Reklama

Reklama

Rozhovor dekády

  • Velká Británie Scoop
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se ženám z pořadu Newsnight podařilo vyzpovídat britského prince Andrewa? Pohled na jeden osudový rozhovor podle skutečných událostí. (Netflix)

Recenze (20)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Toto, že bol rozhovor dekády? Možno iba počtom zhliadnutí. Tak veľa tam zase nenarozprávali, resp. takmer nič. Keby divák nemal prehľad o škandále Jeffreyho úchyláckeho pedofilného sadistického a narcistického kokota Epsteina a jeho debilnej podobne poškodenej partnerky Veroniky Guillénovej, tak by asi nemal šajnu, o čo ide. Povrchne natočená záležitosť, ktorá neposkytla satisfakciu ani jednej postave. Je jasnejšie ako číre jazero, že úchyl Andrew okrem princátkovania chodil na "pedofilný ostrov", rovnako ako stovky neplnoletých dievčat "Lolita expresom". Určite tam nechodili kvôli intelektuálnym rozhovorom. A pokiaľ nebol slepý, hluchý a sprostý, tak ich tam musel minimálne vidieť. Lenže pokiaľ ide o kraľovanie, princovanie a princeznovanie, tak spoločnosť náhle postihne kolektívna porucha - stanú sa slepí, hluchí, nemí a sprostí. Som rada, že sa to v tomto prípade aspoň trochu prelomilo. Najzaujímavejšie na tomto nepodarku boli zábery psa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to přesně to, co si pod tím představíte – příběh rozhovoru, který na britských ostrovech opravdu může být považován jako rozhovor dekády. Takže jednoznačně anglické téma a pro ostatní spíš zajímavý pohled na žurnalistiku a jednu dobře odvedenou práci. Ale bez napětí a nijak zásadních hereckých výkonů. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl celkem zvědavý, jelikož jako fanoušek seriálu Koruna mám rád tyto příběhy z královské rodiny a seriál se této kontroverzi v podstatě nevěnoval. Tak nějak jsem očekával podobný průběh jako Frost vs. Nixon, ovšem na to mě zřejmě svedl jen český název (Scoop/Sólokapr mi teda přijde ještě debilnější než Rozhovor dekády, leč je přesnější). Z filmu je patrné, že účel byl film vystavit jako velký novinářský úspěch (některé patetické scény budiž důkazem), ideálně z ženského pohledu - my jsme ty ženy, které odhalily dalšího prasáka a uvrhly jej v nemilost. Všichni takoví by samozřejmě měli být po zásluze potrestáni, leč tuhle rovinu jsem příliš nevnímal a chtěl jsem spíš nasát okolnosti, které rezonovaly společností v tehdejší době. Ač se nejedná o žádný master-class, na který si za rok vzpomeneme mezi nejlepšími filmy, přijde mi to hodnocení až příliš přísné a zapříčiněné patrně i tím, že jde o Netflix originál. Ale za mě mohu opatrně doporučit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé, na to, že se opravdu jen popisuje zákulisí jednoho rozhovoru, který byl zajímavý, ale pro UK učítě mnohem víc než pro nás. Protože co nám koneckonců po nějakém princi,  který není nejbystřejším modrokrevníkem ani v rámci rodiny. Není důvod prince litovat, ale nebyl jediný, kdo se svezl. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Extra nízké hodnocení určitě neodpovídá, je to fajn rekonstrukce, jen chybí to napětí, které měl třeba Frost vs. Nixon. Samozřejmě pro ty, kteří celkem čerstvou kauzu znají tam a zpátky, tak Scoop nepřináší nic nového. Uvidíme co Prime Amazon verze s Michaelem Sheenem, jestli se víc pošťourá ve vztazích Epstein/Andrew. Více v podcastu Platformers ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle novinářská dramata, která se snaží odhalit nepříjemné věci a aféra okolo Epsteina a prince Andrewa je dost vděčné téma. Bohužel výsledek je ale i v rámci žánru spíš průměr který neurazí, ale za pár dní o něm nebudu vědět. Koho snad tohle téma zajímá, tak je určitě lepší sáhnout spíš po dokumentu přímo o Epsteinovi kde je všechno hezky popsáno a Andrew je tam zmíněn také…60% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nazvala bych ten film jinak. Nicméně - mrazí mě z něj, protože pokud víte, co všechno za tím je a pokud jste ten rozhovor viděli - víte, že to téma není vůbec lehké. Citlivost a umění jednat s lidmi, abyste získali co chcete - jak slyšet, tak vidět - tak v tom celý tým BBC odvedl skvělou práci. Líbilo se mi, že jsme se i dozvěděli, že BBC nebylo ani v tu chvíli ve snadné situaci a tlak, který tam byl, nebyl snadný. Když jsem pod tunou makeupu poznala Rufuse - wau :) Gillian mi přišlo, že si tam jen prošla a slízla všechnu smetanu ;) - ale to mi nevadilo, co mi vadilo byla příšerná rtěnka Billie Piper :D ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Režisér P. Martin sa snaží inšpirovať filmom Frost/Nixon, prípadne je tu vidieť nejaké prvky zo snímok ako Spotlight či She Said. Tvorca sa snaží rozbaliť príbeh postupne a zo všetkých strán zapôsobiť na diváka, ale akoby hmotnosť a vážnosť tematiky presiahli jeho možnosti. Finálny rozhovor, ktorý by mal byť vyvrcholením filmu, je pomerne slabý a neobsahuje ani jeden výraznejší moment. Na tom Bohužiaľ nič nezmení ani pomerne slušný „girl power“. Rozhovor dekády nevypadá ako skutočný „rozhovor dekády“. Čisto z filmového hľadiska (nie z hľadiska true based-príbehu) dva hviezdičky. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale důležitost toho rozhovoru dost dobře nechápu. Nic neprokázal, téměř nic jsme se z něj nedozvěděli… Asi bych potřeboval víc kontextu, aby mi to dávalo smysl, ale ten ve filmu chyběl. Jinak je smutné, že tohle byl rozhovor dekády, ale že Trump u Epsteina trávily řady dnů a veřejně se chvástal tím, že sdílejí zájem o podobné ženy spíš výrazně mladších ročníků, z toho se nic nevyvodilo, ještě se ten pedofil stal prezidentem, přesto že očividně podle médií souložil třináctileté holky. Na to ať se filmaři zaměří. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film Scoop rozpráva mediálny príbeh o páde princa Andrewa nudným spôsobom. Scoop je príbehom o tom, ako skupina novinárov z Newsnight na BBC v roku 2019 vyjednala, aby získala rozhovor s princom Andrewom. V tomto rozhovore sa vojvodu z Yorku opýtali na jeho priateľstvo s Epsteinom. Táto epizóda ukončila jeho kariéru člena kráľovskej rodiny. Problémom je, že zatiaľ čo segment rozhovor je strhujúci, nič čo k nemu vedie, nie je také zaujímavé. Nie je to zlé, ale nedosahuje ten strhujúci a podnetný zážitok ktorý by ste od filmu, ktorý sa zaoberá takouto závažnou témou očakávali. PS výborná recenzia SKEKSIS 🤗 ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Je to poutavě natočený, nenudí to, šlape to, ale ja se nemuzu zbavit pocitu, ze nemam tuseni, co je na tom rozhovoru tak vyjimecneho, a jestli misto obdivu k tem novinarkam necitim spis despekt, kdyz vedome slibi lež. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Film celý je v pohodě, fajn kamera, hudba... Co nebylo v pohodě vůbec byl samotný rozhovor, ke kterému to celé směřovalo. V každém jiném podobném filmu je to emocionální vyvrcholení a tady? Sorry, ale to byl nehorší "investigativní" rozhovor co jsem kdy slyšel, ta prkenná paní se ho doslova bála a její "nepříjemné" otázky na tělo by zvládlo i nemluvně. Nicméně to účel splnilo - The Maminka poznala že její malý His Highness Ondřejík lže stejně jako když jí jako malý ukradl žezlo a schoval ho pod postelí. Prase prostě zůstane prasetem... ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Kauzy prince Andrewa jako další hřebíček do rakve britské královské rodiny rozhodně stály za zfilmování, už jen z očividně plodné tématiky bubliny atavistické moci, z níž lidé jako Andrew vyrostli a získali díky ní představu, co si mohou dovolit. Tento film však mnohem víc jede ve vyznačených trajektoriích lepších žurnalistických thrillerů, než že by subžánr měl něčím obohatit. Častá hluchá místa vyplňuje patosem s prvoplánovou symbolikou a o zábavu se pak více postará očekávání diváka a přesné herecké výkony Gillian Andreson a Rufuse Sewella. Za ně hvězdu navíc. Jinak je to průměr. ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Kombinace žánrové klasiky All the President's Men a žánrové skoro-klasiky Frost/Nixon vypadala na papíře jako spojení toho nejlepšího z obou světů. V praxi nejnovější netflixovka bohužel dokazuje, že pouhé spojení několika funkčních konceptů dohromady, aniž by se k tomu dodala vlastní tvůrčí invence, k výbornému výsledku nestačí. | Investigativní část filmu, věnující se zapojení vysoce postaveného člena královské rodiny do celé kauzy okolo Epsteina, postrádá napětí nebo drama, protože prakticky není co vyšetřovat, případně skandálně odhalovat - o spolčení obou výtečníků není pochyb od samotného počátku a bez oslovení konkrétních obětí nebo svědků se nic dalšího stran podstaty společných zákulisních aktivit zjistit nedá. | Na což poté doplácí i rozhovorová část filmu, zaměřená na lákání Epsteinova perverzního sparingpartnera do televizní pasti a jeho výsledné "dobrovolné" zahnání do kouta sebou samým před zraky celého světa, protože důkazní karty jsou rozdány jasně a prostor pro hraní si na kočku a myš mezi Anderson a (skvěle namaskovaným) Sewellem skrze důmyslné dialogové výměny a souboj osobností je naprosto minimální. Sewell podává zajímavý výkon, ovšem nestráví ve filmu dost času na to, aby svým vystoupením zastínil celkově nevýrazné zpracování. | PeZet ()

Reklama

Reklama