Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Snímek plný satiry a vtipu. Dave si není komedií jako komedií, rozuměno, že by jste se lámali po celou dobu sledování. Ale spousta absurdit dělá z tohohle filmuu fajn věc na kterou se hezky kouká. Škoda, že to takhle nefunguje i ve více zemích světa, potom by člověk neměl problém koho volit ;-) Potěšilo Arnoldovo minicameo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se poklopci prezidenta USA začne říkat stejně jako grandslamovému turnaji v tenise tamtéž (US Open), je vždycky zaděláno na problém a někdy i horší než mrtvice, viz. známý impeachmentový z ostudy kabát B.Clintona po peripetiích v Orální pracovně.. Reitmanovo Vrtěti Davem mohlo klidně více přitlačit na pilu humoru na úkor romantické linie (a ne že by k tomu nebyla příležitost), nicméně pochvalu si rozhodně zaslouží za vtipné camea (především konspirátor O.Stone), elegantní abdikaci prezidentského dvojníka a taky za scénu hledání úspor v rozpočtu, kdy ministr, jehož resortu zrovna sebrali miliony, nadšeně tleská, což je opravdu možné asi jen v komedii. To kdyby postihla mrtvice naši současnou hlavu státu, každý sebelepší náhradník by byl ve svých falešných větičkách už jen a jen horší.. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy snili o tom, být prezidentem? Co byste změnili nebo udělali jistě lépe? :-) Tak tento film budiž vám příkladem. I z obyčejného člověka se může stát nejvlivnější osoba planety. Ale pozor, stejně tak rychle může o všechno přijít. Dave si ale ví rady, takže jej čekají jen příjemné povinnosti, změna k lepšímu a pár starostí o to, jak překazit plány jednoho zavšiveného podřízeného:-) Celkově příjemná podívaná se šťastným koncem, jak jinak...:-) 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama