Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Recenze uživatele Bambusak k tomuto seriálu (2)

Nečekaný živel (2023) (S01E02) 

Za mě bohužel téměř zbytečný díl. O žádné z hlavních postav jsme se nedozvěděli nic nového, i když byla velká část dílu strávená s postavami, které vývoj potřebují jako sůl (Akemi a Ringo), zamrzí také nevyužití Čtyř tesáků. I když seriál vypadá nádherně, co se animace samotné týče, tak nepředstavuje nic kreativního z pohledu kamery nebo kompozice záběrů. Jediná věc, při které dá mluvit o plném využití filmu jako obrazového média, jsou souboje, které mi ale v tu chvíli přijdou, že jsou režírovány jiným člověk než zbytek dílu. Abych nebyl jenom negativní, tak chci říct, že jsem se nenudil. Jenom si ale podle mého názoru nemůže pouze osmidílný seriál dovolit mít takovéto filler epizody. ()

Podivnosti (2023) (S01E04) 

Nope, tohle bohužel nedávám. První půlka dílu by se dala nazvat "side quest the show". Musíme udělat tohle, abychom se dostali tam, díky čemuž se dostaneme támhle. To by samozřejmě samo o sobě nevadilo, ale ani v jedné scéně se neděje nic zajímavého s hlavními a i tak se stále představují nové a nové nezajímavé postavy, navíc jsou všechny události propleteny pěknou dávkou hlouposti a náhody, mých oblíbených scénaristických vymožeností. Vypnuto přibližně v půlce, když před Asemi její pasák nahlas popisuje nápoj, kterým by jí uspal. To už pro ně bylo moc. Není to špatná show, ale čekal jsem něco méně přímočarého a více sofistikovaného. ÁÁÁ ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama