Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Karel Janák to pomalu dotáhl k titulu ,,popravčí českých štědrovečerních pohádek" a natočil další unylou a mdlou - přesně podle mustru své nechvalně známé pohádkové manufaktury. Překvapující je snad jen to, že z výrobního pásu sjela letos právě na Štědrý večer pohádka vysloveně antikřesťanská - lepší než věčný život za nebeskou branou na nebesích zní letos volba smrtelného života pozemského - to byl od dramaturgů České televize asi nějaký podvratný smysl pro černý humor, nebo jak si to lze vysvětlit? :-) ()

salahadin

všechny recenze uživatele

Letos hvězdičkově nadělovat nebudu, protože jsem to nedokoukal. Od začátku mě to ničím nechytlo, vše jak vyšťavený kadáver. Jediné, na co bych rád upozornil, jsou "ťunťoviny" - těch jsou naše tak zvané vánoční pohádky plné. Já nevím, kdy to Janákovi a spol. dojde, ale ťunťoviny nedělají humor ani pohodu. Prostě ze sebe pár jinak nepochybně schopných herců dělá ťunťata, aby se při sledování bavila těžko početně definovatelná divácká skupina, jejíž útroby se změnily na rybozpracovatelský maloprovoz. Jinak pohádka za mě úplně o ničem, zbytečná jak vánoční papír - jednou použiješ, pak šupky hupky do kamen. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krásny zámok a prostredie, ale rozprávka ma príliš nezaujala. Vodník a svätý Peter sú perfektne obsadení, to chválim, ale princezná a ani Tobiáš sa mi až tak nepáčili, dokonca som miestami bola na vodníkovej strane, hlavne keď mu chudákovi ukradli tú zlatú rybku. Už ma asi nebavia rozprávky, kde sa opakuje stokrát videné, kráľ je len figúrka na šachovnici, všetko rozhodujú radcovia a princezná si ani ženícha nemôže sama vybrať. Aspoň tie úlohy mohla vymyslieť ona. Nepáčilo sa mi aj to vyhrážanie sa peklom a vôbec, čo robil svätý Peter v krčme? Veď mal byť v nebi. 55%. (na hrane medzi 2 a 3*). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní pohádku České televize měl již téměř tradičně na svědomí režisér Karel Janák, bohužel se ale znovu ukázalo, že Korunní princ se asi jen tak znovu konat nebude. Pozitivem jsou rozhodně neokoukané tváře v hlavních rolích (Filip Březina jako muzikant Tobiáš a Sára Korbelová jako princezna Viola), scénář ale nepřichází s ničím příliš originálním, a tak pouze spojuje motivy z výrazně povedenějších pohádek, jako je Anděl Páně (křesťanské relikvie a postavy) nebo Bambitka (dvojice zlotřilých rádců). A jakkoli si vážím pana Nárožného, jeho neustálé obsazování do role otců sotva plnoletých princezen už nelze brát ani jako špatný vtip. 3* s přivřenýma očima. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to o něco horší než Princezna a půl království nebo Korunní princ, kde mám své oblíbené scény a hlášky, a také si myslím, že se tady moc nepovedl casting, který je jak z TV Barrandov. Pohádka má dokonce pár hluchých míst. Ale málo platné, ten černý humor mne bavil a ostatně, která pohádka začíná smrtí tří mladých lidí, že? Také zde je spousta hlášek, výprava podpořená kamerou je naprosto excelentní, scénář šlape jako hodinky a dořeknou se věci skoro do všech detailů (jen možná mohl pes nakonec dostat tu kopii klíče), nu a pár scén se tu odehrává v hospodě. :-) Prostě se mi to nakonec přes jistou těžkopádnost v určitých momentech velmi líbilo a uvidím, jak se mi to bude líbit, až na to kouknu podruhé. U některých filmů, nejen pohádek, je to potřeba. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Lukáš Příkazký, který hraje vodníka, měl při natáčení podvodních scén k ruce potápěče s dýchacím přístrojem. (heczot)
  • Ke hradu Zvíkov byly ve filmu digitálně doplněny obě věže ze zámku Žleby (Velká i Holubová věž). Dále pak i Bretaňská věž ze zámku Sychrov. (Quixe)
  • Natáčelo se na zámku Sychrov, na hradě Zvíkov a ve městě Slavonice. (raininface)

Reklama

Reklama