Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damián už na dvoře knížete Adama citelně chybí a Matoušovi s Eleonorou docházejí nápady, jak ho dál krýt. Matouš je zahnán do úzkých a když se vymluví, že Damián má velice nakažlivou nemoc, chce správce i přesto vidět Damiána z dálky a přes roušku jako důkaz. Matouš je v koncích, ale Eleonora má jasno. Musí najít Damianova dvojníka! Damián se mezitím stará o nemocnou Elišku. Ano, měla by to být spíš starost jejího snoubence Martina, ale ten má evidentně jiné věci na práci. Eliška je okouzlena Damiánovým starostlivým chováním a Martinovi konečně dochází, že má konkurenci. Bez boje se Elišky ale nehodlá vzdát. Kdo tedy vyhraje? Hospodský Honza se dál sbližuje s Jolanou v převleku Dědy Rakytníka, o kterém ona nic neví. Nadě a Lucii už to ale připadá trapné a přesvědčují Honzu, aby se šarádou skoncoval a vyšel s pravdou ven. Honza se bojí. Jenže Jolana se Dědovi Rakytníkovi svěří, že jde konečně po dlouhé době na rande s někým jiným. Jak Honza zareaguje? (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

suchol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mně zaráží ty jednoznačně negativní reakce. Nesouhlasím s nimi a mám pocit, že tak trochu (dost) odzážejí  módnost  nesouhlasit s ničím a ve všem hledat jenom negaci. Konkrétně tento díl byl  podle mně dějově docela pestrý a zahraný herci v mezích slušnosti. Nemám vážnějších připomínek a jsem zvědavý, co bude dál. Stále si však myslím, že by celému příběhu více slušel film s prodlouženým promítáním, tak na 2x60 minut. Seriál s 12  více než hodinovým pokračováním každého z dílů je určitě nad míru jeho obsahové kapacity.  Ale kšeft je kšeft. to je dnes to hlavní, poroč se takový kulturní počin tvoří...  Možná právě tohle budí tolik nepříznivých diváckých reakcí. Hodnocení jednotlivců dávám znovu až za týden... ()

Lencha

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsem napsala k prvnímu dílu. A dnes bez mučení přiznávám, že jsem viděla všech 6 dílů, které jsou zatím ke shlédnutí. S jasnou myslí také přiznávám, že i když tohle není seriál, na jehož každý díl bych se těšila jako malá, dá se na něj koukat. Má svá slabší místa, ale najdou se i celkem zábavné momenty. Přestal mi vadit Robert Urban a jeho postava mě začala naopak docela bavit. Dokonce mi nevadí ani Emma, a jak tu někteří píší, že jí není rozumět, já jí rozumím každé slovo. Herecky je její výkon pořád tak nějak plochý, ale necítím vůči Emmě jako takové žádnou zášť a nenávist, takže mi její neherecké podání Elišky přijde přijatelné. Kdo mi naopak vadí moc, je Marta Jandová, jejíž mluva a projev jsou pro mě příšerné. Anna Dvořáková by se měla uvolnit a pak by její hlas zněl přirozeněji. Nemám moc ráda Petra Buchtu, ale jeho špičkování jako Martina s babi Kateřinou (Dana Syslová je od začátku skvělá) je osvěžením tohoto seriálu. Honza Komínek je celkem fajn, občas by mohl znít krapet přirozeněji, ale jinak je jeho postava zábavná. Písařík, Rusevová, Kuklová - fajn. Kdo mě překvapil je Hana Drozdová, kterou vůbec neznám a fakt mě baví. Co mě ale neba, je linka s Mortenem, a i když by se měla tvářit zajímavě, tak mě nebere. Seriál není bůhví jaké dílo, ale je koukatelný. Zbytečně se vleče, některé pasáže jsou naprosto zbytečné... Ale pořád si stojím za tím, že až takové hejty si seriál nezaslouží. A to ještě u mnoha lidí jen na základě mediální masírky v podobě reklamy na seriál počas prázdnin (to mě naštěstí úplně minulo), nenávisti vůči Emmě a rádoby bojové scény z prvního dílu. Jak už jsem psala k prvnímu dílu, česká tvorba jde tak trošku mimo mě, ale občas se - mnohdy i jen pouhou náhodou - dostanu ke sledování nějakého českého dílka a ne vždy je to totální průser. Většinou je, ale najdou se i výjimky. A zrovna u Elišky a Damiána mi to jako totál průser nepřijde. Moje hodnocení se pohybuje kolem dvou hvězdiček, ale nechám si ho až na zhodnocení celého seriálu. ()

Reklama

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emmino ego musí létat někam až do nebes, když konečně hraje princeznu, co jen vysává všechny své okolní pomahače. Princ cestuje časem několik staletí, aby svým věrným oznámil tu strašnou novinu, že jednou za hodně, hodně dlouhou dobu v roce 2023 bude žít nějaká Eliška, která chytí rýmu a bude jí tuze zle. Do toho pokračuje přehlídka paruk a hlouposti všech, kdo nepoznají své letité sousedy jen proto, že si na hlavu nasadí vlasy a čepici. Vlastně každý, kdo vlastní paruku, si v tomto světě může změnit identitu a začít nový život na druhém konci ulice, aniž by ho kdokoli kdy poznal. 0/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super díl, líbila se mi akce s dvojníkem a líbí se mi jak se utužuje vztah Eleonory s budoucí manželkou Damiána, ale i s Matoušem. Ona tomu seriálu dává celkově takovou šťávu, přitom mi nikdy jako člověk sympatická nebyla, ale jako herečka je skvělá. Asi ty geny, nezapřou se :⁠-⁠D. Je mi dost líto Honzy, hlavně dle ukázky na další díl, vlastně se obávám i co bude s Damiánem dle ukázky, tak uvidíme :⁠-⁠). ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zájmu objektivity musím připustit, že tato epizoda není ani zdaleka tak strašná jako kupříkladu úvodní díl seriálu. Děj je sice prostinký a značně předvídatelný, ale aspoň občas se v něm objeví humorná hláška, která nezavání vyloženou trapností. Co se týče hereckých výkonů, také došlo k mírnému zlepšení. Nejlépe hrají Dana Syslová a Milan Šteindler, trochu překvapivě se na ně dotahuje Robert Urban. Zaplať pánbůh, že se zmátořil, když ztvárňuje jednu z titulních postav. (30%) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama