Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Animák mého dětství, co v okolí moc lidí neznalo, ožívá po skoro 24 letech v pokračování, které ale bohužel padlo do rukou studiu, kašlajícímu na propracovanost a spíše směřujícímu na rychlý výdělek za co nejmenší úsilí. To je na návratu slepic dost znát a díky tomu jde o prachobyčejnou rychlokvašku, která i přes silné renomé kvalitní jedničky snadno zapadne mezi (polo)zapomenuté animáky letošního roku. [viděno na Netflixu 17.12.2023] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První díl to sice kvalitou nedotahuje, nicméně je i tak obdivuhodné, že po tolika letech nám tvůrci přinesli 2. díl naší oblíbené pohádky, která nás tehdy všechny asi dost bavila. I nyní jednoznačně smekám před stylem, s jakým tvůrci museli pohádku natočit a kolik tisíců hodin práce muselo stát za finálním výsledkem (kdo nevěří, ať si pustí Jak Vznikal Slepičí Úlet a sám uvidí...) a cením, že se druhý díl stále nese ve fajn duchu, s parádní kreativní tvorbou a občasnými vtípky, ale nyní už to na mne jako dospělého diváka nepůsobí až tak fantasticky jako tehdy. Zkrátka spíše jen další "basic" pohádka, no nicméně pro děti je to pořád jeden z těch lepších animáků a oproti těm nesmyslům, co tady tasí poslední dobou Disney a podobný mainstream, je tohle vlastně zlatý klenot. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

První Slepičí úlet byla fajn dobrodružná podívaná se zajímavým hlasovým obsazením a dobrým příběhem. Po velkém úspěchu mi bylo dlouholeté odmítání Aardmanu natočit sequel popravdě sympatické. Doba se ale mění a tak jsme po 23 letech dostali pokračování o kterém si nejsem jistý že ho někdo vůbec chtěl, ale budiž. Jenže tam kde jsme prvně měl pocit, že se dívám na film vhodný pro děti i dospělé, tady teď dostáváme jen příběh plný stereotypů o rodičích a dospívajících dětech a ono dobrodružství i střet se zlem z dob minulých vychází naprázdno. Pořád se jedná o fajn film na nedělní rodinou projekci, ale když mi jako to hlavní co mi film dal bylo navození chuti si objednat kuřecí nugetky se sladkokyselou omáčkou, líp hodnotit opravdu nedokážu. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádnej vodpal! Pozorní cinefilové dostanou pekelnou nálož popkulturních scén, odkazujících na ty největší filmové fláky uplynulých čtyř dekád - Mission: Impossible, Pán prstenů, Terminátor 2: Den zúčtování, Jurský park, to je jen zlomek toho, co na vás v téhle geniálně zábavné animované jízdě čeká. Témata svobody, poznávání světa a dospívání, použité rejžou Samem Fellem, k příběhu perfektně sedí a já si dvojku Slepic nadmíru užil a královsky se u ní bavil. Velké doporučení všem. Čtyři hvězdy. 👍 (20.01.2024) ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě, což není asi hodnocení, které by odpovídalo většině filmů ze stejného studia. Každopádně jsem se tu a tam bavil, ale řachanda to není a na první díl dost ztrácí. Postavy z minula jsou pořád sympatické, ty nové pouze navíc a zbytečné včetně dvou mladých hrdinek, které se v podstatě objeví jen na začátku a pak už se s nimi nic po celou dobu nestane. Škoda, čekal jsem trochu víc ostřejšího humoru, ale vydalo se to směrem klasického animáku. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama