Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Elizabeth town sa tvári ako pohodová romantická ľudová komédia, ktorá bude mať šancu sa stať vianočnou klasikou. Je to omyl. Elizabethtown je pomerne ťažký film na pozeranie, divák sa musí naladiť na Croweov štýl, ktorý je v tomto filme omnoho subtílnejší ako inokedy. Môže sa vám stať, že z filmu v polovici vypadnete a zaspíte pri ňom. Bola by to škoda, má čo povedať, ale Crowe to trochu prehnal s dĺžkou, tempom a rytmikou príbehu. Pôsobí tak trochu rozbito. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown by se dal klidně jen poslouchat, protože co píseň, to perla.. Orlanda jsem měla přípustného pouze jako blonďatého Legolase, ale možná pod dojmem čtverácké Kirsten Dunst na něj dopadlo trochu jejího lesku, takže mi nevadil. Co mi naopak vadilo, byla přemíra amerického nevkusu, který těžce zasáhl do jinak pěkného příběhu o cestě a bilancování. Chvílemi jsem měla chuť film vypnout, ale díky těm písním jsem ho nakonec dokoukala a jsem trochu na rozpacích, jak ohodnotit. Myšlenka tam je, ale kvůli tomu balastu to upadlo.. 3,5* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe? Dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (tentokráte např.kamera Johna Tolla), propracovaně zvolená hudba. Elizabethtown nepotěší každého, ale do mě se svým neskrývaným optimismem zaručeně trefil. Opět je na hraně mezi smutkem a humorem, spolehlivě zvládl do děje "posadit" i vedlejší postavy. Příběh ztroskotance, který to ještě přece jenom zkusí, dává prostor snaživému Bloomovi, který získává stále zajímavější role, roztomilá Kirsten Dunst pak zase scénu několikrát rozzáří.. Přeslazenost neurazí, stejně jako pozvolné tempo, režisér opět na vše pohlíží s nadhledem, netvoří stereotyp, a ani jsem nepotřeboval nějakou zásadní myšlenku, linii, které bych se mohl chytit. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ta dívka vynaložila tolik námahy na získání srdce mladíka, kterého potkala v letadle, že si plně zasloužila, aby ho nakonec získala. Doufám, že stál za tu práci. Jinak mi všichni ti lidé přišli takoví umělí, jejich chování hrozně nepřesvědčivé, jakoby to nebylo ze života, ten plán cesty na konci byl fajn, ale obdivuju to děvče, jak něco takového dokázala stvořit za tak krátkou dobu a stopáž byla moc dlouhá, prostě hodně slabé 3*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Obyčajný, tuctový, hollywoodsku, pritiahnutý za vlasy, účelový, plný klišé, neoriginálny ... a pritom dokonalý film. Crowe je to najlepšie, čo ponúka klasický hollywoodsky mainstream. Kirsten Dunst je na zožranie a určite si ju budete chcieť odviesť domov. A ten geniálny soundtrack (4 piesne od Toma Pettyho, to hovorí za všetko). Akurát U2 sa tu atmosférou nehodili. Hudobný fanúšik si to užije. Viď. záverečná cesta amerikou podľa hudby, alebo dokonalé prevedenie Freebird. A to nehovorím o skrytých vtipoch pre fanúšikov, ako je plagát k hudobnému festivalu alebo urna s fotkou KISS ;) ... božský film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama