Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Recenze (53)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pověrčivost začíná jako takovej ten správně máklej osmdesátkovej horor, vybuchující hlava v mikrovlnce a tak, ovšem nenechte se zmýlit, jak přibývají minuty, mění se film na slušnou atmosférickou záležitost, kde sice mnou tolik milované stříkance krve nechybí, ale kromě toho se přidává i krimi zápletka, jedna naštvaná bosorka (gosh, vždycky jsem Slovákům tohle slovo záviděl :) a jeden fakt napínavej závěr. Další potvrzení, že osmdesátá léta to prostě válcovala. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající záležitost a pro mne velmi milé překvapení!! Tohle je například přesně film, u kterého bych uvítal remake... Všechno předělat do moderního vizualu, přidat více červené barvy a mohl by z toho být fajnovej moderní "biák" ... Film v první polovině připomíná klasické slashery, vrah není vidět, každopádně tah na branku je z počátku až překvapivě intenzivní. Jeden mord za druhým a to ne nějaké píchnutí kudlou mimo kameru. Film si s brutalitou vůbec nebere servítky a na nějakou cenzuru tvůrci evidentně kašlali. A to se počítá, jo, klobouk dolů!! Uprostřed filmu jsou nějaké ty flashbacky ze středověku, kde zjišťujeme, proč se to všechno vlastně děje, ale ono je to divákovi stejně jedno, hlavně že film i ve finále znovu nabere obrátky a děj se promění v totální masakr ... Nikdo není ušetřen, ani děti, týpek krájenej napůl, holčička s krucifixem v hrudníčku, vymoštovanej farář, další farář skrz na skrz kotoučovou cirkulárkou, holka s hlavou přibitou kůlem k podlaze, jo tady i Italové mají docela konkurenci ... Jízda jak svině a děj neřeště!!! Mazec!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Před 200 lety byla na jednom místě popravena čarodějnice. Dnes tam stojí dům, do kterého se nastěhuje americká rodina. Pomstychtivá bosorka však dává o sobě brzy vědět a neušetří nikoho, natož pak děti. Skoro klasika z počátku 80. let, kterou jsem měl možnost si zopakovat, poprvé zhlédnuto na dřívější tv nova. Superstition je atmosférický horor bez happyendu, ve kterém vyniká hudba připomínající italská gialla a některá brutální úmrtí, například úvodní skřípnutí do otevřeného okna nebo nadsaditý skon kněze brusným kotoučem. I když z čarodějnice uvidíme jen postavu s pláštěm a ohyzdné drápy, nějak zvlášt mi to nevadilo. Za to ta detektivní vložka tam byla jaksi trochu navíc. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Film, jenž namísto hutné atmosféry sází spíše na morbidně atraktivní skony obětí. Viděl jsem jej již před mnoha lety v „pátečních hororech na Nově“ a je jedním z mála, který mi v paměti utkvěl dodnes. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s rodinou nasťahuje do staršieho domu. Od prvého dňa v novom príbytku rodinu nepostretlo nič dobré. Tragické okolnosti v okolí domu pretrvávajú už mnoho rokov. Niekoľko nevysvetliteľných "náhodných" úmrtí, či brutálnych vrážd nemá páchateľa. Ten sa vracia za záhrobia z ďalekej minulosti. Posadnutá žena popravená za čarodejníctvo nepozná zľutovanie s nikým, kto ju postretne. Z obdobia 80´ rokov minulého storočia som (čo sa gore efektov týka) videl aj lepšie snímky. Tento horor nie je zlý a má svoju kvalitu. Miestami slušná atmosféra v doprovode dobrej hudby, vynahrádza nedostatky tohto hororu - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Neco mě chytlo za nohu, UÁÁÁ!!!"...dobrý, jen utržená ruka... Ve spoustě snímků o strašidelných domech se tenhle rozhodně neztratí. Výborné je, že poltergeisty a jiné neklidné duchy zde nahradila čarodějnice, která se po spiknutí s ďáblem stala nesmrtelnou, byť svázanou s místem, kde se nachází od těch dob prokletý dům. Podle Kladiva na čarodějnice byla v roce 1692 popravena vodou, leč rituál nebyl správně proveden. Dcera Satanova tak vraždí po staletí s chutí a vervou. Přibití, zaříznutí, oběšení. Vraždy jsou brutální se spoustou filmařské krve. Přesto k napětí stačí třeba jen pokleknutí u vody a zčeření hladiny rukou... Velmi dobré je prolínání současnosti s dávnou minulostí, což přináší zpestření do dění točícího se stále jen okolo domu. Pařát s drápy...a...zavři voči, brouku! Závěr připomene de Palmovu Carrie... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý sa nesnaží vyjsť z béčkových vôd, čo je celkom dobré. Nesnaží sa zbytočne napínať a nesnaží sa vnášať do príbehu "realitu" a paranoidné keci ako "je to skutočne čarodejnica, alebo nie?". Bosorku môžeme vidieť viac menej po celý film a už v úvode je nám jasné, že to človek vraždiť nemôže (veľmi zaujímavé využitie mikrovlnky). Film obsahuje dosť vysoký bodycount a pár fakt originálnych vrážd (farár je nezabudnuteľný). Je plný klišé, účelovosti a chýb, čo celkom dobre pobaví (napríklad v jednej scéne bosorka zabodne kôl do hlavy obete a oná obeť ešte pár sekúnd žije a pohybuje hlavou, väčšina filmu ide podľa vzorca - vražda, debata hlavného hrdinu so šerifom, vražda, debata, kde v rozhovore šerif a hrdina rozoberajú vraždu, pričom je trápne (a vtipné) že sa pokojne rozprávajú o tom, čo sa stalo a pritom dlhú dobu nerobia nič proti šíriacim sa vraždám). Herci sú strašní (obzvlášť šerif), ale čo čakať od béčka. Ja som čakal slušnú priamočiaru zábavu a som spokojný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika 80. rokov, ktorá krvou a strašením nešetrí. Atmosféra, masky a gore boli celkom fajn, len škoda, že z hlavného bubáka bola vidieť len ruka s nechtiskami, v tomto smere to chcelo hororovo pritvrdiť. Ale dejovo to odsýpalo a hlavne sa tu celkom dobre zapracovalo mytologické pozadie - bosorky sú môj obľúbený hororový námet. A záver? Výborné, málokedy niečo takto končí. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Tahle Witch se s tím vůbec nemazala a tak může divák sledovat jak rozpoutá svoje krvavý orgie kde nezůstane ušetřen vůbec nikdo. Ani děti. Líbil se mi i odskok ze současnosti do minulosti kde to všechno začalo. Někomu možná může vadit, že čarodějnice není vidět v celé svoji kráse(jsou vidět buď obrysy postavy nebo její drápy). Mě to ale problém nedělalo. Aspoň člověk může zapojit svoji představivost a dát průchod své fantazii. Jde o celkem brutální snímek takže se ani nedivím, že byl ve své době v Británii umístěn na listinu videonasties. Navíc má to pravý hororový zakončení podle mýho gusta. Za mě převládá velká spokojenost. Na 5hvězd to sice není ale poctivý 4hvězdy si to zaslouží. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Béčko, které si na nic nehraje, s docela slušnou atmosférou, hodně dobrou hudbou a několika nezapomenutelnými vraždami... Hlavně závěrečné vyvražďění rodiny kněze je hodně "výživné"... Fanouškům filmů o čarodějnicích a celkově béček z 80-tých let mohu jen doporučit... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak silně jsem bojoval abych dal filmu 4*, ale bohužel dám jenom 3*. Je to dobrý film to bezpochyby ale hodně mu chybý, třeba na to že film trvá 85 minut tak se celkem táhne, a i celkově konec byl takovej nic moc. Co film ale vytahuje a je na něm nejlepší je atmosféra která se fakt povedla a každou minutu jsem si říkal zlatá 80 léta. Další věc jsou vraždy které jsou celkem vynalézavé a je jich dost. není tu žádná samoúčelná brutalita ale všechno je hezky vyváženo. Zbytek je standart. Je mi líto že nemůžu dát 4* ale i tak film doporučuji. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Superstition se honosí atmosférou, o které si můžou nynější horory nechat zdát, protože.. holt rok 1982. Krásně naivní, brutální už od začátku, fajnšmekři prostě musí uslintnout blahem a zamáčknout slzu v oku z nostalgie. Přitom se tu neděje nic tak objevného, opět tu máme velký starý dům se spoustou krámů na půdě i ve sklepě, a taky jednu posedlou duši, která nedošla svého pokoje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě chvíli nudil, chvíli strašně bavil, nudné pasáže se tady totiž docela často střídají s těmi dobrými a zajímavými (smrt obou kněží, vlastně smrti obecně, jsou zajímavé, místy originální a zapamatovatelné, pařáty čarodějnice, historické scény). Není to moc originální, spíše to dohromady slepuje různé provařené horrorové elementy. Má to ale dobrou hudbu a toho osmdesátkového ducha, který mám rád. Celkově mi z toho vychází nemastný neslaný průměr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toto béčko z 80. let by ve své podstatě nebylo vůbec špatným filmem, jen kdyby se jeho tvůrci vyvarovali všech těch nelogických kiksů a zástupu „klišé“, kterých je tu na můj vkus opravdu přehršel. Kousky s čarodějnickou tématikou mi rozhodně nejsou proti srsti a úvodní pasáž s dvěma mladíky v domě byla vskutku zajímavá (především jejich eliminace), jenže následující minuty zcela postrádaly logiku. Vezmeme-li v potaz, že na místě zemře během několika hodin několik lidí + další najednou záhadně zmizí, je až zarážející (a dost stupidní), že vyšetřující inspektor vůbec povolí, aby se na místě činu ubytovala nějaká rodina. Jenže to by byl konec filmu a tak tvůrci vsadili na shovívavost diváků. Za to se jim odvděčili několika opravdu kvalitními krvavými mordy, ponurou atmosférou a stupňujícím se napětím. To samozřejmě bylo v pořádku a jejich kreativitu a nevšednost dokážu ocenit, ale pořád jsem měl velký problém překousnout hromadu nelogičností, která se tu postupně začala kupit. Dalším záporným bodem byla pětičlenná rodinka, o jejichž celkové inteligenci se dá značně polemizovat, o čemž se přesvědčíme zvláště během jejich postupné likvidace. V těchto fázích jsem neskutečně fandil oné čarodějnici, ať je všechny zamorduje tím nejkrutějším způsobem a ona se baba jedna skutečně činila. Superstition je tak filmem dvou tváří a záleží jen na každém z vás, na kterou misku pomyslných vah se přikloníte. Krvavé zábavy je tu skutečně dost, atmosféra jak už jsem řekl, je rovněž místy velice vydařená, pohled do minulosti byl příjemným zpestřením – stejně jako několik neokoukaných a svým způsobem i originálních mordů – ovšem kromě těchto pozitivních prvků, tu je i dost těch negativních. Přesto si myslím, že jde o lehce nadprůměrnou podívanou, která každopádně nenudí. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

80ková klasika se spoustou jekotu a litrama kečupu. Nápad s čarodějnicí, jakkoliv byl ohraný, se mi docela líbil, ale z dnešního pohledu to bylo natočené spíš legračně, než že by se člověk bál. A to samé platí i o hercích, kteří, víc než cokoliv jiného, připomínali mluvící krejčovské panny. Místy se sice objevily náznaky napětí i slušné atmosféry, ale převod do současného vizuálu by tomu slušel rozhodně víc. Jsou halt filmy, jejich remakování se vyplatí. A tohle je jeden z nich. 30% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá práca s napätím a strachom (áno, strachom) plus nevyhnutný záver... a hoci nahlodané zubom času a napriek slabšej práce s postavami, nemôžem pod 4*. Horor vážení. Podľa starého receptu, ale vypečený a chrumkavý. Môžete vy dnešní "umelci" vymýšľať príchute a kombinovať od výmyslu sveta, keď neovládate základy a nemilujete, čo robíte. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

James W. Roberson přišel, natočil skvělou Pověrčivost, a zase odešel. Velká natěšenost na snímek a ještě větší překvapení. Mám rád horory, které jsou řízlé náboženstvím a k němu čarodejnice neodmyslitelně patří. Zde je zobrazena skvěle a vhodně. Je bezcitná, brutální a prahnoucí po pomstě a je jí jedno na kom ji vykoná. Jak film plyne, atmosféra houstne a člověk se dozvídá více o milosti a důvodu všeho dění. Není prostor pro jakoukoliv srandu, situace je vážná, mrtvých přibývá, strach zatím živých roste a mé hodnocení snímku stoupá. Až samotným koncem filmu vystoupá na příčku nejvyšší. A podle mě oprávněně, jelikož od tohoto snímku by se mohli mnozí současní tvůrci filmů učit. Jinak to dopadne jako například The Wicked (2013). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol plný očakávaní a dúfal som, že sa po zhliadnutí pripojím k niektorým tu viacmenej nadšeným hororovým fanúšikom. Ale nestalo sa. Snímok má naozaj všetko, čo šikovná žánrovka mať má ( strašidelné scény, gore, atmosféra...), ale až na tie splatter scény nič z toho neprevyšuje priemer natoľko, že by šlo o skvelý horor. ()

Reklama

Reklama