Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Falko 

všechny recenze uživatele

Garyho Sinisea som spoznal vo filmoch ako FORREST GUMP (1994) alebo v thrilleri VYKUPNE (1996), ale nikdy som si ho nevedel predstavit hrat takeho dobraka, ako v tomto filme. O to viac ma prekvapilo, ze tento film aj on sam reziroval. Casey Siemaszko si naopak zahral cloveka, ktory dokazal robit ludom zo zivota peklo pricom v tom obdobi mali ludia toho pekla uz tak ci tak dost. No a moj oblubeny herec John Malkovich, to je kapitola sama o sebe. Rovnako dokaze zahrat zleho zabijaka, ako aj postihnuteho, za to ale silneho cloveka s dobrym srdcom, ktory nechtiac urobi zlu vec. Podla mna silna drama o medziludskych vztahoch. _________ John Malkovich - (Lennie Small) +++ Gary Sinise - (George Milton) +++ Ray Walston - (Candy) +++ Casey Siemaszko - (Curley) +++ Sherilyn Fenn - (Curleyho manželka) +++ John Terry - (Slim) +++ Joe Morton - (Crooks) +++ Produkcia: Gary Sinise +++ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je důležité si uvědomit, že Sinise je dost citlivý člověk. Vykreslil brilantně nenápadný, leč velmi silný vztah mezi oběma muži a vše šikovně zabalil do drsné doby po hospodářské revoluci, kdy bylo v oblastech drsné americké přirody a velkých maloměst tisíc chudých na jednojo bohatého a o podřadné práce byly bitvy věru nevídané. I přes fakt, že je film kvalitně odvedené řemeslo se silným společenským přesahem, je to jednoduchoučká osnova o jednom chudáčkovi s dobrým srdcem. Herecký výkon je brilantní, za srdce chytne - ale to je taky zároveň jediné, na co tvůrci spoléhali. Upřímné ? Ano. Tak upřímné, že si vetšina diváků ani neuvědomí, že Sinise jel na jistotu... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmová parádička s velmi uvěřitelným Gary Sinisem a především excelentním Johnem Malkovichem, který v kariéře předvedl mnohé, ale tohle je pro něj asi už nepřekonatelné. Myslím, že Sinise to kromě hereckého umění i parádně zrežíroval. Příběh je silný a chytlavý už sám o sobě, Steinbeck dokázal americké reálie tehdejší doby vykreslit ve svých knihách dobře a filmy podle jeho děl jsou vesměs povedené. A i tenhle film rozhodně stojí za podívanou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jen mohu všem vřele doporučit původní a první verzi z roku 1939, která by stejnými měřítky vzato rovněž tedy měla mít své místo v topce... Kolegu Rob Roye potom prosím, aby svůj zjevně nevyspělý komentář (patrně jeho začátky zde) uvážil, případně upravil. Hovořit v případě zfilmování literární klasiky 20. století o překvapivém konci je hovadina (není sám, kdo tak činí). ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha od Steinbecka má svoje špecifiká, film zasa tie svoje. Príbeh je krutý a bolestný, vzťah Lennieho s Georgom dojemný. Filmová reč hovorí hlavne prostredníctvom príbehu a vzťahu týchto dvoch ľudí. Zobrazenie prírody je pekným estetickým doplnkom, no aj tak úspech filmu zostáva len na kvalite knižnej predlohy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno