Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hledat hlubší smysl a jakési poselství nemá v téhle nevázané taškařici žádný smysl. Kdo chce, může hovořit o stopě dadaismu, nihilismu a o dekadenci. Není to satira na americkou politiku nebo určitou ideologii.Tvůrci si střílejí z teroristů i státníků, levičáků i pravičáků. A používají k tomu výrazových prostředků. i situační komiky na hranici dobrého vkusu a leckdy i za ní. Ač se to zdá k nevíře, vulgarizmy se to ve filmu hemží víc než než mezi žáky základní školy...Nemám rád samoúčelné sprosťárny a nejsem ani fanouškem South Parku. Přesto ( možná právě proto ) se mi Team America líbil, ovšem spíš jako svého druhu úlet a bizardnost. Stejně jako když velmi rozumný člověk jednou za čas udělá nerozumnou věc a vypustí ze sebe přetlak, je rozumné jednou za pár let shlédnout podivnost tohoto druhu a pokorně se pak vrátit do poklidných vod. Třebaže film trpí nevyrovnaností, řada fórků je opravdu dobrých a výtvarné pojetí i vedení loutek stojí za to. Celkový dojem 70 %. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sračky, sračky, sračky. Opravdu průserová záležitost za velmi slabé dvě hvězdičky. Vesměs čtyři lehká zasmání nemohou zakrýt slabomyslnost "zábavné" šablony, která stojí jen na prchavém fóru loutek v Bruckheimerově filmu. Bohužel invence je na nule, ostrý smysl pro humor se za ta léta rozplynul (a k americké problematice nepadla žádná natolik zajímavá poznámka, která by existenci téhle břečky obhájila), takže Team America si vydobývá slávu scénářem, který by zvádl sepsat i průměrný divák dvou bruckheimerovek a pár nejprovařenějších kousků (takovejhle odkaz na Matrix či Kill Bill by vymyslel každej během deseti sekund a tím po hříchu autorská invence vrcholí). Jedna velká, zatraceně trapná a fatálně promarněná přílěžitost. A dokonce bych se - jako divák, který Bruckheimera zrovna nevyhledává - opovážil tvrdit, že jakýkoliv scénář z jeho produkce má kvalitnější kompozici a propracovanější tvar než-li paskvil, který Stone s parkerem prodávají světu jako kultovní artikl. Tetsuo tvrdí, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, já tvrdím, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou, dobrou znalostí americké popkultury a s většími nároky než jen na slaboduchý humor ne víc než za 2* - ironický podtext v trapném filmu není nic co by mě zvedalo ze sedadla :-) Fuck Stone, Fuck Parker, Fuck Ya, Team America! ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

haha, tak takovou nálož jsem nečekala. Kromě toho, že tento film rozhodně není pro děti, tak je zároveň skvělou satirickou parodií na světovou politiku a dění kolem toho všeho. Loutkový film o tom jak jsme my všichni loutkami v rukou nezodpovědných a mnohdy fanatických bláznů. Když pominu to, že jsem se při jedné scéně odehrávající se za barem fakt málem poblinkala, tak jsem si zase jindy poprskala monitor při scénách typu honičky mezi pyramidami "nestřílejte! nestřííílejte" .... "co říká?" .... "říká vym...dejte!". Najdeme tam i úžasnou loutkovou postelovou scénu lidi, u které jsem si ovšem zapomněla dělat zápisky, což byla chyba! jelikož některé polohy byly takříkajíc - inspirativní. (akorát jen nevím jestli bych tu stojku na hlavě ustála) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Trey Parker je pro mě jeden z nejtalentovanějších chlapíků v Californii. Líbí se mi jeho postoj - že to svou satyrou dává stejnoměrně sežrat levičáckým "pussynám" i pravicovým "dickům", a že ho ani nenapadne zastávat se teroristických "assholů". Team America jde pevným krokem ve vysokém standartu nastaveném jeho předchozími díly, vypiplané vtípky nepůsobí šroubovaně, nýbrž jako organické součásti příběhu, parodujícího a komentujícího kde co - od akčního žánru, namyšlenosti californských celebrit až po téma v Parkrově tvorbě nejústřednější - cenzuru a svobodu uměleckého projevu. Hudební složka je opět úchvatně suveréní, a i když nedosaje kvalit filmového South Parku, hravě zesměšní kdejaký plnohodnotný muzikál... (Pearl Harbour, Montage, I Am So Ronery, America Fuck Yeah, Only a Woman - všechno naprosto hitové záležitosti). Kolem a kolem, tohle je prostě můj škopek piva... 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi vedení loutek a pár triků ohledně režie, ale tím to taky končí. Sebekriticky přiznávám, že třeba já nejdu občas pro sprosté slovo daleko (když je to účinné), ale to, co se dělo zde, je samoúčelné. Samožerská a nepřesvědčivá satira, která jenom dokazuje, že pokud jsou pomatení lidé na východě, západu taky nechybí. Ovšem kdyby Parker & Stone netočili s loutkama, nemohli by udělat tu pornočást. Cocksuckers. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • I přes smíšené kritiky si během úvodního víkendu (15.-17.10. 2004) vydělalo southparkské duo Parker - Stone v amerických kinech 12,1 mil. dolarů. Celkově si potom 30-ti milionový loutkový akčňák odnesl jen o dva miliony víc, než stál. Roku 1999 však jejich celovečerní South Park vydělal jen v USA až 52 milionů. (imro)
  • Garyho poprvé potkáme při vystoupení v muzikálu Lease, který je parodií na broadwayský muzikál Rent, ve kterém několik postav zápasí s nemocí AIDS. (HellFire)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama