevil stále známky tvůrčího úpadku (jakkoli si tehdejší kritici, kteří ho mimochodem totálně pohřbili s The Thing, mysleli opak). Na Prince of Darkness lze docela dobře sledovat to režisérovo uvolnění, to zbavení se tlaku, který tak nesnášel. Bohužel pro diváka pak bohužel obsahuje mnoho chyb, které ho stály takovou námahu v The Thing eliminovat a lze odsud cítit tu lehkou deziluzi, že se nehodlá se zpracováním zkrátka tak srát jako tomu bylo v jeho etalonu, když to tehdy nikdo nedocenil. Zatímco v The Thing trávil měsíce přepisy scénáře, výběrem castingu, na tu dobu nezvyklými dvoutýdenními hereckými zkouškami i přetáčením scén a doplňováním situací, zde jde zkrátka vidět, že už tyhle elementy měl trochu na salámu a jel si zase metodu ze svých prvotin "hlavně že se už točí". Casting je pak příšerná sbírka osmdesátkových pacientů (pravý horor nastává kdykoli, co se protagonista usměje pod knírem), většina informací se předává během sezení v jedné místnosti a kdo v ní zrovna není, tak ten asi bloumá někde po jedné ze dvou chodeb, kde už na něj čeká transformace ve služebníka zla. Papírově ale stojí Prince of Darkness na vynikajícím, originálním a správně radikálním námětu, kde nejde o nic menšího než o vyvolání NegaBoha do čehož jsou zapletena stará bratrstva, cestování časem, zapomenuté jazyky, metasvěty či vesmírné anomálie. To je přece skvělý. Nějakej schopnej remake by nebyl? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno