Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paul a Irena sú súrodenci, ktorí dlhé roky žili odlúčene. Každý vyrastal u inej rodiny. Irena prichádza ku Paulovi do New Orleans, aby sa navzájom spoznali a zblížili. No okrem brata spoznáva aj svoj pravý pôvod. Obaja sú "Mačací ľudia". Potomkovia zvláštneho, starobilého druhu. Incestná rasa, ktorá dokáže na seba brať podobu mačkovitej šelmy. Je to pôsobivá erotická horrorová dráma. V úlohách animálnych súrodencov sa predstavila jemná sexi kráska Nastassja Kinski a bývalý vodca clockwork orange násilníkov Malcoml McDowell. **** ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem film kdysi dávno ještě na pirátské VHS dabované Hejmou (nebo kým). A zdál se mi o ničem. Po letech jsem se dostal k vynikajícímu soundtracku a splašil jsem si jej znovu. A ano. Je to opravdu o ničem. Nepočítám-li atmosféru, kterou piluje právě hudební doprovod a závěrečné proměny, která je vskutku ošklivá a na kterou zřejmě praskly všechny prachy. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film je směsicí několika žánrů. Skoro na mě působil jako by se nedokázal rozhodnout, čím chce vlastně být. No, to byl zřejmě asi záměr. Příběhů s přeměnou člověka na zvíře už bylo nafilmováno tolik, ale tady to bylo docela zajímavé. Uvítala bych více záběrů právě na přeměnu. Vaše pudy a chtíč z vás klidně mohou zvíře udělat, stačí se jimi nechat unést a nepotlačovat je. Nastassja Kinski skutečně exceluje, dokonce mi i kočku připomínala,zelené oči a ladná chůze. Ale neproměňuje se v domácího mazlíka, který vám tiše přede na klíně. Proměňuje se v divokého černého leoparda, který lační po vaší krvi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zajímavý erotický horor, který se sice tváří jako umění, ale je to béčko jako řemen, jenž místy postrádá logiku a sází spíš na důkladné předvádění soudobých trikových možností než na režijní nápady. A poslední půlhodina je úplně zbytečná. Ke kladům snímku patří jeho obsazení - Kinská je velice sexy (a v druhé polovině filmu prakticky pořád nahá), McDowell je zase hodně působivý poděs - a dusná atmosféra. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mytologie + Nastassja Kinski + perverzní nádech + brutalita + prokletí + několik působivých obrázků + slušná atmosféra + zajímavé hororové momentky + osmdesátková hudba = zvráceně přitažlivý film. Kočičí lidé balancují na hraně, z níž se dá snadno sklouznout jak k totálnímu kultu, tak do propasti příšerného céčkového odpadu. Já měl pro kočky vždycky slabost... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)
  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)
  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)

Reklama

Reklama