Reklama

Reklama

Protivný sprostý holky

  • USA Mean Girls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Plastics, to je trojice roztleskávaček, které stojí na vrcholu potravního řetězce jedné obyčejné americké střední školy. Na ni nastoupí nová nesmělá studentka Cady a pro všechny je naprostý exemplář. Dosud totiž žila s rodiči v africké přírodní rezervaci bez jakéhokoli kontaktu s vrstevníky. I pro ni je tedy všechno nové; poznává namakance, flákače, asijský dementy a favority, šprty, nepřátelský, holky, co se přecpávaj, holky, co nejedí, vymaštěnce, sexuálně aktivní blbečky. A hlavně poznává Plastics, které ovládají celou školu. Ty se rozhodnou tohohle nevinného beránka ujmout a hlavně zkrotit. Dominantní Regina, přezdívaná Včelí královna, přitom věří, že z pomyslného trůnu ji nikdo sesadit nemůže. To se spletla. Cady se postupně stává jednou z Plastics, namyšlenou bezcitnou mrchou, hvězdou školy, udává styl, každý kluk ji chce, dokonce i Reginin expřítel Aaron. To už je přes čáru. Regina je manipulátorka, která se vyzná, a co je hlavní, zná všechny drby a pomluvy. Začíná válka. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (26)

xzajox odpad!

všechny recenze uživatele

Na tejto volovine snáď nie je nič zaujímavé. Babenka spieva, aká je sexy a pritom sa mi z nej stavajú tak akurát vlasy na hlave (všetky tri). Chalana, ktorý má byť akože pekný, by som neobsadil ani do komparzu. Snáď po tisíci krát prevarené us-high-school stereotypy tu zlyhávajú aj v tom, byť úplne trápne. Hlavná hrdinka možno ujde, ale tiež ledva niečo hrá. Tá jej zmena virgin-hotVirgin-b*tch-virgin je totálne umelá, až mi zle prišlo. Pesničky a texty zneli ako napísané nadržaným puberťákom na WC (ľavačkou). Skoro by som dal hviezdu za mamku J.Fischer a.k.a. Pam z "The office". Tá bola zlatá, ale ukazovali ju príliš málo. Nezachránili to ani farebné choreografie, kde sa tanečníci určite snažili. Nene, toto som mal preskočiť. Fujky - 0* ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Ďalší akýsi pokus o prenesenie klasiky do moderného muzikálu. Originál z roku 2004 som síce nevidel ale vôbec nechápem prečo mal remake po iba dvadsiatich rokoch vzniknúť. Podľa mňa úplne zbytočné. Najviac ma štvala asi tá atmosféra generácie Z a rôznych TikTok trendov a ostatných hlúpostí ktoré ja vôbec nemusím. Scenár je jedine tak kopírka originálu ktorá väčšinou vynecháva hlavne tie podarené scénky. No herecké obsadenie je celkom v poriadku a piesne ktoré sú tu dosť často nie sú až také zlé aj keď v niektorých vážnejších momentoch sa veľmi nehodili. Od tohto filmu som nečakal vôbec nič no aspoň trocha vedel prekvapiť so svojimi pozitívami aj keď ich je tu málo. Trápne, uškriekané a nezaujímavé no aj cez to všetko to nebolo až také zlé. HODNOTENIE: 5/10 ()

Reklama

orangee 

všechny recenze uživatele

Proč? ... Proč někdo vezme klasiku a takhle jí zmrví ? To je teď až tak módní ze všeho udělat "supermuzikál" a nesmyslně změnit nejkrásnější momenty filmu původního? Tento film je toho, po Matildě, dalším jasným důkazem. Nekoukatelná fraška čehosi, co ti nebude v podstatě dávat moc smysl, pokud si neviděl film z 2004. Divím se hercům, že do toho šli znovu, ač už v původní nebo jiné roli. Za shlédnutí to ani nestojí. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Je to jako fúze původních Mean Girls s Glee, kde ale zapomněli zkopírovat cokoliv zábavnýho, včetně nenucenosti a svěžesti originálů. Skvělej příklad filmu, kterej kopíruje dva kulty, ale zapomene k nim přidat cokoliv svýho novýho a updatovat je (kromě sociálních sítí ofc, i když dost nesmyslně používaných). Finanční motivace je jasná, tak si jen pokládám řečnickou otázku: Co je autorská motivace něco takovýho natočit? ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nechápem motiváciu spracovať druhý krát tuctovú tínedžerskú komédiu zo strednej, pričom jedinou pridanou hodnotou sú muzikálované vystúpenia premenlivej kvality. Originál sa mohol oprieť aspoň o kvalitné obsadenie a zopár hlášok čo v určitých kruhoch skultovneli. Toto je ale (odhliadnuc od piesní) bohapustý remake od slova do slova s neporovnateľne slabším kastingom (Angourie Rice je jediná žiarivá výnimka) pre tiktokovú generáciu. Muzikálové vystúpenia ako jediná vec čo tu stojí za zmienku sa mi celkom páčili, hoci žiaden song ma nestrhol a pár som skôr pretrpel. Fungovali ale ako fajn dejové montáže a tvorcovia sa pri nich dokázali pekne kreatívne odviazať. Ako celok ale nechápem zmysel tohto filmu, pôvodná verzia (na ktorú je tu zopár fajn pomrknutí) toto vôbec nepotrebovala a diváci už dupľom nie. 5-/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Ashley Park sa krátko objaví ako učiteľka francúzštiny. Stvárnila rolu Gretchen Weiners v muzikály "Mean Girls" na Broadwayi. (dwdb)

Reklama

Reklama