Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

PKD 

všechny recenze uživatele

To hodnocení je jen a pouze za hudbu a samotný Stroj Času, který je prostě..úchvatný!!! Samotné cestování časem (které je mimochodem díky hudbě, též parádní) zabírá ve filmu tolik času, kolik vyžaduje příprava vajíčka na měkko. Bez komentáře. Jinak doufám, že za takovéto zprznění knihy, kterou miluji už od 14let (ne, není mi 15) bude velký H.G.Wells svého pravnuka navěky strašit. Já vím, že to nenatočil celé, ale to není sakra omluva. A obsazení pana Pearce, který se tam hodí asi jako Schwarzenegger do Shakespeara, nebudu raději komentovat už vůbec. Včetně dnes už povinné černošky. Tenkrát to bylo divné...dnes už je to vysoce otravné. Slušně řečeno. Svému předchůdci, to sahá tak po ony příslovečné kotníky. A to jen díky výpravě a hudbě. A též nechápu, proč je to v USA a ne v Anglii, jak to má dle předlohy býti a 1.verze to tak má. I když to není vyloženě důl. pro děj, bylo pěkné, aspoň respektovati originál a ne hned všechno nesmyslně roubovati na kdysi všemocné USA. Přijde mi to trapné. P.s. 3 a více mohou opravdu dáti snad jen ti, kdož nečetli tu nádhernou předlohu, či neměli (k jejich naprosté smůle) tu čest s 1.film. verzí. Logane, jsi dobrý scénárista, ale toto jsi fakt posral. Doufám, že se nedožiji 3.verze. Pokud by ovšem byla, jako ta Wálka Světů 2019 od BBC, tak možná ano. A stejně tam stále chybí ta VELMI zásadní, předposlední (epilog nepočítám) kapitola, ke které se ovšem zde, autoři dostali o něco blíže, než v předchozí verzi. Taky je to jedna z the best scén, vůbec. Ovšem, takových je zde, jako šafránu:( P.s. technická...Uber-Morlockovo vysvětlení, proč nemůže ten maňas zachrániti svou milou pomocí Stroje Času, jest v základu vykradeno z náročných na četbu (leč, stojících za to) the Time Ships aka the Time Machine II (1995) od vysoce nadprůměrného SF autora, Stephena Baxtera, který přesně po 100 letech od vydání originálu, napsal přímé pokračování (a které dodnes!!! nikomu nestálo za to, vydati jej v cz) nejlepšího a nejzásadnějšího díla v dějinách SF literatury. Tak jest. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky remake, ktory sa z vysoka vysral na skvelu myslienku originalu a nahradil ju iba mnozstvom trikov. Keby aspon boli tri triky pouzite v nejakych pôsobivych akcnych scenach, tak by film zabavil oci, ked uz si mozog musi behom sledovania zobrat dovolenku, lebo z tych logickych dier by sa zblaznil. Ale ani akcii tu vela nie je a ked uz k nejakej dôjde, tak postrada napätie, lebo postavy vam su ukradnute. Vdaka nevyraznym postavam nefunguje ani dvojnasobna romanticka linia. Parkrat som behom filmu vdaka kvalitnym trikom predsa len uvazoval aj o druhej hviezdicke, ale hned nato mi tuto myslienku vyvratila nejaka logicka chujovna, takze nakoniec davam len jednu hviezdicku za neskutocne nadherny soundtrack, ktory som si samostatne pustil uz velakrat. Na jednej strane ho pre takuto stracku je skoda, ale na druhej strane aspon nieco dobre vdaka tomuto filmu vzniklo. 3/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od zasněžené poetiky, vědeckého zápalu a chorobné touhy překabátit tok času až po střemhlavý pád do bezobsažného sci-fi jak z produkce Syfy Channelu, nicméně vzletná myšlenka o stroji času v hlavě každého z nás (minulost vzpomínky, budoucnost sny) může posunout celkový dojem mimo mantinely ryzí filmové katastrofy.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné triky v žádném případě nemohou zachránit stupidní příběh, který by se báječně hodil do jedné epizody Pána šelem. Herci podprůměrní (škoda Ironse), interiéry jeskyní směšně studiové a opravdovou lahůdkou je "řeč budoucnosti" sestávající z tří různě kombinovaných slabik. Sci-Fi knížka ze stánku za dvacku skýtá zaručeně lepší zážitek, než je Stroj času, který z hlavy vyprchá během první minuty po zhlédnutí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)

Reklama

Reklama