Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Tak dobře, ten konec mě donutil nebýt tak příkrý. Škoda, že takovéhle milé lehké fantasy to nebylo celou dobu. Nesnášim ty klišoidní akční srágorny, všechno udělaný na počítači, nepřirozený, umělohmotný, ptfuj. 

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Literární předlohu jsem nečetl, ale tenhle film obsahující uplně všechn tupá klišé amerického akčního sci-fi film za posledních třicet let. Extrémně toxický odpad.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Tento film ma vždy prestane baviť keď sa hl. hrdina dostane 800 000 rokov do budúcnosti! :)

PavuK_cz

PavuK_cz (hodnocení, recenze)

Kdo četl H.G. Wellse, tomu scénář jako bejkárna připadat nebude. Líbí se mi zničení Měsíce. Na druhou stranu se mi nelíbí spousta protiřečení typu "...učíme se historii protože je důležitá..." a v další scéně "...nezáleží nám na minulosti...".
Eloiovci jsou proti předloze příliš silní a urostlí. Měli to být malí slabí vegetariáni, kteří celý den jen sbírají kytičky. Rybářská síť do, do které je oblečená hlavní ženská představitelka taky působí dost rušivě.
Celkově je to prostě průměr. Nenadchne, neurazí.

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Mám rád filmy s touhle tématikou. Tenhle film je ale už moc velká fantazmagorie... Znovu už koukat určitě nebudu.

Sharky95

Sharky95 (hodnocení, recenze)

Nevím, co se vám na tom filmu nelíbí. Majestátná hudba, pěkné kulisy, Guy Pearce a Jeremy Irons...Navíc film má docela realistický pohled na kauzalitu atd.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Já tenhle film miluji,je to příběh,který se mě hluboce dotýká...osud změnit nelze a hudba Klause Badelta mi vhání slzy do očí!

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

prve minuty mi nepriniesli nic noveho /mozno aj preto ze som videl Frekvence skorej nez toto/, ale potom o zacalo zachadzat tak daleko ze by som to ani vobec necakal ... nebudem pisat detajly ... ale priniesol celkom iny pohlad na vec ... sice trochu pritiahnute za vlasy, trochu ma sklamalo prevedenie, z jednej scenky som mal pocit ze je "to" velke a na dalsej scenke uz ocividne na velkosti nezalezalo....... dost prekvapivy koniec filmu - tiez som to necakal, cize nic co by bolo racionalne podlozene, proste treba to brat ako pride ... pisem zamerne symbolicky, nemienim tu pisat obsah filmu..... komentare pisem do buducna pre seba aby som vedel ...takze ja viem o com tocim :-) 3*

tempus

tempus (hodnocení, recenze)

Věnování : Alexandrovi navždy Emma ,dostává s vynalezením stroje času nový rozměr, zvlášť když je na hodinkách.

Michi19

Michi19 (hodnocení, recenze)

Když jsem tento film vviděl poprvé,neměl jsem ještě ponětí o nějaké knize od H.G.Wellse a tento film na mě nesmírně zapůsobil. Moc se mi líbil úvod i putování v čase, především rozpad Měsíce atd. ...druhá část filmu mě už tolik nevzala, snad až na tu utopii domečků na skále. Nepochopil jsem onoho ,,vůdce" morloků a vůbec celý závěr. Každopádně mě neuvěřitelně oslovila hudba (pro mě provnatelné asi jako u Titaniku, kde dělá hudba minimálně 30% filmu). Pak jsem v rámci povinné školní četby šáhl po Wellsovi a jeho Time machine jsem přečetl během několika málo dní a nadchlo mě to toliko, že jsem z té knihy byl ještě několik měsíců úplně paf. Rozhodl jsem se tedy, že se ještě podívám na stejný film a pořádně si to srovnám: Ačkoli mě film oslovil, musím uznat, že kniha je mnohem lepší, alespoň co se filosofické stránky týče. V knize je mnohem lépe vysvětlen proces oddělení se dvou ras, je tam cítit Wellsovská společenská dysutopie, veškeré chování Eloidů (či jak se to píše) je lépe zpracováno, o Morlocích a jejich filosofii nemluvě...na druhou starnu v knize mně chybělo takovéto postupné objevování budoucnosti, neboť jste se ocitli ihned v období Eloidů a Morloků... Každopádně je to film, který si klidně znovu rád pustím, ačkoli bych k němu několik výhrad našel.

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Badmaniak: Mně to tak nepřišlo, že by se choval nějak nepatřičně, v rozporu s tím, v čem vyrostl - možná proto, že byl trošku potrhlý vědec, který od začátku žil ve svém vlastním světě a tudíž se i ve své době choval trochu nestandardně - jinak než všichni ostatní. Třeba i z toho důvodu se dokázal budoucnosti lépe přizpůsobit a neřídit se zažitými konvencemi. Ale možná jsem si to jenom neuvědomila a nenapadlo mě to porovnávat.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

petero: Já to myslel tak, že se nechoval podle doby v jaké vyrostl, ale dělal věci, co jsou typické pro naši dobu...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mě se ten film zdál logický až dost. :)
Jediná nesrovnalost byla v chování starolondýňana, který se v budoucnosti choval jako moderní idiot. Namísto aby dodržoval etiku minulého a předminulého století.

Kfirr64

Kfirr64 (hodnocení, recenze)

Nechapu proc tolik lidi dava tomuto filmu tak nizke hodnoceni pro mne je TIME MACHINE jeden z nejlepsich filmu vubec .Scenar je vyborny stejne jako dialogy ,vynikajici je taky herecky vykon Guye Pearce a Jeremyho Ironse ,na jednicku je taky hudba pro mne osobne proste 5hvezdicek!!!!

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

sniper18: Souhlasím s tebou. Taky jsem dal plný hodnocení. Jak mohl bejt někdo tak skoupej a dát jednu hvězdu ?

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Podľa mńa extrémne nedocenený film. Pôvodne som očakával, že tento film bude mať okolo 80-90% a ked´ som uvidel tých 53%, tak som bol v šoku. Veľmi inteligentný film, ktorý sa zameriava na myšlienky, ktoré nemajú len baviť, ale nútia aj k zamysleniu. A k tomu ešte nádherný vizuál a jeden z najlepších soundtrackov, aké som kedy počul. Pre mńa jasné plné hodnotenie.

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

nevím, proč se ten film dost kritizuje. uznávám, bomba to není, ale dá se na to dívat, je to dobrodružný, zajímavě pojatá budoucnost. knihu jsem nečetla, nemůžu srovnávat

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Perfektní film. A ten závěr mě totálně odrovnal. I když je to sci-fi, zabývá se jedinou myšlenkou: Lze napravit minulost ? A tuto myšlenku rozpracuje a rozvine v krásný květ. Nádhernej snímek. Nemůžu mu vytknout vůbec nic. A těm, který na něj nadávaj: Řekněte mi, co na něm bylo tak otřesnýho ?

Stardream

Stardream (hodnocení, recenze)

Knihu jsem necetl, takze snad proto me film opravdu chytnul a bavil. Vize "budoucnosti" mi prisla velice originalni, po vizualni strance si take nestezuji. Nevedel jsem a stale nevim o co melo jit, zda-li to melo byt scifi nebo co. Ja to povazoval za fantasy a jako takovym jsem se dobre bavil.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Druhá filmová adaptácia klasického Wellsovho sci-fi má tri zásadné chyby : 1. V druhej polovici, keď protagonista konečne dorazí do éry Eloicov a Morlokov, sa príbeh začne až príliš odkláňať od pôvodnej predlohy. Sú to len malé detaily, ale paradoxne, práve vďaka nim to škrípe najviac. A je to podľa mňa len a len škoda. :-( Premrhaná príležitosť natočiť tento film ešte lepšie a zmysluplnejšie. 2. Filmu by prospela ešte aspoň ďalšia polhodinka naviac a menej vražedne rýchle tempo v druhej polovici. 3. Taktiež mi vadilo, že cestovateľ ostal medzi Eloicami a nešiel ešte ďalej, aby sa napokon vrátil domov a potom vydal na ďalšiu, už definitívne poslednú cestu. Vzhľadom na upravenú zápletku s "predestinačným" paradoxom času a nevyhnutnou smrťou snúbenky to však chápem. Tak či onak, 3 hviezdičky isté. Len vzhľadom na to, že to točil Wellsov vzdialený príbuzný, som čakal podstatne viac... Ale čo už, aj tak sa nedalo dúfať v nič iné, než popcornovú dobrodružnú jazdu... Napriek tomu by som rád niekedy videl nejakú menšiu, nezávislú filmovú produkciu, ktorej by šlo o čo najvernejší prepis deja románu Stroj času. (P.S. Slovenský distribučný názov je bléééé... Časostroj ?! Znie to skôr ako názov nejakej rozprávky pre deti, LOL. :-) Pritom výraz "stroj času" je v slovenčine dobre udomácnený - asi podobne ako "vesmírna loď" namiesto "vesmíroloď"... :-P )

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Hudba tu robí zázraky , možno najkrajšia aka kedy pre film v vznikla

Uživatel pakobylka smazal svůj příspěvek.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Ale musím říct, že Badeltovo Eloi se k nástupu na stužkovák hodí moc hezky.

Hingis

Hingis (hodnocení, recenze)

Dala sem tři hvězdičkx, zsčátek tsk do půlky se mi líbil. Konec ale jedna velká slátanina.

Reklama

Reklama