Reklama

Reklama

Muž, který pronásledoval sám sebe

  • Velká Británie The Man Who Haunted Himself (více)
Trailer

Anglický obchodník Harold Pelham přežije vážnou autohavárii a po rekonvalescenci se vrací do normálního života. Po uzdravení se však začíná setkávat s podivnými náhodami. Byl prý ve čtvrtek v londýnském klubu hrát snooker a dokonce tu vyhrál několik sázek. Ve skutečnosti ale v té době odpočíval na dovolené ve Španělsku. Neznámá kráska mu zase tvrdí, že je jeho milenkou, on však je vzorným a především věrným manželem a také otcem dvou synů. Vývojářská firma, ve které pracuje, se ke všemu potýká se závažným únikem interních informací. Na Harolda je toho zkrátka najednou trochu moc, přece ale musí existovat nějaké racionální vysvětlení... Snímek Muž, který pronásledoval sám sebe režíroval jako svůj předposlední titul klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. Do hlavní role obsadil tehdy nepříliš známého Rogera Moora, který se o tři roky později proslavil coby třetí reinkarnace neohroženého agenta 007 Jamese Bonda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

honajz2 

všechny recenze uživatele

No dobře, film sice působí mysteriózně a má hororové finále (i když, co se tématu týče, tak se za horor dá považovat celý film), ale i tak tomu chybí nějaká silnější atmosféra a víc napětí. Celé se mi to zdálo (kromě finále, které je opravdu hodně napínavé) celkem průměrné, možná lehoulince nadprůměrné. A v tom je právě ten problém, námět na opravdu napínavý thriller měl. Rozhodně to mělo být o něco kratší, jsou tu zbytečně utahané scény a není jich tu málo. Navíc mi i vadilo to, jak kamera ve vážnějších situacích vždycky rychle zazoomovala na některou z postav. To pro mě prostě atmosféru, spíš mi to lezlo na nervy. I tak je ale Muž, který pronásledoval sám sebe filmem, který za zhlédnutí rozhodně stojí, Roger Moore tam hraje skvěle a mysteriózní to taky je, jenom mi to ve finále prostě přišlo průměrné. 3* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tomuto predchadzal film of Dzona Frankenhajmera Znovuzrozeni s Rokom Hadsnom. neviem a nechapem, preco je ten film lepsi, preco je v cervenej farbe a toto v modrej. kazdopadne hoci pan Moore /Vyhlidka na Vrazdu, Spy who loved me/ nevedel hrat, film je to brilantny - skvele zrezirovany, tempo kludne, ale nenudi, dialogy namakane. Zacina sa to slusnou nehodou, ktoru vdakaprirode hlavny akter prezije, a zacina sa potom fajna filmarska jazda - udajne bol na nejakom mieste a le nepamata sa, dalsia zenska mu tvrdi ze je jeho milenkou, ale on uz zenaty je a je verny svojej zene, dalej v praci doslo k uniku informacii ... proste sa toho naraz zosype hodne, pracuje sa s paranojou a neistotou ...... taketo filmy mam rad a teda pan Moore bol na rozdiel od tej bukvice Roka Hadsna chlap : 77 % ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie zlý mysteriózny triler, ktorý stavia na mysterióznu zápletku a samozrejme, aj na one-man herca Rogera Moora. Nikto mu totižto nesekunduje, vlastne áno...on sám. Počiatočný nápad, ktorá z dvoch úvah je tá práva - či rozdvojenosť mysle alebo existencia dvojníka - je zaujímavý a aspoň ten drží divaka v napetí (keď už iné napätie vo filme nie je) a musím uznať, že sa o to snaží dobre a dlho. Dokonca ani nevadí, že akcia sa v takomto trileri nenachádza. Záver je trochu prekvapujúci a spätne nie celkom kompatibilný. Ak je správne B, ako to, že na začiatku pozorujeme scénu v aute s následním nabúraním ako zmenu povahy jedného človeka? Je tam viac takýchto chybičiek, či skôr nedotiahnutí, ale táto je najzmätočnejšia. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychologický horor s tzv. doppelganger tematikou. Harold Pelham zažije autonehodu po ktorej sa takmer nepreberie, no následne má na prístroji až 2 srdcové pulzy. To však po chvíli zmizne a Harold, rád že žije, sa poberá preč. V blízkych dňoch však zisťuje, že údajne bol na miestach, ktoré si nepamätá a robil veci o ktorých nič nevie, čo postupne narastá až do podozrenia, že má dvojníka. Alebo pri nehode utrpel nezistené poškodenie, ktoré sa zahráva s jeho hlavou? Odpoveď na túto otázku naťahuje diváka po celý čas, až do mrazivo napínavého finále, ktoré nesklame. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódní mysteriózní thriller o člověku, jemuž po nebezpečné autonehodě začne šlapat na paty tajuplný dvojník. Roger Moore to se svým charisma dokonale táhne kupředu až do zajímavě temného a psychedelického finále. V první polovině snímku se navíc filmový fanoušek pobaví ve chvíli, kdy si hlavní postava (Moore) neodpustí hlášku o tom, že špionáž není jen o Jamesi Bondovi a službě Jejímu Veličenstvu - tři roky předtím, než se sám do role agenta 007 dostal. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno