Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl zafixovaný jako úžasný kousek, ale když jsem ho teď viděl znovu, musím z pětihvězdičkového hodnocení slevit. Ačkoli se stále jedná o výborný film, nemohl jsem se ubránit dojmu, že je až nuceně melodramatický, přehnaně tragický a slzyždímající. Pittův hrdina byl zase moc nepřirozeně a knižně nezkrotný divoký nevyrovnaný překrás s tak nelehkým osudem, že to musí každého chytnout za srdéčko. Celá hrdinova fixace na medvěda je vcelku směšná, vhledem k tomu jak je okrajově nakousnutá a jak zasahuje do děje. Postavy jsou poměrně předvídatelné, charakterově značně neoriginální a tragické okamžiky jsou příšerně kýčovitě natočeny. Přesto film je velmi zajímavý a zábavný, dostatečně napínavý, výpravný, se skvělou hudbou a perfektními hereckými výkony. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Snad trochu moc dlouhé, ale sledovat Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a spol. je zkrátka radost. Některé scény jsou navíc fantasticky natočeny - 1.světová válka, divocí koně aj. Krásnou přírodu dokázal skvěle využít kameraman John Toll (Oscar) - k pěkným obrázkům navíc hraje nádherná hudba Jamese Hornera (asi jeho nejlepší dílo vůbec). Film, režie, hudba a Pitt byli nominováni na Zlatý glóbus, výprava a zvuk na Oscara. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dávno předtím, než jsem dokázala plně ocenit ságy z počátku 20. století, zamilovala jsem si strasti rodiny tří synů plukovníka Ludlowa odehrávajícící se nejprve v magickém čase před 1. světovou válkou a po té zasahující až do doby prohibice. Dokonalá výprava, výtečné obsazení (Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard a Gordon Tootoosis) a gradace dramatu v nadčasové podobě, dělá z Legendy o vášni smělého nástupce legendy o Tristanovi a Isoldě, jen s tím malým rozdílem, že v této verzi získá Tristana mladičká míšenka Isabel. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem dost na vážkách, zda si Legenda o vášni zaslouží plný počet hvězd nebo má zůstat těsně pod vrcholem. Edward Zwick zpracoval krásný a veliký příběh jedné rodiny postavený zejména na otci, třech bratrech a snoubence jednoho z nich. Děj se odehrává od dětství chlapců přes bojiště první světové války, kde jsou poměrně dobře natočené scény, až po období prohibice. Celý snímek je doprovázen výbornou hudbou, která sice nevyniká nějakou kantilénou, jež by divákovi zněla v uších i po skončení filmu, ale velmi dobře dokresluje dané scény. Dekorací Zwickova počinu je jednoznačně také krajina, do které příběh zasadil a pochopitelně i herecké výkony Hopkinse, Quinna a nakonec i Pitta. Už během sledování jsem sváděl vnitřní boj, zda budu hodnotit 5* nebo 4*, mé pocity se různě přelévaly, až jsem dospěl k názoru, že zůstanu u sudého počtu. Přes všechny klady, které jsem uvedl, na mě film působil příliš přeslazeně (jak by ne, když v hlavní roli válí cukrouš numero uno) a vyumělkovaně, natočený tak, aby co nejvíce zapůsobil. A to je také důvod, proč hodnotím tak, jak hodnotím. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Originálny názov Legends of the Fall neodkazuje na jeseň, ale na biblický pád z nevinnosti. Avšak názvy filmov vo Švédsku, Francúzsku, Rumunsku i Južnej Kórei názov priamo preložili ako "Legendy jesene". (Arsenal83)

Reklama

Reklama