Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Digitálnu kameru stále aj po tých cca desiatich rokoch, čo sa používa, neznášam, taktiež je tam kvantum kravín (najmä lacné scifi dickovsko-asimovovské motívy a samoúčelné efekty), ktoré by som v momente zo scenára vyhodil a filmu by to neublížilo, no neviem, či to bolo tým kofeínom kolujúcim v mojich žilách, ale nepamätám si, kedy som videl strašidelnejší a depresívnejší film (žeby to bol Donnie Darko?). Tá úzkosť by sa dala krájať. Kelly to opäť dokázal. Na pôdoryse filmu zhmotnil číre emócie. Navyše s výrazným existencialistickým podtextom. Chýbala tomu len ruka producenta, ktorá by orezala jeho režisérsku víziu do dokonalosti, ako pri Donniem Darkovi (The Box je podobne ako režisérsky zostrih Donnieho až príliš doslovný). No inak tlieskam a už tento dusný temný pesimizmus nechcem nikdy vidieť! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Manželský pár vzbudí k ránu domovní zvonek, ale než se dostanou ke dveřím, je tajemný návštěvník pryč. Na zápraží nechal ležet podivnou bednu s červeným tlačítkem a dopisem, ve kterém oznamuje svou budoucí návštěvu. Když příjde nabídne ženě milion dolarů, pokud zmáčkně ono červené tlačítko. Máto však háček, při každém zmáčknutí někde někdo zemře. Tolik asi k příběhu nového filmu Richarda Kellyho, na jehož Donnieho Darka nedám dopustit. Zní to zajímavě a tajemně, řeknete si, ale bohužel, atmosféra prvních dvaceti minut velmi rychle vyprchá a i přes dobré herce a slušné technické zpracování to rychle začne nudit. Dilema jestli zmáčknout nebo ne by průměrnému Čechovi vydrželo na jednu ranní cigaretu a tak člověk většinu myšlenkových pochodů našich hrdinů nechápe, a když se z filmu posléze stane upachtěná sci-fi s nezbytnými kellyovskými "vodními" efekty nestačíte už kroutit hlavou. Jako námět pro krátkou filmovou povídku jistě ano, ostatně i námět je short story, ale celovečerák s pomalým tempem určitě ne. Půl bodíku za úsměv, kterým diváky častuje Frank Langella. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl bejt každej film jako tenhle, tak to bych radši sbíral mouchy než chodil do kina. Ona, pointa je dobrá. Zmáčknout čudlajsa u krabičky, tím sejmout neznamýho člověka a zkasírovat mega nebo se zachovat jako grand a zůstat i nadále jen u bezplatného mačkání holčíčích čudlajsů na hrudníku. Jenže, jak je dobrá tahle pointa, tak je blbej příběh, kterej se k tomu přibalil. Někdy od 20minuty se film změní v bohapustou oslavu imbecility. Chlápek co si hraje na pana tajuplného a přitom vypadá jak nedodělanej pan Tau. Lidi, kterým místo krve, tečou z nosu zbytky kečupu z KFC a aby toho nebylo málo, tak Kamča tam nemá jedinou milostnou scénu. No prostě všeobecnej trapas. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Představte si, že brzy ráno někdo zazvoní. Než se stačíte vysoukat z postele, dotyčný odjede a před vaším prahem nechá krabici. Normální, celkem obyčejnou krabici, na které je tlačítko. Poté je vám objasněno, že pokud to tlačítko zmáčknete, stanou se dvě věci. Za prvé, zemře člověk, kterého neznáte. A za druhé, dostanete 1 milión dolarů. Ale dokážete s tím pocitem žít? A co když vše je jinak, než to vypadá? Takhle by se dal charakterizovat The Box. Film, který má skvělý námět, vynikající atmosféru, pečlivě vybranou ústřední trojici a výbornou hudbu. Upřímně, nechápu, jak někdo může tomuto filmu vyčítat fantasmagorickou zápletku, protože na tom to celé stojí (vždyť už jen krabice se "smrtícím" tlačítkem je sama o sobě fantasmagorie, ne?) Mně se film dost líbil, sice ne na plný počet, ale na 4 dost silné hvězdy ano. Tohle je jeden z těch filmů, u kterých druhá projekce je téměř povinností. A upřímně, celkem se na ni těším, snad nezačnu krvácet z nosu… ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Hodnotím ako priemerný film. Pár dobrých nápadov a efektov, no inak pomerne slabý scenár a nechutne nudná atmosféra. Príliš dlho trvá, kým sa to dejovo aspoň trochu rozbehne... tiež mi dosť vadilo, že veľa vecí bolo vopred jasných... nemám rád filmy, kde je od začiatku jasné ako skončia. Cameron Diaz tomu trochu zdvihla úroveň, no čakal som viac. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa prevažne v Bostone a okolí, ale aj v centrále NASA v Hamptone a Richmonde vo Virgínii. (sWONDER)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama