Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomická ukázka toho, jak lze z hezké knihy udělat prvotřídní paskvil. První půlhodina je ještě fajn, má spád, je pomerně nápaditá a přesun v čase je mistrovsky zvládnutý. Ale od momentu, kdy se Pearce dostane do předaleké budoucnosti, ze z filmu stává čiré zoufalství. Hloupým dějem (jdoucím proto knižní předloze) počínaje, maskami morloků a papundeklovými kulisami konče. Neskutečná slátanina. A chudák Jeremy Irons vypadá jako ten bizarní týpek, co Nicolasu Cageovi nabízel v ´8 MM´ videokazety se sado-maso pornem :o) Simone Wellsi, nevím, nevím, pradědeček by asi neměl radost...... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý sci-fi které vyniká druhou půlkou, a zaniká začátkem který je plný klišé a nudy. Nicméně druhá půlka je akční, a plyne dost rychle. Na tomhle filmu se mi ale nejvíce líbily efekty a prostředí a hlavně kamera. Kameraman je naprosto výbornej. A efekty jak by smet. Bohužel jak jsem zmínil příběh je šílené klišé, a héroický Pearce se mi jako hlavní postava nelíbil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to: za a) naivně pitomé nebo za b) pitomě naivní? Správně je možnost c. :) Je to totiž obojí. :) Nejsympatičtějšími postavami filmu jsou lovící morloci, kteří vypadají jako kříženci E.T.mimozemšťana a ropáka, s tím dodatkem, že nebyli aspoň 7 let u holiče. Že v tom hraje Guy Pearce, to považuji "jen" za omyl "matky přírody", že tam má ale malý štěk i Jeremy Irons, to už zavání přímo sabotáží - ten chlap by měl rychle změnit agenta. Btw. H.G.Wells se z výtvoru svého pravnuka (či v jakém rodinném poměru jsou) musí otáčet v hrobě i dva roky po vzniku filmu, a být na jeho místě (tedy být mrtvý), tak svého praprapotomka budu chodit strašit tak dlouho, až mu z toho hrábne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Triky - bez výhrad. Pearce a Irons - zrovna tak. S příběhem už je to horší, je takový nemastný neslaný (a to znám předlohu a vím, že taky nepatří k nejstrhujícnějším), no a Samantha Mumba je pěkná baba, ale tak, jako hlavní hrdina, bych se kvůli ní nejspíš nerozhodl. Lehce nadprůměrný film s dobrou hudbou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)

Reklama

Reklama