Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s větou: Final Cut je synonymem pro nevyužitý potenciál. Navíc mi film přišel těžko uvěřitelný, protože k takovéto technologii by v našem světě měly přístup maximálně ty nejtajnější vládní organizace. Nemluvě o tom, že snad žádný rodič při smyslech by se takové zhovadilosti (implantování ZOE) na svém dítěti nedopustil. I když tyto dvě věci opomenu, pořád je tam ten scénář, který naprosto zabíjí vcelku originální námět. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se nesetkal s filmem, který svůj nadměrný potenciál takto promrhal. Příběh se točí pořád jen kolem herecky bezradného Robina Williamse (vážná role v Insomnii byla zřejmě náhoda) a namísto zkoumání technologie a jejích možností se film věnuje jeho nepříliš jímavé minulosti, případně jeho oplétačkám s demonstranty. 5/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost, kde se dětem implantují Zoe. Kamery implantované přímo do mozku, které skrz oči nahrávají celý lidský život. Když pak člověk zemře, jeho implantát dají příbuzní střihači, který upraví jeho vzpomínky a poskládá je tak, aby mohli být promítany jako film. Toto promítání nahrazující pohřby je nazváno Vzpomínání. Zoe nahrává vše, včetně sexu s jinou ženou nežli je manželka, znásilnění, zabití, zneužívání... Úkol střihače je jasný, udělat z osoby svatouška. Film sleduje střihače Alana (Robin Williams), který získá zakázku na vytvoření Vzpomínání právníka korporace Eye vyrábějící Zoe. Alan je nejlepší střihač, který se dokáže (částečně) vyrovnat s temnou stránkou některých životů. Skrz nahrávky Zoe Alan poznává mnohé lidí, které v životě neviděl, ale přesto je zná více nežli dobře. Na záznamu Zoe advokáta nalezne starého známého. Chlapce ze své minulosti o kterém si myslel, že zemřel při společných hrátkách v jednom rozpadlém domě. Zoe advokáta společnosti Eye je však hledána mnohými odpůrci tohoto implantátu... Toto je krátké nastínění děje Final cut, neboli Posledního střihu. Celý film stojí na Robinu Williamsovi, který předvádí skvělý výkon a přesvědčuje lidi, kteří ho odcuzovali. Režie Omara Naima je slušná. Příjemná kamera a celková stylizace je moc hezká a lehce futuristická. Celkově jde o nadprůměrný lehce temný thriller z prostředí blízké budoucnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Implantát ZOE. ,,Všechno co vidíte umíme zaznamenat!“ Alan Hakman je střihač. Dokáže zhlédnout věci, na které jiní nemají žaludek. Po smrti vezme nahrávku života a u udělá z ní Vzpomínku. Co na tom, že výsledkem je třeba lež. Je to práce. Tak jako ,,Vzpomínka na pana Bennistera“. Ale každej má svoji špatnou vzpomínku...... . Originální příběh, bezvadnej R.Williams, o napětí se stará ,,jeho“ tragická událost. Ač se to může zdát málo, díky režii, hudbě a kameře jste stále udržování v takovým zvláštním napětí. A pak je konec a mě bylo líto, že to končí takhle neskutečně divně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi námět (implantát nahrávající život od narození, "přikrášlování" vzpomínek po smrti) nachází oporu ve spolehlivém výkonu Robina Williamse, scénář však závažné morální či etické (ani žádné jiné) otázky sotva letmo nahodí (demonstrace), protože namísto jejich prošetření se hlavní postava, střihač, honí za traumatizující událostí svého dětství. Jako by chyběla tak třetina materiálu… 50 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama