Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace, která jde možná až moc na jistotu, ale i tak je stále dost silná sama o sobě. Skvělé herecké výkony a téměř žádná hudba dávají vyznít všem těm emocím, které film obsahují. Bohužel je to přese všechno poněkud pomalejší a zdlouhavější, zvlášť, když konec je notoricky známá věc, která moc nepřekvapí. Jinak jde ale o moc dobrý film. 70%/80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doslova krásny film. Knihu som nečítal, ale počas filmu som zistil, že príbeh je mi povedomý. Povedal by som, že sa jedná o akýsi exemplárny príbeh, taký, ktorý formuje kultúrne dejiny, spoločne napríklad s Hamletom, Pýchou a predsudkom atď. Gary Sinise ho natočil pomerne konvenčne, ale v tom dobrom slova zmysle. Scenár je totiž výborne napísaný, stačilo, ak ho dostane do rúk iba inteligentný režisér. Tým mám na mysli, že sú nám postupne prezentované udalosti (zastrelenie psa, uškrtenie myši), ktoré sa neskôr znova dejú v iných variáciách a dodávajú filmu nesmiernu hĺbku. 90% a po dlhšom uložení v hlave možno zaokrúhlim hore. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Predlohu som nečítal, no Of Mice and Men je film citlivý a keby som ho mal zhrnúť jedným.slovom tak poviem, že je pekný. Snaha Garyho Siniseho je sympatická, avšak v momentoch, ktoré mali byť kľúčové mi príde jeho režisérske vedenie nepresvedčivé a prejavuje sa mierna neskúsenosť. John Malchovich je skvelý herec, jeho stvárnenie náročnej role Lennieho je obdivuhodné, hoci niekedy vidno až prílišnú snahu "hrať". Film, ktorý má v sebe konskú dávku ľudskosti a to sa cení najviac... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale před tím, než jsem si tento film pustil, jsem si myslel, že budu koukat na dobový americký velkofilm z prostředí venkova, kde se toho bude strašně moc dít a bude tam spousta zajímavých postav, ale ve skutečnosti se jedná o velmi minimalistické drama, které poměrně rychle uletí a nezanechá ani stopu. Alespoň tak jsem to cítil a samotnýho mě to mrzí, protože herecky to bylo famózní. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdybych dopředu neznal režiséra filmu, nikdo by mě nepřesvědčil, že to netočil Darabont. Takhle jsem si aspoň říkal, že Sinise měl nejspíš Darabonta našprtaného do poslední minuty a dokázal to perfektně zúročit. Pak ale koukám - WTF - 1992? Dva roky před Vykoupením?!!? Tak to teda klobouk dolů. Sinise to natočil a zahrál asi nejlíp jak mohl. Z Malkoviche, který se navíc na roli vůbec nehodí, vymačkal snad to nejlepší co šlo. Charakterní herec historických filmů tady předvádí debila tak neuvěřitelným způsobem, že si chvílema říkáte, jestli ho Sinise náhodou něčím tajně nanadopoval. Příběh ale bohužel silně doplácí na svou knižní předlohu. Ta má totiž jen asi 89 stránek a i když to, co vidíte, je neskutečná kvalita, na 115 minut je to holt zatraceně málo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama