Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech musím jednu hvězdu přihodit. Tenhle horror je lepší, než jsem si pamatoval. Napětí drží po celou dobu Carpenterova úžasná hudba (byť je podobná Halloweenu, Věci i Mlze), obraz snímá kamera s výtvarným citem pro kompozici. Masky a efekty jsou na velmi dobré úrovni, i když špičkových efektů z Věci nedosahují. Očekával jsem nějaké to chapadélko, kusadla a mlhu, ale někdy méně znamená více. Nakonec příchod pana Temného je v náznaku a ponechán na fantazii diváka. Rozhodně lepší než rohatý bubák, že... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) VLÁDCE TEMNOT, starší kousek od klasického, hororového režiséra John Carpentera. Bohužel, Carpenterovi jsem asi ještě stále nepřišel moc na chuť. Rozhodně netočí, bůh ví jaké braky, to bych si nedovolil tvrdit. Jen na víc jak průměrné až nadprůměrné filmy asi nemá. Ani VĚC mi nesedla, ale o tom raději pomlčím. Tento snímek má vcelku zajímavé nápady a hlavně scény s posedlými lidmi satanem jsou docela dobré a přiměřeně krvavé. Hororové prvky fungují tak napůl. Víc mě toho moc nebavilo, pokud ještě nepočítám vydařenou hudbu, kterou sám Carpenter složil spolu s jeho kolegou A. Howarthem (oba se podíleli i na několik dílů Halloweenů). Bavil mě asi tak prostředek snímku, úvod byl takový pomalý, pozvolný a ke konci mi to už scénářem přišlo dosti natahované. Žádný velký průšvih to není, ale pecka také ne. Jednou to stačilo vidět bohatě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovanej horor na téma ďábel/satan mistrem Carpenterem. NIcméně abych pravdu řek, tak mě to zprvu moc nenadchnulo, i když byla cítit solidní atmosféra, hlavně díky podivným lidem kolem toho domu. Ovšem zhruba 30-40 minut před koncem Carpenter z Prince of Darkness vyždímá co se dá, atmosféru napne k prasknutí, k tomu pár solidních lekaček a člověk se hned kouká trochu jinak na ten horor. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter, ale hlavně mistr Alice Cooper mě přiměli usednout k Vládci temnot a nechat se pohltit typickou atmosférou starších hororů. Ale on se žádný strach nedostavil. Jak režie, tak scénář vyplodí občas velmi zajímavé nápady (bezdomovci nemají chybičku), ale v celku snímek bohužel skomírá na partě běhajících studentů a absenci napětí. Ono toho zlého je v kostele až dost, ale nějak to neumí strašit. Prostě vždy někdo umře a pak chodí po chodbách. Nechci hodit Prince temnot do podprůměru, dobrých momentů je tu dost. Například konec filmu a vysvětlení "snu" ve mně navodili pocit spokojenosti, jen jsem očekával víc.Chtěl jsem se vyhnout srovnání s Věcí, ale bohužel - velký potlesk pro Věc, prosím. Alice Cooper je opravdu třešničkou, ale bohužel ne na dortu, ale na obyčejném koláči, který navíc za víc jak 20 let od upečení stihl trošku zplesnivět. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama