Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic zvláštního jsem na tomto krimi neshledal. Policajti jsou při klihovačce nenápadní jak krokodýl na chodníku. Podprůměrná detektivka herci trochu odfláknutá. 201110228247/8256++++++ Ty pazvuky v pozadí mně rvaly ušiska. Viděl jsem to podruhé a opět nepochopil některé obraty. Byl v tom zbytečný guláš. Zbytečně moc postav na můj vkus. Potřetí už na to kašlu. 20181009 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že se jedná o zcela průměrnou kriminálku, která by klidně zapadla v jednom z dílů Malého pitavala. Jenže tam na to stačila hodinka. Zde je stopáž větší a tvůrci bez nějaké originality, vlastní invence a nápaditosti (pokud ovšem do jedné z kategorií neřadíme koupajícího se kriminalistu nebo policisty hrající si v kasinu na hrající klienty) divákům předkládají klasické vyšetřovací postupy. Opět tu hraje hlavní roli cizí státní příslušník a skupina navíc pašuje drogy. Závěr je pak vyloženě pokažený, protože si policisté akci připravili jako naprostí amatéři a stejně se chovali i na stadionu při pronásledování. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zas tak moc neoblibuji filmy, kde nám tvůrci poskytnou jen nějaké střípky, a diváku, skládej si sám. Ono to totiž někdy funguje, když jsou tvůrci fakt dobří, a někdy je z toho zmatek, když tvůrci neumějí. A když jsou průměrní řemeslníci, kteří si chtějí trochu hrát na modernu (černobílý úvod s pouze modrými majáčky), tak z toho vyleze průměrný film. Ne, že by nebyl zajímavý, svým způsobem napínavý, ale ti herci tam prostě nemají co hrát. Macháček sice na malém prostoru hraje svůj standard (a asi tehdy trpěl nějakou anorexií, vypadá velmi pohuble a že se na nohou sotva drží, tam mu toho taxikáře moc nevěřím), ale dobře, Čepek se ke slovu skoro nedostane, i u Němce bych ocenil větší prostor pro jeho cynické poznámky. A paní Ježková je snad dokonce nadabovaná. Zase je zde skvělá (bez ironie) scéna v hráčském doupěti (jen mi tedy neštymovalo, že postava Andresíková nepoznala v postavě Vyskočila poldu a když poldové do herny přišli, nikdo je nepodezíral), potěšilo mě televizní natáčení jazzově pojatého videoklipu s Marthou Elefteriadu a samozřejmě závěrečná honička na starém stadionu Sparty. Konec je pak skutečně zbytečně uspěchaný (nehledě na to, že se těsně před koncem zjeví druhá postava Němce, o níž doposud nepadlo slovo) a ocenil bych třeba nějaké info i trestech pro padouchy (jinak kdo za tím je, se dalo předvídat, protože podezřelých není tolik, a stejně se jejich podezření brzy vyvrací). Nějak jsem nepochopil toho štěkajícího knírače, zas na druhou stranu jsem rád, že alespoň v rychlosti vysvětlili důvody, proč chtěl znát kapitán, jaké bylo počasí. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Podle mě kvalitní kriminálka. V postavách jsem se sice postupem času začal ztrácet, ale kvalitní herecké výkony mi to vynahrazovaly. Na hudbě se mi líbilo to, že je použito několik hudebních motivů - a to velmi dobrých. Ne že se stále dokola opakuje jedna a ta samá melodie. Tajemné prostředí hráčů hazardních her. 70 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi musel vidět Frank de Wulf a inspiroval se tu hlavní melodií :-) Linea alba - Space travel Jinak jedna z řady českejch detektivek, pro který mam taky slabost. Bohužel film si neudrží kvalitu z první poloviny a ke konci se to začne nějak podivně zamotávat a já se v tom chvílema poněkud ztrácel. První polovina za 4 hvězdy, druhá polovina slabý 3. 65% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Dům hostince Smíchovské restaurace, kde kriminalisté odhalí karbanické kasino, stojí na rohu Slivenecké ulice a ulice V Bokách 1. Jen zděný transformátor v současnosti už chybí. (Ganglion)

Reklama

Reklama