Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bebjak je záruka, že každá kriminálka  bude mít solidní level technické kvality a hereckých výkonů, ale přesto tahle minisérie nijak zvlášť nevybočuje z průměru, kvalitního průměru. První díl moc nechytne, třetí dosahuje maxima, ústřední duo Maštalír Hofmann funguje dobře, námět zajímavý, ale i tak si na to za dva měsíce nevzpomenu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec je celkem běžný vyprávěcí postup, je otázka, co z něj je a co není oslím můstkem do hypotetickou další řadu. To stejné se týká také jednání hlavní postavy, jakým způsobem rozpohybovala ty vedlejší, aby seriál nakonec dopadl tak, jak jsme ho viděli. A také to, že druhý z případů byl dost upozaděn. Stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to deviza, nebo nedostatek Vedlejšího produktu, každopádně vše drží pohromadě jistá režie Petra Bebjaka a korunuje famózní hudba Juraje Dobrakova, já toho chlapa miluju čím dál víc! 70%. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení. Vyšetřování detektivem u nás ne moc obvyklé. Hlavně z časových důvodů obchází předpisy, ale naráží nejen na pochopení nadřízených, ale nečekaně i na krytí zločinu na vyšších místech. A tady spousta lidí nechápe "otevřený konec". Konec je jasně naznačený hned ve dvou směrech. Novináři a ozbrojený a nasraný důchodce. Co se týče nějakého požadavku na dořešení chování policistů ve vedoucí funkci, tak nic. A tak to přece funguje. Takže normální konec - ne otevřený. A za minisérii velká spokojenost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Maštalír jako nepředpisovej polda co si jde tvrdě za svým a kašle na to jestli je to legislativně ok mě hodně bavil. Narozdíl od někoho tady nebudu řešit, že mluva neodpovídá lokalitě, ale tak co holt tu nemáme Ostravsky kratky zobaky co se dá dělat z toho se neposeru a ty špinavý exteriéry tomu dodávají na autentičnosti. Zajímavě prolínaný vyšetřování dvou případů jednoho starýho ke kterýmu už vzhledem k blížícímu se promlčení mají mimo hlavního hrdiny všichni ostatní chladný postoj a pak je tu jedna současná série vražd stejnou zbraní ke které se naopak upíná žhavý pohled všech zúčastněných. Do třetího dílu jsem si říkal, že to bude jasných pět hvězd a, že to asi v reálu takhle úplně nefunguje na to sere bílej tesák, ale je pravda, že vyústění obou těch případů mohlo bejt o něco lepší a ano to faktický přiznání na tý tiskový konferenci je asi opravdu sci-fi, ale že by někteří policajti úplně v klidu kryli zločin jednoho vlivnýho prasete tak tomu bych klidně i věřil, takže v tomhle je ten konec takovej symbolickej a částečně otevřenej aneb pro dobrotu na žebrotu a všechno co uděláme se nám vrátí, ale v případě poctivýho policajta co chce jenom dělat svoji práci a nenechat byrokraty aby se mu do toho mohli srát to funguje přesně naopak. Mno uvidíme jestli je to definitivní konec nebo se na to nějak naváže každopádně Bebjak potvrdil svoji třídu a jak co se celovečerních filmů týče kde točí vesměs průměrný záležitosti, tak na poli těchto televizních seriálových kriminálek a minisérií nemá konkurenci. Za plný počet tedy nakonec těsně ne, ale jinak zatraceně dobrý řemeslo.90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak snad nikdy nemá dost. Když netočí filmy, tak točí seriály. Když netočí seriály, tak točí mini série. Pořád, neustále, všude ho je plno a pokaždé, když ho někde vidím, pokaždé mě námět zajímá. Vedlejší produkt se mu třeba povedl na jedničku. V hlavní roli tu jsou excelentně civilní Tomáš Maštalír a Martin Hofmann, jejichž postavy jsou detektivové, kteří si navíc hrají ještě na hrdiny. Takže je tu i docela obstojná akce a námět, který je vysloveně dobrý. Poměrně nekompromisní, ale dobrý. Ty tři díly jsme doma slupli jak malinu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • „Po odvysílání třídílné, Českým lvem oceněné minisérie Spravedlnost (od r. 2017), což byla má první spolupráce s Peterem Bebjakem, jsme dlouho hledali látku, kterou bychom mohli volně navázat na téma zločinu a trestu, spravedlnosti a osobní zodpovědnosti. Podařilo se nám to až s námětem Jakuba Režného a kriminalisty Aleše Preise,“ uvedla Kateřina Ondrejková, kreativní producentka. (SONY_)

Reklama

Reklama