Reklama

Reklama

Tvrdý akční příběh teenagerů, kteří prožívají hrozivé nebezpečí ze strany šílených vrahů v divočině Jižní Californie, natočený podle skutečné události. (D-ALVIM Video)

Recenze (19)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu velká nostalgie, kdy jsem to za dob VHSek sjížděl u tety v obýváku po tajnu, když zbytek osazenstva rodiny mělo zahradní večírek a mysleli si, že koukám na pohádku. :-D Jojo, na tu dobu to byla docela brutalita a solidní horor. Jasně, tenkrát jako děcko jsem absolutně nerozlišoval, jestli to bylo A nebo B a upřímně mi to bylo jedno..... důležitý bylo bát se a to jsem se tedy opravdu bál. :-D Člověk to musí posuzovat z tohoto hlediska, pak by, dle mého, se tomuto snímku dostalo mnohem solidnějšího ohodnocení. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Akční horor, ve kterém se skupina hráčů paintballu musí postavit v lesích proti partě vyšinutých vrahů. Tentokrát to však nepřipomíná obyčejný lov na lidi. Tady jsou totiž síly obou stran docela vyvážené, protože jedna skupina má poloautomatické samopaly, ta druhá zase nože, mačetu a lukostříl. Zero Boys, jak si ostatně říká parta paintballistů, je celkem slušným zastáncem akčního thrilleru při videoboomu koncem osmdesátých let, kdy u nás kralovaly série jako Delta Force nebo Karate tiger. Tenhle snímek se ale přiklání spíš k horroru, o čemž nasvědčuje snaha o budování poctivé atmosféry, kdy vás v nočním lese sleduje někdo s obrovským nožem. Vysoký bodycount tu ale moc nečekejte, přežije dobrá polovina všech zúčastněných, včetně jednoho zabijáka. Ups, sorry za spoiler. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dnes už jeho filmy dávno zmizely z videodistribuce, ale v první polovině 90. let Nico Mastorakis našim videopůjčovnám kraloval. Jeho nejpopulárnějším dílkem byl bezpochyby atmosférický horůrek BABIČČIN DůM, ale já si v pubertě neméně ujel i na jeho akčních hororech NOČNÍ PŘÍZRAK V POLEDNE a ZERO BOYS. Všechny tři filmy u nás distribuovala společnost ALVIM VIDEO a měly pro ni charakteristické pěkné malované obaly a dvojhlasý dabing. Scénář ZERO BOYS připomíná pohádku o holčičce, co vlezla medvědům do baráku a užírala jim kaši a spala v jejich postelích, akorát místo holčičky je tu partička paintballistů se svými holkami a se skutečnými zbraněmi a místo mědvědů vyšinutí vrazi, které si moc neprohlídnem. Žádnou originalitu nečekejte, ale atmosféru to docela má. SPOILER: Konec je otevřený a naznačuje, že to postavy nakonec možná nedaly. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Partička paintballových válečníků má tu smůlu, že si vyrazí na piknik na místo kde se pohybují skutečný lovci a zabijáci co se s tím zrovna dvakrát nemažou. No řekněte sami není to libovej brakovej námět? Já neměl o tomhle zapomenutým béčku ani potuchy, samozřejmě, že kdo jinej ho mohl vyhrabat než vegetol.mp. Je to něco mezi akčňákem a slasherem z naprosto typickou osmdesátkovou bezstarostnou atmosférou k čemuž přispívá i naprosto charakteristický hudební podmaz. Ano je pravda, že docela dlouho se to rozjíždí, ale tvůrcům se daří udržovat dobrou atmosféru a diváka v očekávání věcí příštích. Pochopitelně to, ale nezapomenou občas i odlehčit nějakým tím fórkem nebo hláškou aby bylo jasno, že to není míněno úplně smrtelně vážně. Poslední půlhodinka už je docela jízda, atmosféra graduje, mrtvoly přibývají a zábava je zaručena. Nemůžu si pomoct, ale pod 4* prostě nedám a to ani když vidím takový film dnešní optikou. Někde jsem četl, že 80 léta jsou desetiletím obskurního vkusu, no možná to tak je, ale mě to nesere.70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové buranské céčko. Narosto odrazující rádobyakční začátek, ploché postavy (obsahově, ne postavově), úlítlé až mimózní dialogy, toporné necharakterní neherectví, klasická osmdesátková atmoška. K tomu samozřejmě tragicky geniální two woice rychlodabing, který k té vší škváře přidá ten správný odér a zajímavost. Úplně normální holky (bez podprsenek). Ten film se ani nestydí otevřeně odkazovat na Pátek třináctého a podobné klasiky. Až si říkám, sakra, proč u těchto starých filmů to funguje a u nových ne? Je to opravdu tou atmosférou, bez záplavy laciných lekaček a digitálních bubutriků? Nevím, ale prostě, i když je to hrozná blbost, se na to koukalo fajn. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nad moje očekávání zábavná podívaná.Když se mi toto dostalo pod ruce,již podle názvu sem si říkal,že pujde o solidní kravinu,ale byl sem mile,dokonce velmi mile překvapen.Hodně povedeně vypracovaná atmosféra a celkem solidní herecké výkony,na B film opravdu lahůdka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu možno navnadí na odľahčenú osemdesiatkovú hororovú zábavku, ale opak je pravdou. Stavia sa tu hlavne na atmosfére a očakávaní, ako na mordoch, pretože tých sa tu veľmi nedočkáme a rovnako ani niesu nijako explicitne znázornené. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý 80s survival, ktorý to vsádza na napätie, viac ako na gore(aj keď nič proti gore, samozrejme, aj tu by sa sem tam zišlo). Prekvapivo až vynikajúca kamera, parádna atmosféra(opustený dom, lesy...) a pekne dávkované napätie a feeling v štýle "Čo sa to dočerta deje?". Hlavný hrdina sympaťák a super je, že o hlavných vidlákoch sa dozvieme len v náznakoch. Začiatočný paintballový súboj je až príliš dlhý a trocha viac gore a väčší a vynaliezavejší bodycount by filmu určite neuškodil, ale ok, asi to tvorcovia chceli takto. Ale inak- výborný film, "smrdiaci" 80s a kazetami- a tak to má byť. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě k smrti nudilo a nenadchlo, od začátku nezáživný a předvydatelný, nepopírám, že jsem u toho i usnul. Snad proto mě zaráží jak velký to má hodnocení, tak snad někdy v budoucnu budu mít sílu si dát repete. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slasher má miestami dobrú atmosféru, ktorú využíva na osamelej chate a za tmy. A aj keď je osadenstvo chaty relatívne nesympatické - skupinka mladíkov + ich nadržané partnerky - pri tomto žánri je to celkom bežné. Klišé strieda klišé. Treba povedať, že záporáci sú skôr slabí, využívajú iba moment prekvapenia a poznanie svojho priestoru a preto v konfrontácii s nožom či mačetou nemajú veľkú šancu proti po zuby ozbrojeným paintballovým nadšencom. Preto padnú vhod nejaké tie pasce. Síce film nenudí, ale vcelku ide len o čistý priemer. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Jajks... Nejprve se to tvářilo jako takovej normální teen slasher. Jenže pak děti vytáhly kulomety a bazuky a přesto se bály vrahů, který je ohrožovali nožem. 80s. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako blázen. A ač laciný film narvaný k prasknutí klišovitostí, s chováním protagonistů místy až na hranici stupidity, tak pořád skvěle zábavné... "hm", řekl bych spíše céčko:) Kdo překlene ten drobně ospalý začátek a nebudou mu vadit výše vypsané aspekty, bude zcela jistě spokojený tak jako já. ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Luciáškem. Lidé v tomto filmu se chovají tak, jak by se nejspíš chovali i ve skutečnosti při takovéto situaci. Jen jsem našel obrovskou (jednu z mála v tomto filmu) nevychytávku: Pochybuji, že si ta pitomá holka bude zavazovat tkaničku a řekne:"Běžte napřed, já vás dohoním" a oni řeknou "dobře" a najednou za pár vteřin jsou pryč a ona piští a piští a nikdo nikde:) A to ve chvíli, kdy už vědí, že je tam chtěj povraždit. Totéž s tím šípem. Každý by jel dál, aby to neslízli taky, ale oni nééé. Zastaví na půl hodiny, aby mohla ta hysterka ječet. A otevřený konec přišel nečekaně rychle. Ale jinak velmi zajímavé oproti dnešním sajrajtům jako Hory mají oči. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Akčný slasher, ktorý začína úplne v intencii rokov 80. Úvod vyzerá ako skutočný boj, ale nie je tomu tak, ide tu len o neškodný paintball, kde víťaz získal celkom zaujímavú prémiu. Porazený, samozrejme ten, čo mal na sebe nacistickú uniformu ostal na smiech a k tomu všetkému na ocot. Potom rázna zmena a z akčného žánru sa posunieme k slasheru. Skupinka paintbolových maniakov sa totiž rozhodla usadiť v cudzom dome na okraji lesa, ktorý im po čase začne byť tak trochu podozrivý, v okolí sa povaľuje nejako priveľa kostí, na každom kroku zakopnete o tajné dvere, auto vám záhadne odmieta poslušnosť a v priľahlej šope nájdete amatérske nahrávacie štúdio s kreslom pre hosťa a prazvláštnymi nástrojmi, ktoré naučia spievať každého. A uvedomelému divákovi je hneď jasnejšie, kde našli tvorcovia Saw a Hostelov inšpiráciu pre svoje nechutné hry. Aj keď je skupina mladých športovcov až na chutne vyzerajúcu Kelli Maroney divákovi totálne v paži a za ich životy by nedal ani deravý groš, aj tak je posledná polhodinka príjemnou zimomriavky naháňajúcou jazdou, kde sa na pomery slashera dejú prazvláštne veci ... SPOILER... nepríde tu na žiadnu final girl a navyše aj samotný koniec nie je tak úplne koncom. Jednoznačný tip, pre všetkých tých, čo majú radi béčka, a chcú vidieť niečo neštandartné. ()

JK.89 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky osmdesátkových béček naprostá bomba. Paintball na ostro, který jsem měl vidět už dávno. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Pamatuji,že můj oblíbený film to nebyl,ale i přesto jsme ho měli doma mezi kazetami. Tedy uznávám,že určité momenty byly působivé,což bych kecal,kdybych řekl,že ne,ale i tak se mi tento film nedostal pod kůži. Už jako školák jsem na to hleděl jako na televizní film na jedno kouknutí. ()

Reklama

Reklama