Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nádherně zpracované plynutí času, námět, hudba -klidně bych si dokázal představit i jiný příběh, jinou budoucnost, v závěru trošku křečovité/// Hned napoprvé mě tento snímek uchvátil. Úplně sem zíral s otevřenou pusou, nedýchal a napjatě čekal co bude dál. Na podruhé i napotřetí už to není takové drama, ale člověk toho zase víc pochopí a stejně scény cestování časem jasou naprosto úchvatné. Jen si říkám, škoda že jich nebylo více. Taky škoda, že snímek po první třetině v momentě kdy se hlavní hrdina dostane do vzdálené budoucnosti promění ze sci-fi dramatu na dobrodružné fantasy. Knihu jsem nečet, takže nevím jestli je tohle doslovné nebo si to scénáristé vycucali z prstu, ale dokázal bych si to představit i jinak. Přes tyhle výtky musím znova připomenout, že film se mi moc líbil a určitě se řadí k mým nejoblíbenějším. Doufám že neúspěch filmu u kritiků nezpůsobí nezájem o tuto látku. Rád bych viděl někdy v budoucnu podobný film s tímto námětem./// Celkem 87%/// ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Tedy, dnes mám docela smůlu na výběr filmů, ale možná jsem si tento kousek vybrala právě kvůli tomu, aby už konečně dostal puntík a zmizel z domácí filmotéky. Začátek je docela slibný a příběh celkem svižně plyne, co však přichází po smrti Alexandrovy přítelkyně a jeho následné proměně v ještě většího workoholika, je....nudné. V druhé části filmu dojde k přesunu o 800 000 let do budoucnosti, navíc pak přichází moment zásadní chyby, která mě dohnala až k lehkému selhání víček a následné vracení se do minulosti skoro o 20 minut:-) Co tak asi mohlo způsobit útlum? Stroj času nemá duši, je to jen taková prázdná skořápka bez života. Neměla jsem možnost se vžít do role hlavního hrdiny a přišla tak o příležitos projevit své (už opravdu výborně) natrénované povzbuzovací techniky typu : BĚŽ, UTÍKEJ, POZOR ZA TEBOU. Tvůrci sáhli vedle i co se hudby týče, ale co už teď naděláme? Na závěr bych ještě dodala, že film není taková hrůza a jako oddychovka s cílem dobře se prospat poslouží výtečně. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podivným možná až zvráceným způsobem zábavné. Přes všechny digitální efekty, které jsou i přes svou zjevnou levnou využity vkusně (scéna s měnící se krajinou při cestování časem) a strohý příběh má Stroj času své kouzlo. něco málo si snímek bere z verze z roku 1960, ale vylepšuje novými technologiemi, poznatky a slušnými herci. Nebudu lhát, Guye Pearce, Samanthu Mambu, Jeremyho Ironse i Orlanda Jonese mám docela rád, takže se na film i díky nim dobře kouká. Přes povrchnost a slabý obsah (na to o jakou jde látku), je to velmi slušná zábava. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Od Stroje času jsem nic neočekával. Ale výsledek, který jsem shlédnul mě nemile překvapil. Filmu totiž chybí jedna velmi důležitá věc. A tou je srdce. Srdce režisréra Simona Wellse, který tvrdí, že je pravnukem autora předlohy G. H. Wellse. Film je dělán bez jakéhokoliv zaujetí pro látku, bez citu pro naaranžování scén a tím pádem z něj mám pocit jako bych právě shlédnul nějaký chladný kalkul, který si rychle vypočítali producenti a nechali tento projekt spíchnout. Přitom začátek se rozjede velmi slibně, když Alexandr absolvuje svou první cestu časem. Místo toho aby tvůrci rozehráli partii člověka, který se snaží svůj vynález prozkoumávat a zkoušet jeho možnosti, tak mu scénář nějakým prapodivným způsobem nařídil, že se se strojem okažitě sžije dohromady a bere jeho možnosti jako něco absolutně samozřejmého. Samotná vize budoucnosti zaujme možná tak rokem 2037, kdy se na zem řítí Měsíc. Ale i tato scéna, kdy se dala rozehrát dokonalá apokalypsa byla utnuta nechutným střihem a film se posunul někdy do roku 800 000. Jak vypadá? Stačí se vátit do doby kamenné a dopadneme stejně. Z hereckého "pitvoření" Guye Pearce, které předvádí na začátku, kdy se snaží zahrát trochu roztržitého vědce, se mi poroztáhly rty do úsměvu, ale tím nechci říct, že by drsňácký ksichtík, když si hraje na zachránce světa byl o něco lepší. Stroj času se sice tváří jako velkolepá podívaná, ale při menším zamyšlení musí každému dojít, že se jedná pouze o film, který je vyroben "na zakázku" popcornového průmyslu. Chudák G. H. Wells, ten se asi obrací v hrobě. Nemůžu s ním však soucítit, protože jsem jeho knihu nečetl. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Simon Wells byl po 18 dnech natáčení vyměněn za jiného režiséra (Gore Verbinski), údajně kvůli "extrémnímu vyčerpání". Po dvou týdnech odpočinku se Wells zase vrátil do svého režisérského křesla. (NGP)
  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)

Reklama

Reklama