Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Teda Campbellov prvý Zorro príjemne prekvapil. Na Hopkinsov šarm naletím kedykoľvek (i keď mi vždy pripomenie Hannibala Lectera) a výborný Banderas vo výbornom filme mi zasa raz vráti chuť do života. Príjemný film na odreagovanie pred maturitou, vrelo odporúčam ako povinný relax. Pevne verím, že by som dal plný počet, ale nemohol som sa po celú dobu sledovaniu venovať na 100%. Takže "len" 80. ()

sud 

všechny recenze uživatele

První polovina je velice slibná, některé scény dost syrové, záporáci podlí až úchylní (důstojník). S postupem času se však film přesouvá do lehkého šermířského filmu a vrcholí v úplně hloupé a zpackané finále. Anthony Hopkins je dost nevyužitý, Antonio Banderas prachprostě standartní a Catherine Zeta-Jones zde hraje pouze svoji krásou. Ale nikdo zde od ní asi nic jiného nečekal, ne? :-) Průměrný dobrodružný popcorn s nadprůměrným českým dabingem (Vašut, Zahajský, Bočanová). ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zorro ma nie len slušnú hereckú zostavu na čele s perfektným Banderasom, brilantným Hopkinsom a krásnou Catherine Zeta-Jonesovou, ale predovšetkým má slušný príbeh. Scenáristi Piratov Karibiku Ted Elliott a Terry Rossio v šermiarských akciách predvádzajú miestami rovnaké scény ako neskôr v spomínaných Pirátoch, ale tu sú dva krát tak nápaditejšie, dynamickejšie, zábavnejšie a akčnejšie, až celý film pri vyše dvoch hodinách dokáže zaujať svojou hravosťou. Povedal by som, že aj producent Steven Spielberg si sem s Indiana Jonesa a Poslednej krížovej výpravy priniesol nevydarený skok na koňa. Martin Campbell nám okrem akcii vie naservírovať aj skvelé kostými, výpravu, či kúsok romantiky, ktorú už preberá hudobný skladateľ James Horner zo svojimi tradičnými tonmi, no napriek tomu skvelou hlavnou melódiou. Jeden s mojich obľúbených dobrodružných filmov. Obľúbený soundtrack: Zorro's Theme. 90% - 5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell dokázal vyvážit občas trochu naivní a hloupě komediální děj s vážnou tváří, kterou film disponuje taky a povedlo se mu to fakt znamenitě, sice se ani tak nejedná o žádnej zázrak, ale tak nějak se na tenhle film vždycky rád kouknu a nepřijde mi vůbec nějakej přiblbej, i když k tomu děj občas trochu svádí si to o něm myslet. Velkou výhodou je taky Antonio Bnderas, za prvé je skvělej pohybově a dokonale se orientuje jak v soubojích, tak ve vtipných situacích a za druhý se na to i dokonale hodí vzhledově a k tomu Catherine Zeta-Jones je tady fakt strašně krásná. Jeden z mála filmů na kterej se dá vždycky s chutí kouknout a je úplně jedno po kolikátý ho už dávaj ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones bol v tom čase vo falošnom dôchode, takže sa Hollywood rozhodol oživiť dobrodružný žáner. Mumie a Zorro sú najznámejšími pokusmi. Zorro však túto šermovačku o divácku pozornosť voči Múmii prehral vtedy a prehráva ju svojou pozíciou aj dnes. Nezabudnuteľnou sa však stala skvelá chémia medzi ústrednou dvojicou. Catherine Zeta-Jones tu predvádzala vrcholnú akosť svojho šarmu a nakopla svoju kariéru. Antonio Banderas už patril medzi Nájomných vrahov a bol aj Desperado. Ten už teda len potvrdzoval svoj zámorský status. Režisér, ktorý dvakrát veľmi úspešne resuscitoval Jamesa Bonda, nám priniesol zbytočne dlhý, ale na akciu a mačo flirtovanie neskromný biják. Z predlohy vyťažené maximum, to áno. Ale aj tak to na moju dojmovú strunu nedokázalo zabrnkať. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama