Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Není to žádné mistrovské dílo a navíc je to plné klišé. Ale má to svou atmosféru a své kouzlo. Navíc výběr herců snad nemohl být lepší. Antonio Banderas je jako Zorro dokonalý, Anthony Hopkins jako legenda a učitel perfektní a krásná Catherine Zeta-Jones jako milá hlavního hrdiny k sežrání. Navíc oba hlavní padouši si také odvedli své. Je to prostě solidní dobrodružná jízda, mám ten film celkem rád i přes jeho chyby, 4 hvězdy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Mám jednu otázku. - Ano, jakou? - Do čeho mám naložit tvoje ostatky!" Zorro, legenda se vrací! Příběh je o pomstě muže, který ztratil vše. Dům mu vypálili, ženu zastřelili před jeho očima a jeho dceru vzal jeho úhlavní nepřítel. Diego de la Vega (Anthony Hopkins) je Zorro. Muž, který stráví 20 let ve vězení a v momentu, kdy se jeho nemesis vrací do Kalifornie, je rozhodnut utéct, aby se pomstil. V této výpravě ovšem potkává mladého Alejandra (Antonio Banderas), který taky touží pomstít smrt svého bratra. Tajemná tvář má temnou a drsnou atmosféru. Zároveň se nebojí hláškovat na správných místech. Banderasovi v nejlepší roli, mu kápě a klobouk neuvěřitelně sedne. K tomu charismatický Hopkins a citlivě zahraná dcera v podání Zeta-Jones. Film má luxusní hudbu a choreografii boje. Kaskadérské kousky na koni jsou nepřekonatelné dodnes. Za mě je tedy Zorro: Tajemná tvář jedním z nejlepších filmů. Film, který má vytříbené hlášky a příběh dvojí pomsty, který nestárne. (98 %) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci snímka obsahuje mnohé atribúty dobrého dobrodružného filmu a v podstate mu okrem stopáže nemám veľmi čo vytknúť, v mojich očiach jednoducho nemá tú šťavu, aby som mu mohol dať viac. Veľmi ma tento snímok nezaujal a dá sa na neho pozerať len sťažka, ale keď nič iné nieje v televízore, aspoň sa na takéto filmy dá dívať kvôli pekným herečkám, čo je fajn. A v tomto je to konkrétne Catherine Zeta-Jones v najlepších rokoch. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když tvůrci chtěli oživit legendu s maskou, mohli zvolit zodpovědnější a méně rozpačitý přístup. Každý představitel jednotlivých rolí se tvářil jako by vypadl z jiného filmu. Martin Cambell naopak svojí zkušenou režií dokázal udržet moji pozornost i ve vyloženě trapně nadsazených pasážích. Zorro však o sobě nedal vědět naposledy. Klady: řemeslně kvalitní režie, charismatický Hopkins, pohledná Zeta-Jones, nápadité akční scény, výprava, kostýmy, krajinářská kamera. Zápory: absence duchaplnějšího scénáře, ubral bych humorné výstupy, Banderas občas přehrával, nesourodé herecké obsazení, příběh příliš v ničem nepřekvapí, žádné napětí. 60% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No, pro mě zklamání. Zorro byl pro mě v dětství jeden z největších hrdinů a tento film mě tedy do legendy o temném ochránci chudých moc nevtáhl. Hrozně kýčovité (zajímavé, že pokaždé když Zorro odchazí ze scény, je západ Slunce, i když tam přijede v pravé poledne), jo a pak taky ta scéna s lopatou-snowboardem. Radši nic. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Catherine Zeta-Jones (Elena) v roce 1999 komentovala, jaký vliv měl film na její kariéru: "Obrovský! Když měl premiéru, točila jsem právě se Seanem Connerym Past v londýnském studiu Pinewood. Ze dne na den se ze mě stala hvězda a na konci natáčení v Kuala Lumpuru jsem už ani nemohla sama vyjít na ulici. Od začátku jsem věděla, že je Zorro jedinečnou příležitostí, jak na sebe upozornit. Když Steven Spielberg zavolal mému agentovi a chtěl se se mnou sejít, řekla jsem si: 'A je to tady, kvůli tomu jsem přijela do Ameriky.' O takových momentech čtete v časopisech, jak se odehrály v životě slavných osobností, a máte pocit, že vy nikdy nebudete mít to štěstí. A najednou je to tady. Byl to skvělý pocit. Hollywoodské filmy mají obrovský mezinárodní dosah. Opustila jsem svou relativně jistou, ale lokální britskou kariéru a odjela do Los Angeles proto, abych si na stará kolena nemusela říkat: Kdybych tenkrát měla dostatek odvahy a odletěla do Hollywoodu, mohl můj život vypadat úplně jinak." (NIRO)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno