Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ľudia nie sú dokonalí. Občas niekoho pozvú, aby u nich pár dní prespal, aj keď nemajú voľnú posteľ ani bočné úmysly. Inokedy zase dajú krabicu s bankovkami pod umývadlo a myslia si, že ich pred vodou ochráni nadpis „keep dry“. Niekedy sa im do života pripletie posol nečakaných situácii, aby spisovateľ mal o čom písať, predavač o čom rozprávať, či chlapec z čoho dospieť. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká malý velký film. Obyčejný příběh obyčejných lidí motajících se kolem obyčejné trafiky, a přitom nic není obyčejné. Je to filmová lahůdka, na kterou se dlouho vzpomíná a rádo se k ní vrací. Já to dělám moc rád. Kdo by to tenkrát v roce 1994, řekl, včetně mě, že se dívá na prorocký film. Jedna z postav v trafice, černoch Tommy, totiž řekl, že bude válka, musí být válka, protože jinak by páprdové v Pentagonu neměli co dělat, teď mají toho Saddáma, takže tam vlítnou s plnou parádou...a o pár let později se to stalo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji konverzační filmy, hlavně když jsou dobře natočené a mají o čem mluvit. Přesně tohle je případ filmu "Smoke". Skvěle napsané a hlavně skvěle zahrané postavy, které nevynikají tím, že prožívají až tak zajímavé životy, ale prostě tím, že ty svoje umějí dobře podat. Harvey Keitel je neskutečný, když vypráví finální příběh. Ztvárnění téhle vzpomínky v rámci závěrečných titulků je skoro až zbytečné, protože jeho vyprávění je dokonalé. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pekný (ne)obyčajný príbeh prepletený životami obyčajných ľudí. Skvelý herci, ktorý film znamenite obohacujú vydali so seba maximum. Režisérske duo Wang/Auster si naložili poriadnu latku. A nie hocakú. Pre niekoho to môže byť obyčajný film, v ktorom sa nedá nájsť niečo hlbšie. Neviem ako ostatný, ale ja som tu našiel omnoho viac, než sa na prvý pohľad môže zdať... Jediný film, pri ktorom som dostal chuť na poriadnu cigaru. A to mimochodom nefajčím. 80% ()

rawen 

všechny recenze uživatele

tento film ve mně zanechal neuvěřitelně uklidňující pocit a to na docela dlouhou dobu, je to pohlazení po duši... PS: 7.10.2006 - po dlouhé době se mi film opět dostal pod ruku a musím trochu krotit své nadšení - napodruhé už to není tak silný zážitek, vnucuje se mi přívlastek "milý ale neškodný", přesto je to kvalitní věc a stojí za shlédnutí, snižuju hodnocení na 8/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • Scénáře filmů Smoke a Vztek (1995) byly po úspěchu filmu přepracovány Paulem Austerem do knižní podoby "Smoke & Blue in the Face". (sator)

Reklama

Reklama