Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

honajz 

všechny recenze uživatele

Předloha Alistara MacLeana, který by snad dokázal sepsat napínavě i telefonní seznam, je zde znát. Pro mne je problém se ztvárněním - jak hlavních postav a celého komplotu, tak prací s lokacemi. Samotné prostředí vlaku, ale i hor a železnice, mi přijde trestuhodně nevyužité. Kameraman s režisérem se vše snažili sfouknout tak, že nějaká postava, nejčastěji Brosnan, stojí u vlaku, a přes vlak je pohled do dáli - v jednom záběru, bez švenku, bez zoomování, a ono to zde prostě nefunguje a ta majestátnost hor zde nevynikne, jak by měla. Ostatně - průsmyk. Víte vy, co je to průsmyk? Úzká cesta uprostřed hor. A tady? Širé a rovné pláně, lesy. Škoda, nebylo to špatné, ta detektivní linka mě bavila, ale prostě je to takové krátkodeché, bez zaujetí, šlo z toho skutečně vytřískat daleko víc. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý western.¬         "Breakheartský průsmyk" je poněkud neobvyklý druh westernu — je to zároveň i "krimi" — a kvalitou jej lze dobře přirovnati k jinému neobvyklému westernu, zasazenému do doby mexické revoluce na počátku 20. stor. — "Hlavě dolů" aneb "Kapsám plným dynamitu" proslulého italského westernového tvůrce z 60. let 20. stor. Sergia Leoneho.¬                 Snímek se vyznačuje slušnou výpravou, napínavými scénami, magickým herectvím na míru Ch. Bronsona a výbornou hudbou J. Goldsmitha. Nedostatky spatřuji v nedotaženém méně propracovaném scénáři a místy odbyté "uspěchané" režijní práci. Přes to, jde o dobrý snímek, dobrý "krimi" western a jako takový stojí určitě za shlédnutí.¬                 Poznámka: Případná opoznámkování: uživ. mortak; Gemini. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Vlaky jsem vždycky miloval a ve westernu dvojnásob. Breakheartský průsmyk je klasický western, kdy vlak s vojáky a hromadou peněz jede na pomoc do vzdálené pevnosti, kde vypukla smrtelná epidemie. Nikdo ve vlaku nemá ani tušení, že vše je naplánováno v perfektní léčku. Bohužel se všechno začne hroutit jako domeček z karet, když do všeho začne zasahovat Charles Bronson. 95% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, ten svérázný kladný hrdina opět nezklamal. Tvrdý, tajuplný a nesmlouvavý čistý charakter postav jeho rolí je obdivuhodný. Mám rád tyto příběhy z dob Divokého Západu, kde spravedlnost vítězí nad bezprávím. Pohádka? Zdá se vám to pošetilé? Ale tak by to přece bylo krásné, ne? Jak by byl svět hezčí, kdyby ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O Breakheartském průsmyku jsem dodnes věděl jen to, že má špičkovou hudbu - inu, Jerry Goldsmith, že. Rád jsem proto zjistil, že celý film je na tom zrovna tak. Je to perfektní dobrodružný příběh, western šmrncnutý kriminálkou a snad i detektivkou, s výtečným Bronsonem a atmosférickou přírodou v hlavní roli. Od první do poslední minuty napínavé, spoustu zapamatováníhodných scén obsahující dílko. Akorát nevím, co je na něm "mysteriózního", vážená databáze. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama