Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života. Podniká děsivou cestu spletí životů, jež mohl prožít, a hledá svou pravou rodinu, aby ji zachránil před nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

AtemuLukas 

všechny recenze uživatele

Tak jo další seriál z dílny Apple TV+. Musím ale říct, že hned jak jsem si přečetl obsah seriálu, tak si mě získal. Myšlenka cestování paralelními světy mi hned přišla zajímavá stejně, jako Jennifer Connelly, která se ve snímku vyskytuje. Příběh je velice jednoduchý. Vědec, který má rodinu vynalezne přístroj, kterým může cestovat různými realitami. No ale co jde jedním směrem jde i tím druhým že. No a tím vlastně hlavní linka začíná. seriál má několik kvalit, kterýma bych chtěl začít. Jednoznačně je originální a to jak myšlenkou, tak zpracováním. Efekty jsou tu dobré na to, že se jedná o snímek tvořený mimo stříbrné plátno. Herecké výkony jsou sice slušné, ale v některých dílech by mohly být lepší. Kde seriál pokulhává? No asi nejvíce v prvních dílech, které se až na dva zvraty byly dosti předvídatelné. A to zejména nelogického chování hlavních postav. Na druhou stranu právě to se mi líbilo. Na rozdíl od Marcelu, kde jsou hrdinové takzvaně bezchybní a mají jasnou přepisu, kde se rozhádají a nakonec se dají dokupy a každého porazí. Tady to je víc real life rozhodování. Co bych asi uvítal do další řady (pokud nějaká bude) více rozebírat navštívené světy a řešit v nich více problémů, jak teď. No uvidíme. Zatím dávám 85%. :-) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Další argument do debaty, proč by autoři neměli adaptovat své knihy. Snaha převést příběh 1:1 do televizního vyprávění zde jinak velmi svižně napsané a dějově nahuštěné předloze jednoduše podkopává nohy a spíše než dynamickým sci-fi high concept thrillerem jde o k uzoufání zdlouhavou, ukecanou a otrocky přepsanou nudu, kterou zachraňují až poslední dvě nadprůměrné epizody. Což je škoda, protože třeba v celovečerní stopáži by měla Temná hmota náběh na strhující žánrovku. ()

Reklama

Snayps 

všechny recenze uživatele

V dnešním světě, kde se to jen hemží seriály a mini-sériemi plných špatných efektů, jednoduchých zvratů a natahovaných záběrů, aby to aspoň bylo na 45 minut a 8 dílů je tohle překvapivá a skvělá podívaná. Překvapením pro mě nebyly ani tak zvraty takové jako to, že v seriálu je toho vidět opravdu hodně. Kvantovou fyzikou se nezabývám, ale hádám, že mnoho z těch kdo tohle uvidí také ne. Je vlastně hodně překvapivé, jaké komentáře tu jsou, protože ať už seriál dostojí své předlohy nebo ne, já jsem minimálně od Severance neviděl lepší seriál. Super vhled do paralelních světů bez Marvelovských nesmyslů. Ano, hrdinové dělají plno základních chyb, stejně jako by dělal člověk, který vlezl do "tý kostky" a vylezl tam, kde... no koukněte se na to sami. ;) ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako to v živote plynie, je tak ako má byť. Dobré i zlé. Čarovne komplikovaný sci-fi seriál, ktorý je zároveň veľmi realisticky domyslený na podklade kvantovej teórie a príklade Schrodingerovej mačky s tým, že všetky zásadné otázky, ktoré v divákovej hlave vznikajú, sú postupne zodpovedané, pokiaľ sme dostatočne pozorní. Blake Crouch si dal námahu, aby seriál vylepšil oproti knihe o chýbajúce logické články. Príbeh je detailne prepracovaný, podmanivo strhujúci a majstrovsky vygradovaný s fantastickými závermi epizód. Škoda preškoda podpory vyraznejšou hudbou, i keď aj pozadím mĺkvejšie scény majú svoje čaro. Vizuálne tiež trošičku slabšie, čo sa týka rôznych katastrofických svetov. Sérial s takým prvotriednym námetom zaslúžil viac. Všetká česť za nápad aj prevedenie. 85%. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nevím jak zajímavé je čtení Crouchova románu, ale v seriálové vizi je to ultravážné až chvílemi zdlouhavé povídání o lásce k ženě a synovi v tom správném paralerním světě. Osobně mám tato témata o cestování, časohrátkách a jiných dimenzích rád zvlášt v pěkném filmovéh hávu. V tomhle ovšem více než věda, akce a tajemno převládá skutečně jen snaha o rodinný klid a i přes možnost zažívat jiné světy nám je moc nenabídnou, vlastně do doby než příběh vyřeší linku s Alicí Bragou to jde, ale zbytek mnohočetného Edgertona a dojmuvší rachitické figury Connelly už mě nijak zvlášt netáhl. Určitě by pomohlo zkrácení klidně i o 3díly či jen celovečerák, kde by postavy musely skutečně chvátat.  Seriál Dark je v tomto tématu zatím nepřekonaný.  60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne mala Temná hmota byť filmom. Avšak pri písaní scenára mal autor novely Blake Crouch kvôli skratkovitosti pocit, že príbeh stráca dušu. (Ahsoka)

Reklama

Reklama