Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už je to deset let a Hooper od Toolbox Murders nenatočil nic lepšího (on vlastně kromě Márnice a dvou dílů k Masters of Horror nanatočil vůbec nic). Fajn slasher o zabijákovi, který svým obětem upravuje fazónu pomocí nastřelovače hřebíků, kladiv nebo ručních brusek, nepostrádá chmurnou atmosféru, stupňující se napětí a patřičnou brutalitu, která hlavně ke konci nabírá na obrátkách. Bodycount udělal asi sedm čárek, ale usušených mrtvol je tu o dost víc. Uvítal jsem taky nápad s chybějícími pokoji a tajemnými symboly, přidávalo to na celkové tajuplnosti. Takže rozhodně kvalitní kousek, i když spousta diváků bude stejně remcat. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S Vraždami bez záruky (což je opravdu nesmyslný český distribuční název) se Tobe Hooper rozhodl následovat slasher The Toolbox Murders z roku 1978 a vytvořit svou vlastní verzi o zabijákovi vraždícímu pomocí různého nářadí v prostředí staré hollywoodské bytovky. Látka by to pro něj byla i docela příhodná, nicméně mnohé zdroje uvádějí, že během výroby filmu vybouchl jeden z hlavních investorů, čímž Toolbox Murders přišlo až o třetinu přislíbených financí. Tím se vlastně plánovaný snímek docela smrštil a děj rozsypal (vnímavý divák si všimne několika výrazných děr v kontinuitě a logice) a je vlastně docela s podivem, že to i tak ve finále vcelku funguje, i když jen na té opravdu nejjednodušší bázi. Zajímavostí je, že v jednu chvíli se o jednu z hlavních rolí ve filmu ucházel i Christian Bale, velice ochotný spolupracovat s mistrem hororu Hooperem, ale nakonec se tak nestalo a věnoval tak svůj čas extenzivnější přípravě na roli Batmana. Dnes asi může být jedině rád. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je podle očekávání lehce zklamal. Po technické stránce nemám žádné výtky. Prostředí se mi docela líbilo a jak řekla jedna z postav filmu, "ten barák má své kouzlo." Ovšem velmi nespokojená jsem byla s Angelou Bettis v hlavní roli, protože takto nesympatickou hlavní postavu jsem dlouho neviděla. Když jsem posléze zjistila, že Bettis hrála i v hororu May, nemohla jsem se ubránit srovnávání hlavních postav v obou filmech. Není překvapením, že May to vyhrála na celé čáře, důkazem toho budiž moje rozdílné hodnocení obou filmů. Ale zpátky k Toolbox Murders... Příběh se ze začátku tváří jako thriller s několika velmi efektním vraždama. Posléze se však přehoupne do jakési mysteriózní detektivky, což je asi nejslabší a nejméně zábavná část filmu. No a nakonec přichází ryze slasherová část, která opět vylepšuje skóre. Škoda přitom, že na vrahovi si nedali moc záležet a dali mu navíc dost podivnou a nic nevysvětlující "backstory". No, mohlo to být o dost lepší... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

průměr Hooperovi tvorby posledních let. Dobře zvládnutá kamera, střih i hodba. SLušní herci a spousta vysusšených mrtvol ve sklepě. Jen tentokrát bez samoúčelné nahoty. Tuctová téměř detektivka o mizejících lidech v jednom činžáku se v posledních dvaceti minutách mění v drsný slasher. Sice se tim celý film tříští, ale aspon získává trochu na zajímavosti. Angela Bettis je oproti své předchozí roly May mnohem snesitelnější. Samotné finále to celé zase bohužel shazuje tam kam právem Vraždy bez záruky patří. 50%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem objevil tuhle (dnes už skoro retro) jemně thrillerovou záležitost a měl jsem šťastnou ruku. Paradoxně - kdybych film viděl už v době jeho vzniku, asi by mě tolik nebavil, přišel by mi (právem) příliš absurdní, komediální, příliš "soft". Ale dneska jsem si jeho odlehčenou formu i téměř VHSkový vizuál s omšelou estetičností starého jetého baráku skvěle užil. Zápletka je variací na desítky jí příbuzných zápletek - ve starém domě se v jeho skrytých útrobách ukrývá vraždící monstrum a nájemníci kapou jeden po druhém. Vyhublá Angela sice hraje nervní zpruzenou semetriku, ale i tak je v těch svých obyčejných levných hadrech docela sexy. I ostatní postavy jsou výrazné a všechny více méně sympatické. A i když závěr je už víc komediální než thrillerový, bavilo mě to nadprůměrně. Čtvrtá z nostalgického stesku po jednoduchých přímočarých filmech bez počítačové animace. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)
  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)
  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama