Reklama

Reklama

Krakenteena Ruby

  • USA Ruby Gillman, Teenage Kraken (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ruby Gillmanová žije se svou bláznivou rodinou v poklidném přímořském městečku a stejně jako jiní teenageři má pocit, že nikam nezapadá. Do jisté míry za to může modrá barva její pleti, což rodiče chabě obhajují tím, že jejich rodina pochází z Kanady. U Gillmanů platí jedno zásadní pravidlo – nepřibližovat se k slané vodě. Jenže když vaše životní láska spadne vaší nešikovností do mořských vln a nevynořuje se, skočit pro ni prostě musíte. Ve chvíli, kdy se Ruby ocitne pod hladinou, uvědomí si, že se s ní něco děje – zvětšuje se, rostou jí chapadla, začíná se čím dál víc podobat mořské obludě. Než to stačí vstřebat, narazí na jinou mořskou obludu, díky níž se dozví, že patří do starobylé generace krakenů, ochránců moří a oceánů, tedy velmi pozitivních jedinců. Překvapení? Pokud byste chtěli vědět, kdo může za to, že mají krakeni špatnou pověst, jsou to jejich zarytí nepřátelé, mořské panny. Jedna taková se na tajňačku vetřela na Rubyinu střední školu a začala jí ze života dělat peklo, protože jako jediná ví, jaký potenciál se v Ruby skrývá, když se dostane do kontaktu s mořskou vodou. Dvě do krve rozhádané puberťačky můžou vyvolat pořádné pozdvižení, a co teprve když mají mimořádné schopnosti, a ta jedna je navíc neuvěřitelně zákeřná. Pokud bude chtít Ruby sebe, své blízké a život v oceánech zachránit, bude muset udělat jednu nelehkou věc – přestat se stydět za to, kým doopravdy je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (47)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Krakenteena Ruby je neurážející, ale přesto ve výsledku zaměnitelný animák, který sice mohl fungovat jako nějaká svěží coming-of-age story, ve finále je ovšem coming-of-age story spíše zaměnitelná, snaha o zapojení nějakého velkolepého podmořského konfliktu jen z tohoto animáku dělá ještě pochybnější mišmaš. Dětské diváky nejspíš neurazí, dospělý doprovod u něj jen zvládne vyloženě netrpět…. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zvěsti o jednom z největších propadáků DreamWorks začínaly ještě předtím, než to šlo do kin a přesně tak to i dopadlo, což skončilo tak, že se to z kin staršně rychle dostalo na VOD. Tak jsem si řekl, že se na to taky podívám, protože mě ten nápad hodných krakenů a zlých mořských panen docela lákal a navíc mám už od dětství slabost pro tyhle "mořské" animáky, takže jsem do toho šel bez předsudků s počátečním ignorováním veškerých mínusů, které to zjevně má už z obsahu. A bohužel se mi potvrdily hlavně ty mínusy. Nějak nechápu, že se tomu dala zelená, když je to vyloženě vykradená Proměna (ta od Disneyho, ne od Kafky, hhh), jen s drobnými změnami - místo pand červených tu jsou krakenky, místo koncertu boybandu maturitní ples apod., ale jinak si to je podobné jak vejce vejci - jen je každé jinak nabarvené, ale uvnitř jsou naprosto stejná. Ve výsledku mi oba filmy vycházejí na stejno, protože každá sice má jiné klady a zápory (Proměna je chytřeji vystavěná, zatímco Krakenteena Ruby má sympatickou hlavní postavu), ale ty vyjdou nastejno. Ono to totiž má i úplně stejné chyby - slabý příběh, kromě hlavní postavy a její mámy a babičky tu jsou všichni ostatní navíc, superschopnosti a silný charakter mají jen ženy (to fakt nikomu nepřijde už jako stereotyp?)... Možná bych tomu byl schopný dát i třetí hvězdu, některé fóry tomu fungují překvapivě solidně (třeba ten s Kanadou), vyloženě to neurazí a má to i sympatické momenty, ale to by to fakt nesmělo tolik připomínat Proměnu a hlavně by to nesmělo být tak generické. 90 minut stopáže šlo využít o dost líp, něco se jen načrtne a pak zmizí do prázdna (proč se její máma rozhodla maskovat se jako člověk?), podmořský svět je absolutně nevyužitý, vedlejší postavy tak nějak existují a časem se i dá zapomenout, že tam jsou a celkově scénář potřeboval dost dotáhnout. Až se divím, že to dostalo zelenou. A i když mi to přijde (díky sympatické Ruby) o trochu lepší než Proměna, hodnocení tomu dám úplně stejné, protože kvůli tomu promrhanému potenciálu (a z něj plynoucího pocitu zbytečného projektu) si to vyšší hodnocení prostě nezaslouží. Lepší 2* ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Mamiiii, kedy bude konieeec?!!! Takže asi tak. To najslabšie, čo som od DreamWorks Animation doteraz videla. Veď to bolo skoro to isté, čo sme videli pred rokom v Turning Red!!! Okrem toho sa animácia v Ruby Gillman vôbec nepodarila, prostredie by ešte mohlo byť, ale animácia postavičiek sa mi vôbec nepáčila. Boli tu celkovo asi dve vtipné hlášky, bolo to nudné až tak, že aj mne sa zdalo 90 minút nejako dlho. Okrem toho nechápem, prečo okopírovali vzhľad Ariel z Disneyho Malej morskej víly, aby ju napokon (SPOILER!!!) premenili na morskú príšeru, ktorej by sa nejedno malé dieťa mohlo až báť👎!!! Ariel patrí medzi najobľúbenejšie Disney princezné. Celé to bolo ukričané, nesympatické, otravné - ako aj väčšina postáv. Túto rozprávku fakt neodporúčam, ešte tak doma v telke, ale za kino to podľa mňa vôbec nestojí. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Svět animáků je bohatší o dalšího lehce zapomenutelného příbuzného. Já nějak nechápu, proč někomu stojí za to, zaplatit, natočit a uvést animovaný film, který už tu v mnoha podobách byl. Nic nového tu nemáme - animace průměrná, zápletka 1000x omletá, konec lehce odhadnutelný, vtipu maličko. Líbilo se mi ono světélkování pod hladinou a myšlenka zlých mořských víl (já to tvrdím pořád, že jsou to potvory :D ). Takže celkově průměrné dílo, které možná bude děti bavit, dospělý u toho ovšem usne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kirk DeMicco stále nevie nájsť cestu späť ku kvalitám, ktoré sa mu podarilo dosiahnuť s dielom The Croods. Najväčším problémom Teenage Kraken je to, že je pomerne tuctový a predvídateľný. Postavy sú priemerné, uskutočnené dialógy sú na obecnej úrovni bez skutočne vtipnejších momentov a scén. Ako jednohubka však určite neurazí. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama