Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání. To co slavilo úspěch v Bangeru už zde moc nefunguje. Petr Uhlík až moc připomíná Marsella Bendiga, ale na druhou stranu je stále tím největším tahákem celého seriálu. Většina postav v seriálu mi vyloženě nevadila, ale že bych si je za těch 6 epizod oblíbil/zapamatoval, to teda taky ne. Audiovizuálně se jedná (spíše v první polovině seriálu) o něco originálního a kreativního, což je na malém českém rybníčku stále nezvyklé. Povedený výběr hudby (cením remixnutého Miro Žbirku). Škoda té druhé poloviny, která se strašně táhne a po dějové stránce  je to podle mého strašně nedodělané a hloupoučké. To co sráží celý seriál do kolen je taky slabý scénář. Adikts je ten příklad seriálu, kde trailer na něj je lepší než seriál samotný. Za zmínku ale stojí aspoň 2. díl (Zkratky), který je asi tím nejlepším, co seriál může nabídnout. Zbytek působí jako promarněná příležitost, šlo to udělat daleko lépe. Na druhou stranu jsem rád, že podobné projekty vznikají, ale tvářit se že jsou bez chyby a že bychom s nimi měli být spokojení? To zas taky nechci. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Parádní je seriál vlastně jen v jedné epizodě. Druhá, Zkratky jsou náhul od začátku d okonce. Proto nechápu, že od trojky to šlo scénáristicky opět totálně ke dnu. Jakoby Sedlákovi došly nápady a nevěděl jak vlastně pokračovat. Postavy se postupem dílů staly parodií na sebe sama. Adikts se chtěl nechat nést na hypu kolem Bangeru., ale Sedlák tady nemá Bendiga, Mišíka, ani tak vymazlenej scénář a závěr. A že se Petr Uhlík hodně snaží vzpomenout na Bendiga. Vyloženě skvělá je tu tak jen hudba. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dokoukal závěrečné dva díly najednou. A tak nějak si nejsem jist, zda to bylo tak rafinovaně psychologicky podprahově svým způsobem zajímavé nebo to to byla ulítlá nesmyslná psycho blbost. Nejpřesnější by bylo asi - bylo to zajímavě divné. V prvních dílech jsem si musel vygooglit, zda si (ne)dělají s nějakou adiktologií srandu, nějaký program pro totálně ujeté existence, nebo takový obor fakt existuje. Když už požili ty šmakulády, nebylo ztvárnění různých "schopností" nezajímavé. Zajímavá herecká sestava. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určitě selhává v tom sdělit něco hlubokomyslného o závislosti, předat nám nějaké sdělení. Na druhou stranu já se nechci dívat jen na seriály, které se nám strašně vážně snaží něco sdělit (a často jim to nejde). Tedy jasně, můžete namítnou, že seriál nám sděluje, že represe drog není řešení, což ale moc objevné není. A ti, kteří si myslí, že represe je řešení, tenhle seriál vypnou po 5 minutách, takže tohle sdělení taktně přejdu. Proto jsem postavy neanalyzoval, nerozebíral nelogičnosti, jen jsem si užíval tu drogovou jízdu. A bavilo mě to. Hudba dokonalá. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tady se nám rýsuje nový Darren Aronofsky... a jsem šťastný, že tady u nás v naší zemičce. Už BANGER. mě přesvědčil, že Adama Sedláka nelze brát na lehkou váhu (a i proto ser nachátí v mém (osobním smyšleném) žebříčku nejobdicuhodnějších nových českých režisérů společně s Robertem Hlozem a Matějem Chlupáčkem) a každým dalším projektem mi své schopnosti jen dokazuje. A i když někdo může namítat, že toto od BANGER.u moc daleko neodbíhá jak tématem tak stylem natočení, tak mu přeci jen nějak za pravdu dám, ale zároveň se podívejte, jak to dokázal sakra pěkně udělat. Ke všemu, sakra, ta má podobnost s Aronofskym taky není úplně mimo. Adam Sedlák dokáže svůj styl různě přizpůsobovat tématům a hluboce psychologicky přemýšlí nad záběry a co vyvolají. A když si zde zvolí detaily s malou hloubkou ostrosti, větším zrnem a pohyblivou kamerou, má to prostě nějaký význam! A tak to prostě je! A když už vítě, že to má takhle hluboký pojetí, tak se ani nedivte, že seriál mnohem víc než na příběh jede na city a vyhraněné situace, které mají donutit myslet na psychologické úrovni (stejně jako Aronofskyho filmy s různými podobenstvími a až nerealisticky vyhraničenými situacemi). Takže tak to prostě je. Jestli je to na vás moc, tak na to nemáte kapacitu. Ke všemu skvělý herecké obsazení, především pak s Petrem Uhlíkem, který v první půlce bohužel až moc tlačí na plyn (a coby ''náhrada'' za Láďu moc nefunguje), ale pak se to hezky zklidní a zlidští a je to mocpěkně pojatá a zahraná postava. Bohužel nejslabší z celého ansáblu mi přijde Kristýna Jedličková... která... no... hraje taky skvěle, ale když dojde na okamžiky, kdy má být plná lásky a radosti a ke všemu promluvit, tak to najednou klesne. Celkově to je problém seriálu - a možná i režiséra (nic ve zlém) -, že nedokáže vytvořit šťastné okamžiky, respektive, aby někdo uvěřil, že má jít skutečně o radost (lleda na konci, ale tam to je takové hořkosladké, však víte). Jinak miluji celé to pojetí, příběh je moc zajímavý (a osobitý - literally jenom Adam Sedlák pojme protidrogovou kampaň seriálem na zakázku takhle), technicky vše skvělé a nemám tomu moc co vytknout. prostě skvělý a kdo dá nižší hodnocení, je divnej. Ale kdoví, třeba jsem to jen nepochopil já. 7,5/10 Více ZDE: ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)

Reklama

Reklama