Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

katasta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přirozený snímek natočený s akurátní nadsázkou tak, aby člověk neměl depku z toho, že se půl filmu dějí přípravy na pohřeb. Je to zajímavá kombinace spojovat přípravy na pohřeb s tím, že člověk najde svou životní lásku...ale je to podané tak, že mi to ani trochu nepřišlo. Orladno i Kirsten svou roli stvárnili úžasně. Po zhlédnutí mám dobrý pocit, co víc si přát. Jen bych chtěla vidět účet za ten den po telefonu :oD ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se nenápadně jen tváří svou průměrností, ale přitom tu lze najít nejedno ryzí zlato... Tak prvně celkový optimistický náboj celého filmu bez ohledu na hlavní téma pohřbu, dále fantastická Kirsten Dunst, ta zajímavá holka s červenou čapkou... Orlando Bloom přirozený, jako nikdy předtím, řvací děti a potom ticho. Úžasný vzpomínkový večer za dupotu stepařských bot Susan Sarandon, vtipné momenty doprovázející zavedení do příběhu lidí, co vzpomínají... Příjemné chvilky, které oddalují to, až to na vás úplně dolehne... ve spojení s láskou... nebyl to nudné ani nezáživné pojetí, spíše jsem si stále užívala tu atmosféru a perličkou byla road trip s perfektními scénami a nejlepší odměnou! Fiasko to nebylo vážení, né to né... ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Film má svoje svetlé chvíľky ale aj veľa slabých a zbytočných úsekov, ktoré ho zbytočne naťahujú a vlastne diváka iba vyslovene iritujú. Myšlienka bola veľmi dobrá, škoda, že scenáristicky a režijne to bolo odfláknuté a nedomyslené. Dávam tri hviezdičky, dve filmu a jednu Kirsten Dunst, ktorá hrala skvelo. U Orlanda by som uvítal viac depresívnejší a pochmúrnejší charakter, možno to chcelo aj výmenu tohto herca. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na film se mě hrozně příjemně dívalo a nejen dívalo i poslouchalo. Škoda, že místo Orlanda Blooma tam nehrál někdo herecky zdatnější. Ještě by mě zajímalo, jestli postava, kterou hrála Kirsten Dunst má nějakou reálnou předlohu, protože taková ženská do života musí být hrozně fajn. Jasně můžeme vyčítat romantickýmu filmu, že působí vykalkulovaně včetně všech těch zápletek, ale já už mám dost těch hoven co se teď dějou ve světě a cítit z filmu, pohodu, poslouchat hezkou hudbu a užít si jedno vykalkulované - náhodné  setkání muže a ženy , to beru všema deseti. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)
  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama