Reklama

Reklama

Den díkůvzdání

  • USA Thanksgiving (více)
Trailer 3

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (206)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já bych fakt chtěla vědět a pochopit, jak někdo tenhle film bere vážně a dá mu pět hvězd. Mně Thanksgiving připadalo jak scéna ze Scary Movie, hlavně teda hned ta z obchoďáku mi přišla jak ze špatné parodie na horor a celkově to, jak ten film působí lacině a ultra americky. Vlastně jsem ten film nebyla napoprvé schopná dokoukat a vrátila se k němu snad až po měsíci. Už jen tenhle fakt nucení se do toho to dokukat mi brání vůbec přemýšlet nad tím dát tomu víc než dvě. Já tam necítila atmosféru, napětí, vůbec ten zájem dozvědět se, kdo je vrah, soucítit aspoň s jednou postavou. Hodně mi to připomnělo nové Vřískoty, jenomže tam jsou alespoň ty vraždy brutálnější a zvládnuté efektivněji. Tady mi přišlo téměř vše směšné. Asi je něco špatně se mnou, nevím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodní hon za vaflovači je přesně důvod proč nakupuji výhradně online. Tento snímek splňuje všechny aspekty komedie. S hororem nemá nic společného. Extrémně necharismatické a nesympatické herecké obsazení s nulovým hereckým talentem dává již v úvodu tušit problém. Naštěstí se záhy ukáže, že tvůrci tento film rozhodně nemíní myslet vážně a působí velmi sebeparodizujícím dojmem. Jednotlivé vraždičky jsou nápadité, vtipné a hlavně jich je hodně. Děj je naprostá slasher klasika, která vás v průběhu ani jednou ničím nepřekvapí. Je zde cítit, že děj je v podstatě jen slepencem nejrůznějších hororových krádeží a jako celek moc nefunguje. Zaujme spíše jen v rámci jednotlivých nápaditých a hodně přestřelených vraždiček. [60 %] ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť nespoilerovať, ALE: Obsahovo ma to nezaujalo ničím, z postáv mi bola sympatická len pohľadná hlavná hrdinka, tie ostatné mi boli ukradnuté a ani som počas filmu pomaly nezachytil, ako sa vlastne volali. Zabijakova identita mi bola tiež viac-menej ľahostajná. Je to strašne ukecané a pritom 90% dialógov bolo úplne o hovne. Toľko k mínusom. Je ich dosť. Ale aj tak 4. Prečo, to je myslím jasné. Scéna s kladivom pri romantickej večeri s chutným pečeným kuriatkom v záverečnej tretine, tak to bolo niečo úžasné - nebyť tejto scény, bolo by moje hodnotenie čisto priemerné. Samotná koncovka ma už veľmi nechytila a tento horor nebude patriť medzi moje TOP, nakoľko slashery ma dosť obchádzajú a viac mi sedia staršie Rothove kúsky, najmä tie z prostredia lesa či pralesa. Krvilační budú spokojní, navyše si tento subžáner našťastie veľa inteligencie nevyžaduje. (majo0007 - ty už ani vlhký nebudeš, veď ktorá by už tebe dala). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som už slasherom presýtený a aj keď tento film riadne kopíruje svojich kolegov, ako je napríklad krvavý Valentín či Scream a vôbec sa tým netají, aj tak v konečnom dôsledku sa film nikde ďalej neposunul. Ale nebol by to Eli Roth, ktorý by do toho nedal ešte niečo navyše a tak prišla aj scéna, ako s Final Destination, konkrétne dvojky. Rozhodne film ponúka užasne gore a príde naozaj na šťavnaté scény, ale ktoré ma mohli baviť v 2005, ale teraz, keď je filmový priemysel presýtený takýmito filmami už nie. U Eli Rotha som videl  šesť filmov a priemerné hodnotenie je len 2* na film, čo nie je veľa, ale nečakal som, že tento režisér, ktorý najprv zabíja ľudí vírusom, potom zosmiešni Slovensko, aby sa zas ocitol medzi kanibalmi a napokon sa vybral na vražednú misiu s Keanom Reevesom a aby toho nebolo málo, tak zosnoval " slušný" plán s  Jack Blackom. A teraz prišiel s týmto slasherom, ktorý je úžasný po technickej stránke, ale inak je celkom prázdny. Lebo všetko je to jedno veľké klišé a uhádnuť killera, nie je vobec problém a ten kto prežije, je jasný už od začiatku. Určite sa tu nájdu fanúšikovia tohto sľubného slasheru, ale ja medzi nich patriť nebudem. Pre mna navždy zostane len bežnou vybíjanou, ktorá vyzerá solídne, ale v podstate je to len jedna veľká vata, ktorá do tohto subžánru neprináša nič nové a len sa priživuje na starých záležitostiach. Slabé 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dík by měl být vzdán, že se uvolil tvůrce natočit slasher. Nápaditý, nutno podotknout. Rok od nebývalé tragédie v obchodním domě, kdy v rámci výprodejového šílenství padlo za oběť několik lidských životů, se na scéně objevuje zabiják v masce, co vraždí jako pominutý.  A jeho plán nabírá hrozivé rozměry. Terorizované maloměsto rázem vyčlení spoustu postav, které byly přímo přítomny rok staré tragédii. A i přes nemalé množství okruhu podezřelých je celkem zřejmé, kdo je vrah. Čekal jsem, že se to v závěru zamotá a sázka na identitu zabijáka nevyjde, ale nestalo se tak. Tohle mínus ovšem předčilo gore. Většině zabití nechybí explicitní nasnímání a různé způsoby úmrtí. Zabiják je kupříkladu zručný ve vrhu sekerou nebo vidlemi, i jeho bleskurychlé přemístění z jednoho místa na druhé je záhadnější než on sám. Herecký sbor byl vesměs zatlačen do pozadí. Z omladiny si lze povšimnout Nell Verlaque, ale těch momentů je pramálo. Největší hvězdou zůstává Patrick Dempsey v roli šerifa. Pozornost, jak už to tak ve slasherech bývá, je upřena na vraždy a jejich provedení. A v tomto ohledu to opravdu stojí za to. Finále chyběla větší intenzita a moment překvapení. Eli Roth se režijně vyznamenal. Nejenže natočil svůj nejlepší film, ale také oživil lepší hororové zítřky pro slasher. 9|10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama